Γιαν Κοψίβα: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
μ Αναστροφή της επεξεργασίας από τον FocalPoint (συνεισφ.), επιστροφή στην τελευταία εκδοχή υπό [[Χρήστης:M...
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
{{πληροφορίες προσώπου}}
Ο '''Γιαν Κοψίβα''' ήταν [[Τσεχοσλοβακία|Τσεχοσλοβάκος]] προπονητής ποδοσφαίρου της προπολεμικής περιόδου, ο οποίος για πολλά χρόνια εργάστηκε στην [[Ελλάδα]].
Ο '''Γιαν Κοψίβα''' ήταν [[Τσεχοσλοβακία|Τσεχοσλοβάκος]] προπονητής ποδοσφαίρου της προπολεμικής περιόδου, ο οποίος για πολλά χρόνια εργάστηκε στην [[Ελλάδα]].



Έκδοση από την 20:42, 26 Δεκεμβρίου 2016

Γιαν Κοψίβα
Γενικές πληροφορίες
Χώρα πολιτογράφησηςΤσεχοσλοβακία
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταπροπονητής ποδοσφαίρου

Ο Γιαν Κοψίβα ήταν Τσεχοσλοβάκος προπονητής ποδοσφαίρου της προπολεμικής περιόδου, ο οποίος για πολλά χρόνια εργάστηκε στην Ελλάδα.

Καριέρα

Σε συλλογικό επίπεδο

Προερχόμενος από μια ποδοσφαιρική σχολή εκ των κορυφαίων παγκοσμίως την εποχή εκείνη (η Τσεχοσλοβακία τερμάτισε στη δεύτερη θέση στο Μουντιάλ του 1934 στην Ιταλία), αλλά και με προϋπηρεσία στη σπουδαία Μπαρτσελόνα των προπολεμικών χρόνων, εργάστηκε στον Ολυμπιακό σε τρεις διαφορετικές χρονικές περιόδους (1927-1930), (1933-1934) και (1936-1937) και ήταν ο πρώτος ξένος προπονητής που εργάστηκε ποτέ στην ομάδα του Πειραιά.[1][2]

Στην εθνική Ελλάδας

Την περίοδο 1929-1930 βρέθηκε στον πάγκο της εθνικής Ελλάδας και υπήρξε ο προπονητής υπό τις οδηγίες του οποίου σημειώθηκε η πρώτη νίκη στην ιστορία του ελληνικού αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, όταν στις 20 Ιανουαρίου 1930, στα πλαίσια του 1ου Βαλκανικού Κυπέλλου, επικράτησε 2-1 της Γιουγκοσλαβίας στο Γήπεδο Λεωφόρου Αλεξάνδρας[3]. Στους τρεις συνολικά αγώνες που βρέθηκε στην τεχνική ηγεσία της Ελλάδας, είχε απολογισμό μία νίκη, μία ισοπαλία και μία ήττα.

Παραπομπές

Πηγές