Καστέλ Σαντ'Άντζελο: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
ακόμη καλύτερη εικόνα
(Μεταφορά κειμένου από το λήμμα Ρώμη)
 
(ακόμη καλύτερη εικόνα)
 
[[Image:RomaCastelSantAngelo-2Engelsburg und Engelsbrücke abends.jpg|thumb|250px|Το Καστέλ Σαντ'Άντζελο, όπως φαίνεται από την γέφυρα. Το υψηλότερο άγαλμα αναπαριστά τον άγγελο από τον οποίο το κτίριο έχει πάρει το όνομά του.]]
Το '''Καστέλ Σαντ'Άντζελο''' (Castel Sant'Angelo) είναι ένα πανύψηλο κυλινδρικό οικοδόμημα στο Πάρκο Αντριάνο. Παραγγέλθηκε αρχικά από το Ρωμαίο Αυτοκράτορα [[Αδριανός|Αδριανό]] (76–138) ως μαυσωλείο για τον ίδιο και την οικογένειά του. Το κτίριο χρησιμοποιήθηκε αργότερα από τους πάπες ως φρούριο και κάστρο και σήμερα είναι μουσείο.
 
'''Πόντε Σαντ' Άντζελο'''
Η γέφυρα Πόντε Σαντ' Άντζελο είναι στρωμένη με τραβερτίνη και σήμερα πεζοδρομημένη. Παλαιότερα οι προσκυνητές χρησιμοποιούσαν τη γέφυρα για να φθάσουν στη [[Βασιλική του Αγίου Πέτρου]], γι' αυτό ήταν επίσης γνωστή ως "Γέφυρα του Αγίου Πέτρου" (''Pons Sancti Petri''). Κατά το ιωβηλαίο του 1450, τα κιγκλιδώματα της γέφυρας υποχώρησαν, λόγω του μεγάλου πλήθους των προσκυνητών, και πολλοί πνίγηκαν στο ποτάμι. Ως συνέπεια αυτού μερικά σπίτια στην αρχή της γέφυρας καθώς και μια Ρωμαϊκή θριαμβική αψίδα κατεδαφίστηκαν για να διευρύνουν το δρόμο για τους προσκυνητές. Επί αιώνες μετά το 16ο αιώνα στη γέφυρα εκτίθενται τα σώματα των εκτελεσμένων.
 
== Παραπομπές ==
{{παραπομπές}}
85.458

επεξεργασίες

Μενού πλοήγησης