Κυβερνείο Καφρ ελ Σεΐχ: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Νέα σελίδα: Αρχείο:Kafr el-Sheikh in Egypt (2011).svg|μικρογραφία|Το κυβερνείο στον χάρτη της Αιγύπτου με τη διοικητική δ...
 
μΧωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Γραμμή 5: Γραμμή 5:


== Γεωγραφία ==
== Γεωγραφία ==
Βρίσκεται στα βόρεια της Αιγύπτου στο [[Δέλτα του Νείλου]], Συνορεύει με [[Μεσόγειος Θάλασσα|Μεσόγειο Θάλασσα]] στα βόρεια, με το [[Κυβερνείο Γαρμπία|Δυτικό Κυβερνείο]] στα νότια, και με το [[Κυβερνείο Ντακαλίγια]] στα ανατολικά. Στα εδαφικά όρια του κυβερνείου βρίσκεται η [[Σεβεννυτική λίμνη]].
Βρίσκεται στα βόρεια της Αιγύπτου στο [[Δέλτα του Νείλου]], Συνορεύει με [[Μεσόγειος Θάλασσα|Μεσόγειο Θάλασσα]] στα βόρεια, με το [[Κυβερνείο Γαρμπία|Δυτικό Κυβερνείο]] στα νότια, και με το [[Κυβερνείο Ντακάχλια]] στα ανατολικά. Στα εδαφικά όρια του κυβερνείου βρίσκεται η [[Σεβεννυτική λίμνη]].


== Ιστορία ==
== Ιστορία ==

Έκδοση από την 21:38, 21 Ιουλίου 2016

Το κυβερνείο στον χάρτη της Αιγύπτου με τη διοικητική διαίρεση του 2011
Η σημαία του Κυβερνείου

To Κυβερνείο της Καφρ ελ Σεΐχ (αραβικά : محافظة كفر الشيخ Muḥāfaẓat Kafr aš Šayḫ) είναι διοικητική διαίρεση (Κυβερνείο) της Αιγύπτου με πρωτεύουσα την πόλη Καφρ ελ Σεΐχ[1]. Έχει πληθυσμό 3.941.293 κατοίκους[2] κι έκταση 3,437 τργ χλμ[1].

Γεωγραφία

Βρίσκεται στα βόρεια της Αιγύπτου στο Δέλτα του Νείλου, Συνορεύει με Μεσόγειο Θάλασσα στα βόρεια, με το Δυτικό Κυβερνείο στα νότια, και με το Κυβερνείο Ντακάχλια στα ανατολικά. Στα εδαφικά όρια του κυβερνείου βρίσκεται η Σεβεννυτική λίμνη.

Ιστορία

Δημιουργήθηκε το 1950 με εδάφη που αποσπάστηκαν από το Δυτικό Κυβερνείο[1], με τον νόμο αρ 149 του 1949, με την ονομασία Κυβερνείο Φουάτ, προς τιμή του Φουάτ Α΄ της Αιγύπτου[3]. Το 1955 άλλαξε επίσημα η ονομασία σε Κυβερνείο της Καφρ ελ Σεΐχ[4]. Το 1960 χωρίστηκε σε επτά υποδιαιρέσεις, το 2016 έχει 10[3].

Χάρτης του κυβερνείου

Παραπομπές