Αλλαγές

Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
52 bytes αφαιρέθηκαν ,  πριν από 2 έτη
Αναίρεση έκδοσης - Ατεκμηρίωτο
==Γενικά==
Το ψάρεμα είναι μια πανάρχαια και παγκόσμια πρακτική με ποικιλία τεχνικών και παραδόσεων που έχουν μεταμορφωθεί εν μέρει από τα σύγχρονα τεχνολογικά επιτεύγματα. Εκτός από το ότι παρέχει μια σημαντική, σε ποιότητα και σε ποσότητα, πηγή τροφής και θέσεις εργασίας, η σύγχρονη αλιεία αποτελεί επίσης μορφή ψυχαγωγίας (η ερασιτεχνική αλιεία), αλλά και επαγγελματικό σπορ.
Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του [[Διεθνής Οργάνωση Τροφίμων και Γεωργίας|FAO]] ο συνολικός αριθμός των αλιέων (μαζί μ' αυτούς που ασχολούνται με τις [[ιχθυοκαλλιέργειες]]) ανέρχεται παγκοσμίως σε περίπου 6838.000.000 ανθρώπους. Αν μάλιστα προσθέσουμε και τους εργαζόμενους άμεσα ή έμμεσα συνολικά στη βιομηχανία αλιευμάτων ο αριθμός αυτών των ανθρώπων ανέρχεται πλέον στα 100200.000.000 παγκοσμίως.<ref>Sustaining Marine Fisheries</ref> . Η παγκόσμια κατά κεφαλήν κατανάλωση αλιευμάτων ανέρχεται σε 14 kg το χρόνο.<ref>Wild Fish Catch Hits Limits</ref>
 
== Ιστορία της αλιείας ==
 
==Είδη αλιείας==
======* Η Αλιεία βασικά διακρίνεται ανάλογα του χώρου που επιχειρείται σε ======
 
====== Η Αλιεία βασικά διακρίνεται ανάλογα του χώρου που επιχειρείται σε ======
# ''Θαλάσσια'' αλιεία και
#'' Αλιεία εσωτερικών υδάτων'' (λιμνών ποταμών).
 
* Επίσης εκ της ιδιότητας των ασχολουμένων με την αλιεία αυτή διακρίνεται σε
*# ''Ερασιτεχνική αλιεία'' (για λόγους ψυχαγωγίας) και σε
*# ''Επαγγελματική αλιεία'' (ειδικά για βιοποριστικούς λόγους).
*# Αθλητική αλιεία (τα αλιεύματα απελευθερώνονται)
 
* Τέλος εξαιρετικά ενδιαφέρουσες μορφές της αλιείας είναι η [[υποβρύχια αλιεία]], η [[φαλαινοθηρία]], η [[σπογγαλιεία]] και η [[αλιεία μαργαριταριών]].
42.821

επεξεργασίες

Μενού πλοήγησης