Διεθνές Αεροδρόμιο Σχίπχολ: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
{{επιμέλεια|προέρχεται από αυτόματη μετάφραση}}

{{coord|52.3086|4.7639|type:airport|format=dms|display=title}}
{{coord|52.3086|4.7639|type:airport|format=dms|display=title}}
[[Αρχείο:Schiphol.JPG|thumb|right|200px|Αεροδρόμιο Schiphol]]
[[Αρχείο:Schiphol.JPG|thumb|right|200px|Αεροδρόμιο Schiphol]]


Αεροδρόμιο Schiphol του Άμστερνταμ είναι το κύριο διεθνές αεροδρόμιο της Ολλανδίας , που βρίσκεται 20 λεπτά (4,9 ΝΜ (9,1 χιλιόμετρα? 5.6 mi ) [5] ) νοτιοδυτικά του Άμστερνταμ , στο δήμο της Haarlemmermeer . Είναι το πέμπτο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο στην Ευρώπη από την άποψη των επιβατών.
Το διεθνές αεροδρόμιο Schiphol ([[ολλανδική γλώσσα|ολλανδικά]]: '''Luchthaven Schiphol''') είναι το κύριο διεθνές αεροδρόμιο της Ολλανδίας, που βρίσκεται 20 λεπτά (9,1 χιλιόμετρα ή 5,6 μίλια) νοτιοδυτικά του [[Άμστερνταμ]], στο δήμο [[Χααρλεμμερμέιρ]] (Haarlemmermeer) της [[Βόρεια Ολλανδία|Βόρειας Ολλανδίας]]. Είναι το πέμπτο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο στην Ευρώπη από την άποψη των επιβατών.


Schiphol είναι ο βασικός κόμβος για την KLM [6] και την περιφερειακή θυγατρική της KLM Cityhopper καθώς και για Arkefly , [7] Corendon Dutch Airlines , [8] Martinair , [9] και Transavia.com . [10] Το αεροδρόμιο χρησιμεύει επίσης ως ένα κομβικό σημείο για την Easyjet και ως ευρωπαϊκός κόμβος για την Delta Air Lines [1], και ως βάση για Vueling . [11]
Το Σκίπχολ είναι ο βασικός κόμβος για την KLM και την περιφερειακή θυγατρική της KLM Cityhopper καθώς και για τις [[Arkefly]], [[Corendon Dutch Airlines]], [[Martinair]], και [[Transavia]]. Το αεροδρόμιο χρησιμεύει επίσης ως κομβικό σημείο για την [[Easyjet]] και ως ευρωπαϊκός κόμβος για την [[Delta Air Lines]] και ως βάση για την ισπανική [[Vueling]].


Επίσημη αγγλική ονομασία του αεροδρομίου, Αεροδρόμιο Schiphol του Άμστερνταμ, αντανακλά το αρχικό ολλανδικό σειρά των λέξεων.
Επίσημη αγγλική ονομασία του αεροδρομίου, Αεροδρόμιο Schiphol του Άμστερνταμ, αντανακλά το αρχικό ολλανδικό σειρά των λέξεων.

Έκδοση από την 18:31, 18 Αυγούστου 2016

Συντεταγμένες: 52°18′31″N 4°45′50″E / 52.3086°N 4.7639°E / 52.3086; 4.7639

Αεροδρόμιο Schiphol

Το διεθνές αεροδρόμιο Schiphol (ολλανδικά: Luchthaven Schiphol) είναι το κύριο διεθνές αεροδρόμιο της Ολλανδίας, που βρίσκεται 20 λεπτά (9,1 χιλιόμετρα ή 5,6 μίλια) νοτιοδυτικά του Άμστερνταμ, στο δήμο Χααρλεμμερμέιρ (Haarlemmermeer) της Βόρειας Ολλανδίας. Είναι το πέμπτο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο στην Ευρώπη από την άποψη των επιβατών.

Το Σκίπχολ είναι ο βασικός κόμβος για την KLM και την περιφερειακή θυγατρική της KLM Cityhopper καθώς και για τις Arkefly, Corendon Dutch Airlines, Martinair, και Transavia. Το αεροδρόμιο χρησιμεύει επίσης ως κομβικό σημείο για την Easyjet και ως ευρωπαϊκός κόμβος για την Delta Air Lines και ως βάση για την ισπανική Vueling.

Επίσημη αγγλική ονομασία του αεροδρομίου, Αεροδρόμιο Schiphol του Άμστερνταμ, αντανακλά το αρχικό ολλανδικό σειρά των λέξεων.

Ιστορία

Ένα Ford που χρησιμοποιείται για να τροφοδοτήσει ένα βαρούλκο για τη ρυμούλκηση ανεμόπτερα στο Schiphol το 1933.

Όνομα Schiphol του προέρχεται από έναν πρώην οχύρωση ονομάζεται Fort Schiphol, που ήταν μέρος των Stelling van Amsterdam αμυντικών έργων. [15] Πριν από το 1852, η Haarlemmermeer πόλντερ στο οποίο ευρίσκεται το αεροδρόμιο ήταν μια μεγάλη λίμνη με κάποιες ρηχές περιοχές. Υπάρχουν πολλές ιστορίες για το πώς ο τόπος πήρε το όνομά του. Η πιο δημοφιλής ιστορία είναι ότι στα ρηχά νερά ξαφνικές βίαιες καταιγίδες θα μπορούσε να διεκδικήσει πολλά πλοία. Αυτός ήταν ο κύριος λόγος για την ανάκτηση του. Στα αγγλικά, το Schiphol μεταφράζεται σε «Τάφο του πλοίου», μια αναφορά σε πολλά πλοία που υποτίθεται ότι έχασε στη λίμνη. Όταν η λίμνη είχε ανακτηθεί, ωστόσο, δεν ναυάγια βρέθηκαν. Μια άλλη πιθανή προέλευση του ονόματος είναι η λέξη «scheepshaal». Μια scheepshaal είναι ένα χαντάκι ή λίγο καναλιού, στο οποίο τα πλοία θα πρέπει να ρυμουλκείται από ένα λίμνη στην άλλη. Μια τρίτη εξήγηση θα ήταν ότι το όνομα προέρχεται από τις λέξεις «scip hol». Αυτό είναι μια περιοχή χαμηλού υψομέτρου της γης (hol, όπως και στο όνομα της Ολλανδίας ), από όπου το ξύλο θα πρέπει να ληφθούν για την κατασκευή πλοίων. [16]

Schiphol άνοιξε στις 16 Σεπτέμβρη του 1916 ως βάση της στρατιωτικής αεροπορίας, με λίγες στρατώνες και ένα πεδίο που χρησιμεύει ως πλατφόρμα και διαδρόμους. Όταν πολιτικά αεροσκάφη άρχισαν να χρησιμοποιούν το πεδίο (17, Δεκεμβρίου, 1920) ήταν συχνά αποκαλείται Schiphol-les-Bains. Το αεροσκάφος Fokker κατασκευαστής του αεροσκάφους ξεκίνησε ένα εργοστάσιο κοντά στο αεροδρόμιο Schiphol το 1919. [17] Το τέλος του Α 'Παγκοσμίου Πολέμου και την αρχή της μη στρατιωτικής χρήσης του αεροδρομίου Schiphol και το αεροδρόμιο έχασε τελικά στρατιωτικό ρόλο του εντελώς.

Μέχρι το 1940, το Schiphol είχε τέσσερις άσφαλτο διαδρόμους σε γωνίες 45 μοιρών, όλα τα 1.020 μέτρα (3.350 πόδια) ή λιγότερο. Ένα επεκτάθηκε για να γίνει η σημερινή διάδρομο 04/22? δύο άλλοι διέσχισαν ότι διαδρόμου στο 52.312 ° N 4.800 ° E . Το αεροδρόμιο συνελήφθη από τη γερμανική στρατιωτική ίδια χρονιά και μετονομάστηκε Fliegerhorst Schiphol. Ένα μεγάλο μέρος των αντιαεροπορικά άμυνες είχαν εγκατασταθεί στην περιοχή των αεροδρομίων αεροδρόμιο και ψεύτικο δόλωμα κατασκευάστηκαν στην περιοχή κοντά Bennebroek , Vijfhuizen και της Vogelenzang , σε μια προσπάθεια να συγχέουμε συμμαχικά βομβαρδιστικά. Η σιδηροδρομική σύνδεση κατασκευάστηκε επίσης. Παρά τις άμυνες, το αεροδρόμιο ήταν ακόμη βομβαρδίστηκε εντατικά, και μια εξαιρετικά βαριά επίθεση στις 13 Δεκεμβρίου, 1943 προκάλεσε τόσο μεγάλη ζημιά που θα καθιστούσε το αεροδρόμιο άχρηστο ως μια ενεργή βάση. Μετά από αυτό εξυπηρετούνται μόνο ως ένα πεδίο προσγείωσης έκτακτης ανάγκης, έως ότου οι ίδιοι οι Γερμανοί κατέστρεψαν τα απομεινάρια του αεροδρομίου κατά την έναρξη της λειτουργίας Κήπος αγοράς . Στο τέλος του πολέμου, το αεροδρόμιο αποκαταστάθηκε γρήγορα, με το πρώτο αεροσκάφος, ένα Douglas DC-3 , την προσγείωση και πάλι στις 8 του Ιουλίου του 1945. [18] Ο πύργος ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας στο αεροδρόμιο Schiphol το 1960 Η ποδιά το 1965

Ένα νέο κτίριο του τερματικού σταθμού ολοκληρώθηκε το 1949 και αποφασίστηκε ότι Schiphol ήταν να γίνει το κύριο αεροδρόμιο της Ολλανδίας. Επέκταση ήρθε στο κόστος μιας μικρής πόλης που ονομάζεται Rijk, το οποίο κατεδαφίστηκε για να δημιουργηθεί χώρος για την αυξανόμενη αεροδρόμιο. Το όνομα αυτής της πόλης έχει μείνει στο όνομα της παρούσας Schiphol-Rijk βιομηχανική ζώνη. Το 1967, Ολλανδού σχεδιαστή Benno Wissing δημιούργησε σήμανσης για το αεροδρόμιο Schiphol γνωστή για σαφή συγγραφή του και την εμπεριστατωμένη χρωματικό κώδικα? για να αποφευχθεί η σύγχυση, ο ίδιος απαγόρευσε οποιαδήποτε άλλη σήμανση στις αποχρώσεις του κίτρινου και του πράσινου που χρησιμοποιείται. [19] Αυτό ήταν μέρος του νέου κτιρίου του τερματικού σταθμού, που αντικατέστησαν τις παλαιότερες εγκαταστάσεις φορά που βρίσκεται σε αυτό που είναι τώρα η ανατολική πλευρά του αεροδρομίου. Το A-Προβλήτα του αεροδρομίου τροποποιήθηκε το 1970 για να επιτρέψει Boeing 747 αεροσκάφη να κάνουν χρήση των πυλών επιβίβασης.

Η κατασκευή του νέου πύργου ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας ολοκληρώθηκε το 1991, καθώς το υπάρχον πύργος θα μπορούσε πλέον να επιβλέπει όλες του αεροδρομίου. Νέα wayfinding σήμανση σχεδιάστηκε εκείνη τη χρονιά, καθώς από τον Paul Mijksenaar . [20] Ένα έκτο διάδρομο ολοκληρώθηκε σε αρκετή απόσταση δυτικά από το υπόλοιπο του αεροδρομίου το 2003 και ήταν το παρατσούκλι του Polderbaan, με την σύνδεση τροχοδρόμου που διασχίζουν το αυτοκινητόδρομο Α5 . Η απόσταση του διαδρόμου σημαίνει ότι οι χρόνοι ταξί προς και από αυτό το διάδρομο μπορεί να διαρκέσει μεταξύ 10 και 20 λεπτών. Απαιτούσε επίσης την κατασκευή ενός επιπλέον πύργου ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας ως ο κύριος πύργος είναι πολύ μακριά για να επιβλέπει αυτό το μέρος του αεροδρομίου. [21]

Στις 25 Φεβρουαρίου του 2005, μια ληστεία διαμαντιών σημειώθηκε στο τερματικό φορτίου Schiphol του. Οι ληστές χρησιμοποίησαν ένα κλεμμένο φορτηγό της KLM να αποκτήσουν ελεγχόμενο χώρο του αερολιμένα πρόσβαση. Η εκτιμώμενη αξία των λίθων ήταν περίπου 75 εκατομμύρια ευρώ , καθιστώντας την μία από τις μεγαλύτερες ληστείες διαμαντιών ποτέ. [22] Αργότερα εκείνο το έτος μια πυρκαγιά ξέσπασε στο κέντρο κράτησης του αεροδρομίου, σκοτώνοντας 11 ανθρώπους και τραυματίζοντας 15. Το συγκρότημα κρατούσε 350 άνθρωποι κατά τη στιγμή του συμβάντος. Τα αποτελέσματα από την έρευνα σχεδόν ένα χρόνο αργότερα έδειξε ότι οι προφυλάξεις πυρασφάλειας δεν ήταν σε ισχύ. Μια εθνική κατακραυγή είχε ως αποτέλεσμα την παραίτηση του υπουργού Δικαιοσύνης Donner ( CDA ) και δήμαρχος Hartog της Haarlemmermeer. Χωροταξίας υπουργός Dekker ( VVD ) παραιτήθηκε επίσης, επειδή γέννησε την ευθύνη για την κατασκευή, την ασφάλεια και τη συντήρηση των κρατικών κτιρίων.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι