Ρόμαν Ρέινς: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Ετικέτες: Επεξεργασία από κινητό Διαδικτυακή επεξεργασία από κινητό
Ετικέτες: Επεξεργασία από κινητό Διαδικτυακή επεξεργασία από κινητό
Γραμμή 3: Γραμμή 3:


==Προσωπική Ζωή==
==Προσωπική Ζωή==
Είναι 40 χρονών. Είναι γιος του τζακι τσαν


==Καριέρα στο φούτμπολ==
==Καριέρα στο φούτμπολ==

Έκδοση από την 06:48, 10 Δεκεμβρίου 2016

Ρόμαν Ρέινς
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση25  Μαΐου 1985
Πενσακόλα
ΚατοικίαPensacola
Τάμπα
ΨευδώνυμοRoman Reigns, Roman Leakee και Leakee
ΠαρατσούκλιThe Head of The Table, The Tribal Chief και The Big Dog
Χώρα πολιτογράφησηςΗνωμένες Πολιτείες Αμερικής
Ύψος191 cm Edit this on Wikidata
Βάρος120 kg Edit this on Wikidata
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςΑγγλικά
ΣπουδέςΙνστιτούτο Τεχνολογίας της Τζόρτζια (2006)
Pensacola Catholic High School (2003–2004)
Escambia High School (2003)
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταπαίκτης αμερικανικού ποδοσφαίρου
ηθοποιός ταινιών
επαγγελματίας παλαιστής[1]
ΕργοδότηςWorld Wrestling Entertainment (από 2010)
Florida Championship Wrestling (2010–2012)
WWE SmackDown (από 2019)
Περίοδος ακμής2010
Οικογένεια
ΓονείςSika Anoa'i
ΑδέλφιαRosey
ΣυγγενείςΝτουέιν Τζόνσον (ξάδελφος), Ρικίσι (ξάδελφος), Sam Fatu (ξάδελφος), Ουμάγκα (ξάδελφος), Γιοκοζούνα (ξάδελφος), Τζόναθαν Φατού (ξάδελφος), Τζόσουα Φατού (ξάδελφος) και Solo Sikoa (ξάδελφος)
ΟικογένειαΟικογένεια Ανοάι
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Ο Λέατι Τζόσεφ Ανοάι (Leati Joseph "Joe" Anoaʻi, 25 Μαΐου 1985) είναι Αμερικανός παλαιστής και πρώην παίκτης του καναδικού φούτμπολ. Αγωνίζεται στην εταιρεία πάλης WWE, όπου είναι γνωστός ως Roman Reigns. Μέχρι στιγμής έχει καταφέρει να κατακτήσει τον Παγκόσμιο τίτλο 3 φορές.

Προσωπική Ζωή

Καριέρα στο φούτμπολ

Ο Ανοάι υπέγραψε στους Μινεσότα Βίκινγκς το 2007. Μετά πήρε μεταγραφή στους Τζάκσονβιλ Τζάγκουαρς, όπου αγωνιζόταν σε αμυντική θέση. Ο Ανοάι ασχολούνταν με το φούτμπολ μέχρι και το 2008, όπου και σταμάτησε.

Καριέρα στην πάλη

Το 2010 υπέγραψε συμβόλαιο με το World Wrestling Entertainment και στάλθηκε στο θυγατρικό FCW για να εκπαιδευτεί. Μέχρι το τέλος 2012 κατάφερε να κατακτήσει το Ομαδικό Πρωτάθλημα μαζί με τον Μάικ Ντάλτον. Παράλληλα, έκανε το ντεμπούτο του στο σόου για ανερχόμενους παλαιστές, το NXT.

Η ομάδα Σιλντ

Τον Νοέμβριο του 2012, οι Ρόμαν Ρέινς, Ντιν Αμπρόουζ και Σεθ Ρόλινς εμφανίστηκαν στο Survivor Series και επιτέθηκαν στον Ράιμπακ. Οι τρεις τους έγιναν γνωστοί ως η ομάδα Σιλντ, δηλώνοντας πως ήρθαν για να φέρουν δικαιοσύνη στο WWE. Σύντομα άρχισαν να κάνουν επιθέσεις σε γνωστούς παλαιστές του σόου. Στο TLC συμμετείχαν στον πρώτο τους αγώνα, όπου νίκησαν τους Κέιν, Ντάνιελ Μπράιαν και Ράιμπακ. Με τον τελευταίο μάλιστα άρχισαν μία κόντρα αφού του επιτέθηκαν αρκετές φορές. Στο Elimination Chamber του 2013, κέρδισαν τους Τζον Σίνα, Σέιμους και Ράιμπακ, παίρνοντας μια σημαντική νίκη. Στο μεγάλο σόου του WWE, την WrestleMania 29, η Σιλντ νίκησε τους Σέιμους, Ράντυ Όρτον και Μπιγκ Σόου.

Οι επιτυχίες συνεχίστηκαν, αφού ο Ντιν Αμπρόουζ κατέκτησε το Πρωτάθλημα Ηνωμένων Πολιτειών και ο Ρόμαν Ρέινς κατέκτησε το Ομαδικό Πρωτάθλημα WWE μαζί με τον Σεθ Ρόλινς. Συνέχισαν να υπερασπίζονται τα πρωταθλήματα τους και τον Αύγουστο άρχισαν να δουλεύουν ως σωματοφύλακες του Τριπλ Έιτς, αποκτώντας έτσι ρόλο αντιπαθή για το κοινό. Τον Οκτώβριο οι Ρόλινς και Ρέινς έχασαν τους τίτλους από την ομάδα των Κόντι Ρόουντς και Γκόλνταστ. Στο Survivor Series, σε ομαδικό αγώνα εξάλειψης ο Ρέινς κατάφερε να αποκλείσει τέσσερις παλαιστές και να κερδίσει στον αγώνα ως ο μόνος επιζών της ομάδας του. Έπειτα η Σιλντ άρχισε κόντρα με τον Σι Εμ Πανκ, καταφέρνοντας να τον νικήσει σε ορισμένες περιπτώσεις. Στο Royal Rumble του 2014 στον ομώνυμο αγώνα, ο Ρέινς απέκλεισε δώδεκα παλαιστές, θέτοντας νέο ρεκόρ[2] και έφτασε μέχρι το τέλος του αγώνα, χάνοντας από τον Μπατίστα. Σύντομα, η Σιλντ άρχισε μια αντιπαλότητα με τους Γουάιατς και στο Elimination Chamber έχασαν από αυτούς. Έπειτα, η Σιλντ αντιμετώπισε τον Κέιν, τον Μπίλι Γκαν και τον Ρόουντ Ντογκ στη WrestleMania 30, όπου και πήρε τη νίκη. Η επόμενη τους κόντρα ήταν με την ομάδα Εβολούσιον, λόγω της ρήξης της Σιλντ με τον διευθύνοντα σύμβουλο, Τριπλ Έιτς. Στο Extreme Rules, η Σιλντ νίκησε την Εβολούσιον και στο Payback κατάφερε να τη νικήσει ξανά.

Μοναχική πορεία

Στις 2 Ιουνίου του 2014 ο Ρόλινς χτύπησε τους συμμάχους του με δύο καρέκλες και έγινε heel (κακός). Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, την αποχώρηση του Σεθ Ρόλινς από τη Σιλντ, με τους Ντιν Αμπρουζ και Ρόμαν Ρέινς να συνεχίζουν οι δυο τους στην ομάδα μέχρι τα τέλη του μήνα. Εντωμεταξύ, ο Ρέινς άρχισε να διεκδικεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βαρέων Βαρών WWE, αρχικά στο Money in The Bank και έπειτα στο Battleground χωρίς επιτυχία. Τον Αύγουστο στο SummerSlam, νίκησε τον πρώην πρωταθλητή βαρέων βαρών WWE, Ράντυ Όρτον. Έπειτα άρχισε μια σύντομη κόντρα με τον Σεθ Ρόλινς. Λόγω ενός χειρουργείου ο Ρέινς σταμάτησε να αγωνίζεται και παρέμεινε εκτός δράσης.Έπειτα επέστρεψε τον Δεκέμβριο.Ο Ρέινς ήταν ο 19ος συμμετέχοντας στον αγώνα Royal Rumble 2015.Οι τελευταίοι που έμειναν στον αγώνα ήταν ο Κέιν,ο Ρέινς και ο Μπιγκ Σόου.Οι δύο συνεργάστηκαν για να αποκλείσουν τον Ρέινς από τον αγώνα.Τελικά όμως,ο Ρόμαν τους απέκλεισε αλλά αυτοί δεν το δέχθηκαν και συνέχισαν να τον χτυπάνε.Τότε ο ξάδερφος του Ρόμαν,ο Ντουέιν "Δε Ροκ" Τζόνσον επέστρεψε στο WWE για να σώσει τον Ρέινς.Όλοι νόμιζαν ότι ο αγώνας είχε τελειώσει μέχρι που ο Ρούσεβ βγήκε από κάτω από το ρινγκ,μπήκε μέσα και προσπάθησε να αποκλείσει τον Ρέινς (Ο Ρούσεβ είχε χωθεί κάτω από το ρινγκ στη μέση του αγώνα).Ο Ρέινς έβγαλε τον Ρούσεβ έξω από το ρινγκ με μία γρήγορη κίνηση,που σημαίνει ότι νίκησε το Royal Rumble και θα αντιμετώπισει τον Μπροκ Λέσναρ στο Wrestlemania 31 για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βαρέων WWE.Οι οπαδοί του WWE γρήγορα άρχιζαν να αποδοκιμάζουν τον Ρόμαν.Τη νύχτα μετά το Royal Rumble στο Raw ο Τριπλ Έιτς ανακοίνωσε ότι ο Σεθ Ρόλινς θα αντιμετώπιζε τον Ντάνιελ Μπράιαν αμέσως μετά,και ο νικητής θα αντιμετώπισει τον Ρέινς στο επόμενο μεγάλο σόου,και ο νικητής εκεί θα αντιμετώπισει τον Λέσναρ.Ο Μπραιαν νίκησε τον Ρόλινς και έτσι ο Ρόμαν θα αντιμετωπίσει τον Μπράιαν στο Fast Lane 2015.Στο Fast Lane 2015 ο Ρόμαν θα καταφέρει να νικήσει τον Μπράιαν κερδίζοντας την εκτίμηση του αντιπάλου του.Στην Wrestlemania 31 ο Ρόμαν τα βρήκε δύσκολα με τον Λέσναρ.Παρ'όλα αυτά στη μέση του αγώνα ο Σεθ Ρόλινς βρήκε την ευκαιρία και εξαργύρωσε το Money in the bank που είχε κερδίσει και έγινε ο νέος πρωταθλητής.Ο Ρόμαν έχοντας χάσει την ευκαιρία του και ο Ράντυ Όρτον να είναι ο νέος διεκδηκητής του τίτλου, ο Ρόμαν θα αντιμετοπίσει τον Μπικ Σόου σε ενα Last man stanting match στο Extreme rules με τον πρώτο να βγαίνει νικητή.Ο Ρόμαν ψάχνει μια νέα ευκαιρία για τον τίτλο του Ρόλινς αλλά με άλλους δύο αντίπαλους, τον Ράντυ Όρτον και τον Ντιν Άμπροουζ.Ο κάτοχος της ζώνης χάρη στη βοήθεια του Κέιν θα καταφέρει να κρατήσει τον τίτλο του.Ύστερα Συμμέτειχε στο money in the bank εκείνη την ώρα που πήγε να πάρει την βαλίτσα Ήρθε ο μπρει γουαιντ και τον Έκανε Επίθεση,στο battleground θα παλεψουν.Στο Ίδιο PPV ο ρόμαν Είχε το πάνω χέρι στον Αγώνα Αλλά χαρις στις παρέμβασεις του λούκ χαρπέρ ο μπρέι Νίκησε Ετσί ο Φιλός του ρόμαν Αμπρούζ θα εχούν ενα tag team στο Summerslam.

Στην κορυφή της WrestleMania (2016)

Μετά από πολλά ανεβοκατεβάσματα μέσα στο 2015, στο Survivor Series 2015, ο Ανοάι κέρδισε ένα τουρνουά για τον τίτλο WWE, νικώντας τον φίλο του Άμπροουζ στα τελικά. Η χαρά του όμως δεν κράτησε πολύ, καθώς ο Σέιμους εξαργύρωσε το συμβόλαιο που κέρδισε στο Money In The Bank της ίδιας χρονιάς, εκθρονίζοντας τον Ρέινς, λίγα λεπτά μετά την νίκη του για τον τίτλο. Στο TLC, ο Ρέινς απαίτησε να αγωνιστεί στην ρεβάνς για τον τίτλο του, την οποία και έχασε μετά από παρεμβολή της Ομάδας των Εθνών. Αμέσως μετά το ματς, επιτέθηκε στον Τρίπλ Ειτς, βγάζοντάς τον εκτός αγωνιστικής δράσης για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα.

Την επόμενη βραδυά, στο RAW της 14ης Δεκεμβρίου, ο Ρέινς κατάφερε να κερδίσει τον τίτλο από τον Σέιμους, όπου και κατάφερε να τον κρατήσει μέχρι τις 24 Ιανουαρίου 2016 στο Ρόγιαλ Ράμπλ. Στο συγκεκριμένο σόου, για πρώτη φορά στην ιστορία, ο πρωταθλητής θα προστάτευε τον τίτλο του στο 30-ατόμων ματς Ρόγιαλ Ράμπλ. Ο Ρέινς κράτησε μέχρι το τέλος, μέχρι που στην θέση 30, ο Τρίπλ Έιτς επέστρεψε, αποκλείοντας τον Ρέινς προτελευταίο και έπειτα τον Ντιν Άμπροουζ για να κερδίσει τον τίτλο.

Στις 21 Φεβρουαρίου 2016 στο Fastlane ο Ρέινς κατάφερε να κερδίσει τον Ντιν Άμπροουζ και τον Μπροκ Λέσναρ σε ένα ματς Τριπλής Απειλής, κερδίζοντας το δικαίωμα να αντιμετωπίσει τον Τρίπλ Έιτς στο τελευταίο ματς της WrestleMania για τον τίτλο WWE. Μετά από πολλές διαμάχες ανάμεσα στους δύο αυτούς παλαιστές, στις 3 Απριλίου 2016, ο Ρέινς κατάφερε να νικήσει τον Τρίπλ Έιτς στο main event της WrestleMania, μέσα όμως σε μία "θάλασσα" από γιουχαρίσματα που δημιούργησαν 101,763 άτομα στο Στάδιο AT&T.

"Δεν είμαι κακός παλαιστής, δεν είμαι καλός παλαιστής, είμαι Ο παλαιστής" (2016-σήμερα)

Όπως ήταν αναμενόμενο, στο RAW μετά την WrestleMania, το κοινό στο American Airlines Center στο Ντάλας, υποδέχτηκε τον Ρέινς με πολλά γιουχαρίσματα, κάτι που δεν φάνηκε να ενοχλεί τον καινούργιο πρωταθλητή.Ο υπεύθυνος για το RAW εκείνης της εβδομάδας, Σέιν ΜακΜάχον, ανακοίνωσε στον Ρέινς ότι στο τελευταίο ματς της βραδιάς, θα αποφασιζόταν ποιος θα ήταν ο αντίπαλος του Ρέινς για τον τίτλο του στο Payback. Οι συμμετέχοντες στο ματς αυτό ήταν οι Σάμι Ζέιν, Κέβιν Όουενς, Έι Τζέι Στάιλς και Κρις Τζέρικο. Την ίδια μέρα, ο Κέβιν Όουενς επιτέθηκε στον Σάμι Ζέιν στα backstage με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αγωνιστεί και για αυτό αντικαταστάθηκε από τον Σεζάρο, ο οποίος επέστρεψε μετά από πολλούς μήνες λόγω τραυματισμού. Το ματς κέρδισε ο Στάιλς, ο οποίος και θα αντιμετωπίσει τον Ρέινς για τον τίτλο.

Στο Payback της ίδιας χρονιάς, ο Ρέινς επικράτησε του Στάιλς, μετά από την παρέμβαση των Usos και του Club, που ακολουθούν τους Ρέινς και Στάιλς αντίστοιχα. Την ίδια μέρα, ανακοινώθηκε πως στο Extreme Rules PPV στις 22 Μαΐου 2016, ο Έι Τζέι Στάιλς θα είχε τη ρεβάνς του απέναντι στον Ρέινς για τον τίτλο WWE, αυτή τη φορά σε ματς "Ακραίων Κανόνων" ("Extreme Rules Match").

Στις 22 Μαΐου 2016, ο Ρέινς επικράτησε και πάλι του Στάιλς, σε ένα ματς που εντυπωσίασε πολλούς φαν, ακόμη και αυτούς που αμφέβαλλαν για τις ικανότητες του Ρέινς μέσα στο ρινγκ. Μετά την νίκη του όμως, ο Ρέινς δέχθηκε επίθεση από τον Σεθ Ρόλινς, που επέστρεψε από τον τραυματισμό του, τον οποίο υπέστη στις 7 Νοέμβρη 2015. Στο RAW της επόμενης μέρας, ο Σέιν ΜακΜάχον, ανακοίνωσε πως στο Money In The Bank PPV, που θα διεξαχθεί στις 19 Ιουνίου 2016 στην T-Mobile Arena του Λας Βέγκας, ο Ρέινς θα υπερασπιστεί τον τίτλο του απέναντι στον Σεθ Ρόλινς. Η προσπάθεια του Ρέινς απέτυχε και ο Σεθ Ρόλινς έγινε για δεύτερη Παγκόσμιος Πρωταθλητής του WWE, ωστόσο μετά τον αγώνα ο Ντιν Άμπροουζ τον χτύπησε με την βαλίτσα που κέρδισε την ίδια νύχτα, την εξαργύρωσε και έγινε ο νέος πρωταθλητής. Στο επόμενο Raw ανακοινώθηκε ότι στο Battleground ο Ντιν Άμπροουζ θα υπερασπιστεί τον τίτλο του εναντίον του Σεθ Ρόλινς και του Ρόμαν Ρέινς. Νικητής βγήκε ο Άμπρoουζ και κράτησε στην κατοχή του τον τίτλο. Ο Ρόμαν άνοιξε μία διαμάχη με τον πρωταθλητή Ηνωμένων Πολιτειών Ρούσεβ όπου τον αντιμετώπισε στο Summerslam, ωστόσο ο αγώνας τους τέλειωσε χωρίς νικητή. Στο Clash of Champion o Ρεινς πήρε την ρεβάνς του για το Πρωτάθλημα Ηνωμένων Πολιτειών WWE και κατάφερε να το κατακτήσει για πρώτη φορά.

Στην πάλη

Τελειωτικές Κινήσεις

Roman Reigns

  • Spear ( Σύγκρουση με το κεφάλι στην κοιλιά του αντιπάλου )
  • Moment of The Booman (NXT) / Back suplex side slam (WWE) Το χρησημοποιεί ως χαρακτηριστική κίνηση στο WWE

Leakee

  • Checkmate (Spinning bulldog)

Χαρακτηριστικές κινήσειs

  • Leaping clothesline
  • Samoan drop
  • Flying forearm smash
  • Superman punch
  • Tilt-a-whirl slam
  • Drive by
  • Sitout crucifix powerbomb

Τίτλοι και Κατορθώματα

Στο World Wrestling Entertainment

Βραβεύσεις στο Pro Wrestling Illustrated

  • 371ος παλαιστής ανάμεσα σε 500 (2011)
  • 351ος παλαιστής ανάμεσα σε 500 (2012)
  • 39ος παλαιστής ανάμεσα σε 500 (2013)

Βραβεύσεις από το Wrestling Observer

  • Πιο βελτιωμένος παλαιστής (2013)
  • Καλύτερη ομάδα της χρονιάς - με τον Ρόλινς (2013) 500ος καλυτερος παλαιστης στους 500

Πηγές

Παραπομπές