Απινιδωτής: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Δημιουργήθηκε από μετάφραση της σελίδας "Defibrillator"
 
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
[[file:Défibrillateur à Saint-Jean-de-Thurigneux.jpg|thumb|right|350px|Απινιδωτής στν Γαλλία.]]
Ο '''απινιδωτής,''' είναι [[ιατρική]] συσκευή για την επανέναρξη της λειτουρίας της καρδιάς μετά από θάνατο. Χρησιμοποιείται στις [[Μονάδα εντατικής θεραπείας|μονάδες εντατικής θεραπείας]], στα χειρουργεία, σε οχήματα υπηρεσίας διάσωσης. Απινιδωτές απλής χρήσηε βρίσκοναι εγκαταστημένοι και σε δημόσια κτίρια όπως σιδηροδρομικούς σταθμούς, αεροδρόμια, καταστήματα τραπεζών, εστιατόρια, γήπεδα και άλλους χώρους για χρήση από μη επαγγελματίες του τομέα υγειονομικής περίθαλψης.
Ο '''απινιδωτής,''' είναι ιατρική συσκευή για την επανέναρξη της λειτουρίας της καρδιάς μετά από θάνατο. Χρησιμοποιείται στις [[Μονάδα εντατικής θεραπείας|μονάδες εντατικής θεραπείας]], στα χειρουργεία, σε οχήματα υπηρεσίας διάσωσης. Απινιδωτές απλής χρήσηε βρίσκοναι εγκαταστημένοι και σε δημόσια κτίρια όπως σιδηροδρομικούς σταθμούς, αεροδρόμια, καταστήματα τραπεζών, εστιατόρια, γήπεδα και άλλους χώρους για χρήση από μη επαγγελματίες του τομέα υγειονομικής περίθαλψης.


== Βιβλιογραφία ==
== Βιβλιογραφία ==

Έκδοση από την 21:26, 18 Αυγούστου 2016

Απινιδωτής στν Γαλλία.

Ο απινιδωτής, είναι ιατρική συσκευή για την επανέναρξη της λειτουρίας της καρδιάς μετά από θάνατο. Χρησιμοποιείται στις μονάδες εντατικής θεραπείας, στα χειρουργεία, σε οχήματα υπηρεσίας διάσωσης. Απινιδωτές απλής χρήσηε βρίσκοναι εγκαταστημένοι και σε δημόσια κτίρια όπως σιδηροδρομικούς σταθμούς, αεροδρόμια, καταστήματα τραπεζών, εστιατόρια, γήπεδα και άλλους χώρους για χρήση από μη επαγγελματίες του τομέα υγειονομικής περίθαλψης.

Βιβλιογραφία

  • Μάρτιν Gruner: Πρώιμη Απινίδωση. Stumpf + Kossendey εκδοτικό οίκο, Εδευιεχτ 2006, ISBN 3938179333.

Σύνδεσμοι