Μεσαία κύματα: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΜΙΑΣ ΛΕΞΗΣ. Α44
(ΜΙΚΡΕΣ ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ, ΜΙΚΡΕΣ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ Α44)
(ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΜΙΑΣ ΛΕΞΗΣ. Α44)
Στην Ελλάδα η ψηλότερη ενεργή κεραία, ύψους λίγο πάνω από τα 200 μέτρα, είναι αυτή στον Άγιο Στέφανο Αττικής που εκπέμπει στους 729 KHz και είναι ο κεντρικός πομπός για το Α πρόγραμμα της ΕΡΤ στα μεσαία κύματα.
 
Η μέγιστη επιτρεπόμενη ισχύς εκπομπής των σταθμών στην περιοχή  ITU region 1  η οποία καλύπτει μεγάλο μέρος του ανατολικού ημισφαιρίου, είναι εξαιρετικά μεγάλη. Βλέπε BSKSA 1521 KHz , Radio Riyadh και 594 KHz. Al-Aam ισχύς 2000 KW ( 2MW ) ο κάθε ένας από την DUBA της Σαουδικής Αραβίας και Kossuth Radio στην Βουδαπέστη της Ουγγαρίας 540 KHz ισχύς 2000 KW ( 2MW ). Η ισχύς των ερασιτεχνικών σταθμών στην Ελλάδα, κυμαίνεται από λίγες δεκάδες βατ, έως μερικές εκατοντάδες, με εξαίρεση ελάχιστους σταθμούς από την επαρχία όπου η ισχύς τους μπορεί να φτάνει τα 25 KW.
 
Καθώς η μπάντα των Μεσαίων κυμάτων δεν έχει πάρα πολλά διαθέσιμα κανάλια, έχουν δοθεί ίδιες συχνότητες εκπομπής σε σταθμούς διαφορετικών κρατών, με αποτέλεσμα, μετά την δύση του Ηλίου, τα σήματα που φτάνουν σε μία χώρα, μετά από ανάκλαση στην ιονόσφαιρα, να παρεμβάλουν τους σταθμούς της χώρας αυτής. Το ίδιο συμβαίνει και μεταξύ σταθμών των ηνωμένων πολιτειών.
43

επεξεργασίες

Μενού πλοήγησης