Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του «Όπερα του Σίδνεϊ»

Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
μ (rv)
== Περιγραφή ==
Η όπερα του Σύδνεϋ είναι ένα σύγχρονο [[εξπρεσιονισμός|εξπρεσιονιστικό]] σχέδιο, με μια σειρά μεγάλων προκατασκευασμένων «κοχυλιών», που διαμορφώνει τις στέγες της δομής. Η όπερα καλύπτει 1.8 εκτάρια (4.5 στρέμματα) εδάφους. Έχει 183 μέτρα (605 πόδια) μ.μήκος και περίπου 120 μέτρα (388 πόδια) μ.πλάτος στο ευρύτερο σημείο του. Υποστηρίζεται σε 580 αποβάθρες που βυθίζονται μέχρι 25 μέτρα κάτω από τη στάθμη της θάλασσας. Η παροχή ηλεκτρικού ρεύματός της είναι ισοδύναμηιση για μια πόλη 25.000 ανθρώπων και διανέμεται από 645 χιλιόμετρα ηλεκτρικού καλωδίου.
 
Οι στέγες καλύπτονται με 1.056 εκατομμύρια στιλπνά σουηδικά κεραμίδια μεταλλικού κρεμ-λευκού χρώματος. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΟΣ,ΑΛΛΑΔΑ,ΠΕΛΛΟΠΟΝΗΣΟΣ,ΝΟΜΟΣ ενΛΑΚΩΝΙΑΣ,ΓΛΥΚΟΒΡΥΣΗ,6' τούτοιςΤΑΞΗ(ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΟ!=ΜΗΝ απόΤΟ μιαΑΛΛΑΞΕΤΕ απόστασηΠΑΡΑΚΑΛΩ ταΓΙΑΤΙ κεραμίδιαΜΟΥ φαίνονταιΠΗΡΕ μόνοΣΤΗΝ άσπραΠΡΩΤΗ ΔΟΚΙΜΗ 34.56 ΠαράΛΕΠΤΑ(ΕΚΑΝΑ την5 αυτοκαθαριζόμενηΔΟΚΙΜΕΣ φύσηΜΕ τους,ΠΕΡΙΠΟΥ υπόκεινταιΤΗΝ ακόμαΙΔΙΑ στηνΩΡΑ)ΚΑΙ περιοδικήΚΑΠΟΙΟΣ-ΚΑΠΟΙΑ συντήρησηΣΥΝΕΧΩΣ καιΜΟΥ αντικατάσταση.ΑΛΛΑΖΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ!)
 
Το θέατρο της όπερας και η αίθουσα συναυλιών βρίσκονται στις δύο μεγαλύτερες ομάδες κοχυλιών και τα άλλα θέατρα βρίσκονται στις πλευρές των σχηματισμών ομάδας κοχυλιών. Η μορφή των κοχυλιών επιλέγεται για να απεικονίσει τις εσωτερικές απαιτήσεις ύψους, που αυξάνονται από τις εισόδους, πέρα από τις θέσεις και μέχρι τους υψηλούς σκηνικούς πύργους.
Το εσωτερικό του κτηρίου αποτελείται από ρόδινο γρανίτη που εξάγονται από το Tarana και ξύλο και κοντραπλακέ που παρέχεται από τη βόρεια Νότια Νέα Ουαλία.
 
== Εγκαταστάσεις ==
Η όπερα του Σύδνεϋ περιέχει πέντε θέατρα, πέντε στούντιο πρόβας, δύο κύριες αίθουσες, τέσσερα εστιατόρια, έξι bars και πολυάριθμα καταστήματα αναμνηστικών.
Τα πέντε θέατρα που αποτελούν τις εγκαταστάσεις:
* Η αίθουσα συναυλιών Concert Hall, με 2.679 καθίσματα, όπου βρίσκεται το μεγαλύτερο μηχανικό (μη αυτόματο) [[εκκλησιαστικό όργανο|όργανο]] στον κόσμο με πάνω από 10.000 αυλούς.
* Το θέατρο της όπερας Opera Theatre, με 1.547 καθίσματα, είναι ο κύριος χώρος παραστάσεων για την όπερα της Αυστραλίας Opera Australia, χρησιμοποιείται επίσης από την αυστραλιανό μπαλέτο Australian Ballet Company .
* Το θέατρο Drama Theatre, με 544 καθίσματα
* Το θέατρο Playhouse, με 398 καθίσματα
* Το θέατρο Studio Theatre, με 364 καθίσματα
Εκτός από τις θεατρικές παραγωγές, οι εγκαταστάσεις χρησιμοποιούνται επίσης για εκδηλώσεις όπως γάμοι, πάρτυ και διασκέψεις.
 
== Παραπομπές ==
Ανώνυμος χρήστης

Μενού πλοήγησης