Δίφθογγος: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
καμία σύνοψη επεξεργασίας
μ (Αναίρεση έκδοσης 6040521 από τον 89.210.195.223 (Συζήτηση))
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Εξάλλου, η προφορά διαφέρει από διάλεκτο σε διάλεκτο περιπλέκοντας την κατάσταση. Για παράδειγμα, σε κάποιες ελλαδικές διαλέκτους, η Κυριακή προφέρεται Κυρ-για-κή (τρεις συλλαβές), ενώ στην Κύπρο Κυρι-ακή (τέσσερις) συλλαβές παρά το ότι παλαιότερα λεγόταν Τζυρκατζή (τρεις συλλαβές). Επίσης, σε διαλέκτους παρατηρείται απλοποίηση: τα παπούτσια λέγονται παπούτσα σε μια, και το οκτακόσια οκτακόσα στην ίδια, αλλά και σε άλλες.
 
Σε κάποιες διαλέκτους παρατηρούνται και οι ακόλουθοι δύο δίφθογγοι: άι και όι. Παραδείγματα: γάιδαρος, ρόιδι. Πάντα τονίζεται το πρώτο φωνήεν και αφού τα δύο προφέρονται στο χρόνο του ενός, ικανοποιείται στο πρώτο παράδειγμα ο κανόνας της ελληνικής γλώσσας που επιτρέπει τόνο μόνο σε μία από τις τελευταίες τρεις συλλαβές.Πoλλες κουραδες γραφουμε γουινι το αρκουδακι
 
== ΑγγλικήΑγλική ==
Η αγγλική γλώσσα έχει πέντε διφθόγγους. Εξαιτίας τις μεταβλητής της ορθογραφίας, παρουσιάζονται σαν παραδείγματα σε λέξεις: take, right, phone, loud, και boy. Η ακόλουθη φράση χρησιμοποιεί και τους πέντε: No highway cowboys. Οι χρόνοι προφοράς διαφέρουν από τη νέα ελληνική αφού η αγγλική διαθέτει και μακρά φωνήεντα.
 
== ΚορεατικήΧορεική ==
Έχει τους ακόλουθους δίφθογγους που προφέρονται σαν ένα φωνήεν που διαφέρει από τα πέντε βασικά:
 
Ανώνυμος χρήστης

Μενού πλοήγησης