Freddy Krueger: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
τους αριθμούς των συνεχειών των ταινιών ( Ήταν 7 οχι 6)
Γραμμή 54: Γραμμή 54:




</gallery>
<gallery>

Έκδοση από την 08:15, 13 Αυγούστου 2016

Ο Φρέντυ Κρούγκερ είναι φανταστικός χαρακτήρας, ο κύριος πρωταγωνιστής της ταινίας Εφιάλτης στο Δρόμο με τις Λεύκες (Nightmare on Elm Street, 1984) και της ομώνυμης σειράς ταινιών που ακολούθησαν. Εμφανίζεται ως ένας παραμορφωμένος κατά συρροή δολοφόνος ο οποίος χρησιμοποιεί ένα γάντι οπλισμένο με ξυράφια για να σκοτώσει τα θύματά του στα όνειρά τους, προκαλώντας έτσι το θάνατό τους και στον πραγματικό κόσμο. Τον Φρέντυ, και στις επτά σειρές της ταινίας , ενσαρκώνει ο ηθοποιός Ρόμπερτ Ίνγκλαντ (Robert Englund).

Ο Φρέντυ έχει εκδικητικό πνεύμα και επιτίθεται στα θύματά του μέσα από τα όνειρά τους. Αναγνωρίζεται από το καμένο, παραμορφωμένο πρόσωπό του, το κόκκινο-πράσινο σκούρο ριγέ πουλόβερ του, το καφέ καπέλο, και το χαρακτηριστικό καφέ δερμάτινο γάντι του , με τις μεταλλικές λεπίδες στο δεξί του χέρι. Ενώ στη φυσική του μορφή είναι νεκρός, το πνεύμα του ζει στα μυαλά των εφήβων, που μένουν στην παλιά του γειτονιά, στην Elm Street ("Όδος των Λεύκων") και τους οποίους εξολοθρεύει έναν-έναν, μπαίνοντας στα όνειρά τους . Αν και στο τέλος της πρώτης ταινίας φαίνεται ότι τον σκοτώνει η Νάνσυ Τόμπσον, στην τελευταία σκηνή βλέπουμε ότι τελικά έχει επιζήσει. Έτσι συνεχίζει να δολοφονεί έφηβους στις υπόλοιπες έξι συνέχειες της ταινίας. Στο ριμέικ της πρώτης ταινίας που έγινε το 2010, ο Φρέντυ περιγράφεται ως παιδεραστής που είχε κακοποιήσει σεξουαλικά τους έφηβους πρωταγωνιστές της ταινίας, όταν ήταν παιδιά. Όταν οι γονείς τους το έμαθαν, του έβαλαν φωτιά και τον σκότωσαν.

Το 2003, στην ταινία Φρέντυ Εναντίον Τζέισον , ο Φρέντυ πολέμησε τον εξίσου τρομερό Τζέισον Βόρχις από τη σειρά ταινιών Παρασκευή και 13 (Friday the 13th). Το τέλος της ταινίας παραμένει ασαφές ως προς το εάν ή όχι είναι πραγματικά νεκρός: Παρά το γεγονός ότι αποκεφαλίστηκε , κλείνει το μάτι στους θεατές , ενώ κρατά το κεφάλι του ο Τζέισον.

Τραγούδια που αναφέρονται στην ταινία

One-two… Freddy's coming for you (1-2 ...Ο Φρέντυ έρχεται για εσένα)

Three-four… better lock your doors (3-4...Καλύτερα κλείδωσε την πόρτα σου)

Five-six… grab a crucifix (5-6....Κράτα το σταυρό σου)

Seven-eight… gonna stay up late (7-8... Να μείνεις ξύπνιος ως αργά)

Nine-ten… never sleep again (9-10....Μην κοιμηθείς ξανά!)

Αναφορές

















<gallery>