Μπέρτραντ Ράσελ: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Themisp (συζήτηση | συνεισφορές)
Νέα σελίδα: Ο Bertrand Arthur William Russell, (18 Μαίου 1872 – 2 Φεβρουαρίου 1970), ήταν βρετανός φιλόσοφος, μαθηματικός και πασι...
 
Themisp (συζήτηση | συνεισφορές)
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
Ο Bertrand Arthur William Russell, (18 Μαίου 1872 – 2 Φεβρουαρίου 1970), ήταν βρετανός φιλόσοφος, μαθηματικός και πασιφιστής. Ο Ράσελ ως συγγραφέας και άνθρωπος συνέχισε την οικογενειακή παράδοση στην πολιτική σκέψη και δράση, με αντιπολεμική δράση. Γεννήθηκε στην ακμή της Βρεταννικής Αυτοκρατορίας. Πέθανε από γρίπη, έναν αιώνα αργότερα, όταν η Βρεττανία είχε περάσει δύο παγκοσμίους πολέμους. Κριτήκαρε και τα πυρηνικά καθώς και την εισβολή των ΗΠΑ στο Βιετνάμ.
Ο Bertrand Arthur William Russell, (18 Μαίου 1872 – 2 Φεβρουαρίου 1970), ήταν βρετανός φιλόσοφος, μαθηματικός και πασιφιστής. Ο Ράσελ ως συγγραφέας και άνθρωπος συνέχισε την οικογενειακή παράδοση στην πολιτική σκέψη και δράση, με αντιπολεμική δράση. Γεννήθηκε στην ακμή της Βρεταννικής Αυτοκρατορίας. Πέθανε από γρίπη, έναν αιώνα αργότερα, όταν η [[Βρεττανία]] είχε περάσει δύο παγκοσμίους πολέμους. Κριτήκαρε και τα πυρηνικά καθώς και την εισβολή των [[ΗΠΑ]] στο [[Βιετνάμ]].
Το 1950 κέρδισε το Νόμπελ Λογοτεχνίας.
Το [[1950]] κέρδισε το [[Νόμπελ]] Λογοτεχνίας.

Έκδοση από την 20:48, 28 Ιουλίου 2007

Ο Bertrand Arthur William Russell, (18 Μαίου 1872 – 2 Φεβρουαρίου 1970), ήταν βρετανός φιλόσοφος, μαθηματικός και πασιφιστής. Ο Ράσελ ως συγγραφέας και άνθρωπος συνέχισε την οικογενειακή παράδοση στην πολιτική σκέψη και δράση, με αντιπολεμική δράση. Γεννήθηκε στην ακμή της Βρεταννικής Αυτοκρατορίας. Πέθανε από γρίπη, έναν αιώνα αργότερα, όταν η Βρεττανία είχε περάσει δύο παγκοσμίους πολέμους. Κριτήκαρε και τα πυρηνικά καθώς και την εισβολή των ΗΠΑ στο Βιετνάμ. Το 1950 κέρδισε το Νόμπελ Λογοτεχνίας.