Μεσαία κύματα: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΛΙΓΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑΙΑ ΚΥΜΑΤΑ. Α44
(ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΛΑΤΟΥΣ. Α44)
(ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΛΙΓΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑΙΑ ΚΥΜΑΤΑ. Α44)
 
== Ραδιοφωνικοί σταθμοί ==
Αυτή τη στιγμή, νομίμως στην [[Ελλάδα]] εκπέμπουν μόνο κρατικοί σταθμοί, ενώ παράλληλα είναι δυνατή η λήψη δεκάδων ερασιτεχνών που χρησιμοποιούν τις συχνότητες που είναι ελεύθερες, οι οποίοι ξεκίνησαν στα μέσα της δεκαετίας του 60 και καθώς δεν ακολουθούν εντολές και Play List μεταδίδουν ακόμη και στις μέρες μας, Ελληνικά και ξένα τραγούδια, που οι ίδιοι επιλέγουν, με κριτήριο τις περισσότερες φορές την ποιότητα. Η πλειονότηταπαλαιότερη γενεά έχει πάμπολλες  ραδιοφωνικές αναμνήσεις  από τους ερασιτεχνικούς σταθμούς των μεσαίων κυμάτων, που γύρω στο 1980 τουοι κόσμουπερισσότεροι καιμετακόμισαν ιδιαίτεραστα ηFM νεολαίαμαζί δενμε τοτους γνωρίζειακροατές.
 
Η εμπορική  ραδιοφωνία από το  1990 και μετά,  κατέκλεισε όλες τις συχνότητες των FM τουλάχιστον στην Αθήνα,  έτσι μία πολύ μεγάλη μερίδα  των ερασιτεχνών επέστρεψε πάλι στα μεσαία κύματα , χωρίς όμως τους αντίστοιχους ακροατές .
 
Η συντριπτική πλειοψηφία της νέας γενεάς, λόγω της ύπαρξης των FM αλλά και της ανάπτυξης των νέων τεχνολογιών, δηλαδή, υπολογιστών , διαδικτύου, κινητής τηλεφωνίας κτλ  δεν γνωρίζει  τα μεσαία κύματα.
 
Στις 11-6-2013, αποφασίσθηκε για λόγους οικονομίας ενέργειας, παρά τις αντιδράσεις, η διακοπή λειτουργίας  πολλών κρατικών περιφερειακών ραδιοφωνικών σταθμών, αλλά και κεντρικών. Ταυτόχρονα απολύθηκε και μεγάλος αριθμός εργαζομένων. Όταν δόθηκε εντολή στη ΔΕΗ, να διακόψει το ρεύμα ώστε να κλείσουν  οριστικά οι πομποί, των μεσαίων κυμάτων, Ρόδου 1260 KHz 100KW , ΕΡΑ Σπορ 981 KHz 200KW και Ράδιο Φιλία 666 KHz 150KW Μέγαρα,  έγινε επιδρομή αγνώστων, οι οποίοι δεν είχαν πια τον κίνδυνο της ηλεκτροπληξίας, και καθώς δεν υπήρξε πρόβλεψη για την προστασία της δημόσιας περιουσίας καταστράφηκαν, λεηλατήθηκαν και εκλάπησαν  πανάκριβοι πομποί, μεγάλα πηνία προσαρμογής από χαλκό πανάκριβες λυχνίες εκπομπής, ανταλλακτικά  κτλ. Στις 11-6-2015 υπό νέα κυβέρνηση, η ΕΡΤ επανήλθε, δόθηκε το δικαίωμα σε όσους είχαν απολυθεί να γυρίσουν στις θέσεις τους, αλλά περίπου 20 σταθμοί μεσαίων δεν ξανακούστηκαν. Δεν είναι ξεκάθαρο για το ποιοι ακριβώς λειτουργούν ξανά και ποιοι όχι από την επανέναρξη και μετά. Μερικοί από αυτούς που λειτουργούν, τον Ιούνιο του 2016 είναι: το Α Πρόγραμμα  729 ΚΗz 150KW ( αν δεν έχει υποστεί μείωση ισχύος ), Άγιος Στέφανος Αττικής.   Χανιά 1512 KHz, 50KW.  Κομοτηνή 1404 KHz.100KW.  Κέρκυρα 1008 KHz. 50KW. Πολύ έγκυρη πηγή από τον σταθμό της Ρόδου (24-6-2016 ) αναφέρει πως αν δεν είχε γίνει η λεηλασία, σήμερα ο σταθμός της Ρόδου θα λειτουργούσε.
Ανώνυμος χρήστης

Μενού πλοήγησης