Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του «Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος (ταινία)»

Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Το αρχείο Harry-potter-and-the-philosophers-stone.jpg αφαιρέθηκε αφού διαγράφηκε στα Commons από τον Taivo με αιτία: Screenshot of non-free content
μ (Αναστροφή της επεξεργασίας από τον FocalPoint (συνεισφ.), επιστροφή στην τελευταία εκδοχή υπό [[Χρήστης:S...)
(Το αρχείο Harry-potter-and-the-philosophers-stone.jpg αφαιρέθηκε αφού διαγράφηκε στα Commons από τον Taivo με αιτία: Screenshot of non-free content)
Στο Χόγκουαρτς, ο Χάρι μαθαίνει μαγεία και επίσης ανακαλύπτει περισσότερα για το παρελθόν του και τους γονείς του. Θα πάρει μέρος στο Κουίντιτς, ένα σπορ του μαγικού κόσμου όπου οι αθλητές πετάνε με σκούπες. Μία νύχτα, αυτός, ο Ρον και η Ερμιόνη βρίσκουν ένα τεράστιο τρικέφαλο σκυλί στον απαγορευμένο όροφο της σχολής. Το σκυλί φυλάει τη '''Φιλοσοφική Λίθο''', ένα αντικείμενο που δίνει στον κάτοχό του αθανασία και μπορεί να μετατρέψει όλα τα μέταλλα σε χρυσό. Ο Χάρι φτάνει στο συμπέρασμα ότι ο καθηγητής φίλτρων, [[Σέβερους Σνέιπ]], προσπαθεί να πάρει τη Λίθο, για να δώσει στο Βόλντεμορτ την ανθρώπινη μορφή του πίσω.
 
 
[[Αρχείο:Harry-potter-and-the-philosophers-stone.jpg|μικρογραφία|αριστερά|Σκηνή από την ταινία ''Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος''.]]
Αφού μάθουν ότι ο Χάγκριτ έχει αποκαλύψει, άθελά του, σε έναν άγνωστο, ο οποίος του έδωσε για αντάλλαγμα ένα αυγό δράκου, πως ο σκύλος αυτός κοιμάται αν του παίξουν μουσική, οι τρεις φίλοι πιστεύουν πως αυτός ο άγνωστος είναι ο Σνειπ και αποφασίζουν να βρουν τη Λίθο πριν από αυτόν. Αντιμετωπίζουν μια σειρά από προκλήσεις που προστατεύουν τη λίθο. Ξεφεύγουν από ένα φονικό φυτό, πετούν μέσα από εκατοντάδες ιπτάμενα κλειδιά και παίζουν ζωντανό μαγικό σκάκι.
 
19.748

επεξεργασίες

Μενού πλοήγησης