Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του «Εν Αθήναις Αρχαιολογική Εταιρεία»

Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
μ
καμία σύνοψη επεξεργασίας
μ (Ο Chalk19 μετακίνησε τη σελίδα Εν Αθήναις Αρχαιολογική Εταιρεία στη Η εν Αθήναις Αρχαιολογική Εταιρεία πάνω από την ανακατεύθυνση: όπως...)
μ
Η '''Εν Αθήναις Αρχαιολογική Εταιρεία''', ή απλά '''Αρχαιολογική Εταιρεία''' όπως είναι γνωστή, είναι αρχαιολογικήεπιστημονική εταιρεία με έδρα την [[Αθήνα]] και σκοπό την ανεύρεση και τη διάσωση των αρχαιοτήτων της [[Ελλάδα|Ελλάδας]], διαφόρων εποχών, τη μελέτη και τη διάδοσή τους.
 
Ιδρύθηκε το 1837, με πρωτοβουλία του εμπόρου [[Κωνσταντίνος Βέλλιος|Κωνσταντίνου Μπέλλιου]], με στόχο να βοηθήσει την κρατική Αρχαιολογική Υπηρεσία. Πρώτος πρόεδρός της ανέλαβε ο [[Ιάκωβος Ρίζος Νερουλός]] ενώ πρώτος της γενικός γραμματέας ο [[Αλέξανδρος Ρίζος Ραγκαβής]]. Η εταιρεία έχει πραγματοποιήσει, από την εποχή της ίδρυσής της, ένα μεγάλο αριθμό [[αρχαιολογία|αρχαιολογικών]] ερευνών και μελετών, σε διάφορα σημεία της Ελλάδας. Διοικείται από ενδεκαμελές Διοικητικό Συμβούλιο το οποίο εκλέγεται κάθε τρία χρόνια από Γενική Συνέλευση. Πρόεδροι, Αντιπρόεδροι και Γενικοί Γραμματείς της εταιρείας έχουν χρηματίσει διάφοροι Έλληνες αρχαιολόγοι και προσωπικότητες των γραμμάτων.
20.268

επεξεργασίες

Μενού πλοήγησης