Τεθωρακισμένα: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
IM-yb (συζήτηση | συνεισφορές)
Ο IM-yb μετακίνησε τη σελίδα Τεθωρακισμένα στην Τεθωρακισμένα (Ελλάδα): ονομασία
 
IM-yb (συζήτηση | συνεισφορές)
Δημιουργία λήμματος
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
Τα '''τεθωρακισμένα''' είναι άρματα μάχης που χρησιμοποιούνται σε σύγχρονες πολεμικές συγκρούσεις.<ref>[http://www.idis.gr/?p=1418 O πόλεµος στον σύγχρονο κόσµο. Στρατηγική, οπλικά συστήµατα και τακτικές.], Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων</ref> Είναι ένα σημαντικό συστατικό των σύγχρονων μεθόδων πολέμου. Η παραδοχή των πολέμου των τεθωρακισμένων στηρίζεται στην ικανότητα των στρατευμάτων να διεισδύσουν στις συμβατικές γραμμές άμυνας, μέσω της χρήσης ελιγμών από μονάδες τεθωρακισμένων.
#ΑΝΑΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ [[Τεθωρακισμένα (Ελλάδα)]]

Μεγάλο μέρος της εφαρμογής του πολέμου των τεθωρακισμένων εξαρτάται από τη χρήση [[άρμα μάχης|αρμάτων μάχης]] και σχετικών οχημάτων που χρησιμοποιούνται από άλλα όπλα, όπως [[Τεθωρακισμένο Όχημα Μάχης|τεθορακισμένα οχήματα μάχης]] και αυτοκινούμενα πυροβόλα, καθώς και άλλες μονάδες υποστήριξης. Το δόγμα του πολέμου των τεθωρακισμένων αναπτύχθηκε για να σπάσει τη στατική φύση των χαρακωμάτων του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στο Δυτικό Μέτωπο και να επιστρέψει στις σχολές του 19ου αιώνα, τη σκέψης που υποστήριζε τους ελιγμούς και την «αποφασιστική μάχη» ως αποτέλεσμα στη στρατιωτική στρατηγική.

== Παραπομπές ==
{{παραπομπές}}

== Εξωτερικοί σύνδεσμοι ==
{{commonscat}}
* [http://www.tanks-encyclopedia.com Tanks Encyclopedia]

{{Authority control}}
{{Portal bar|Πόλεμος}}
{{Ενσωμάτωση κειμένου|en|Armoured warfare}}

[[Κατηγορία:Πόλεμος]]

Έκδοση από την 04:20, 25 Οκτωβρίου 2016

Τα τεθωρακισμένα είναι άρματα μάχης που χρησιμοποιούνται σε σύγχρονες πολεμικές συγκρούσεις.[1] Είναι ένα σημαντικό συστατικό των σύγχρονων μεθόδων πολέμου. Η παραδοχή των πολέμου των τεθωρακισμένων στηρίζεται στην ικανότητα των στρατευμάτων να διεισδύσουν στις συμβατικές γραμμές άμυνας, μέσω της χρήσης ελιγμών από μονάδες τεθωρακισμένων.

Μεγάλο μέρος της εφαρμογής του πολέμου των τεθωρακισμένων εξαρτάται από τη χρήση αρμάτων μάχης και σχετικών οχημάτων που χρησιμοποιούνται από άλλα όπλα, όπως τεθορακισμένα οχήματα μάχης και αυτοκινούμενα πυροβόλα, καθώς και άλλες μονάδες υποστήριξης. Το δόγμα του πολέμου των τεθωρακισμένων αναπτύχθηκε για να σπάσει τη στατική φύση των χαρακωμάτων του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στο Δυτικό Μέτωπο και να επιστρέψει στις σχολές του 19ου αιώνα, τη σκέψης που υποστήριζε τους ελιγμούς και την «αποφασιστική μάχη» ως αποτέλεσμα στη στρατιωτική στρατηγική.

Παραπομπές

Εξωτερικοί σύνδεσμοι

CC-BY-SA
Μετάφραση
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Armoured warfare της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 4.0. (ιστορικό/συντάκτες).