Συζήτηση:Α.Ε. Καβάλας: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
MedMan (συζήτηση | συνεισφορές)
Γραμμή 10: Γραμμή 10:


Η «Νεάπολη» (σύμφωνα με τα υπάρχοντα λήμματα για τη Γ Εθνική) επεσε απο Γ Εθνικη στα τοπικα το 1978-79 και η ΑΕ Καβαλας εμφανιστηκε το 1980-81 (δεν υπηρχε ακομη τοτε η Δ΄) οπότε αν ισχυει αυτο με τη μετονομασια θα έγινε την περιοδο 1979-80 --[[Χρήστης:Drspiros|Drspiros]] ([[Συζήτηση χρήστη:Drspiros|συζήτηση]]) 16:04, 13 Ιουνίου 2016 (UTC)
Η «Νεάπολη» (σύμφωνα με τα υπάρχοντα λήμματα για τη Γ Εθνική) επεσε απο Γ Εθνικη στα τοπικα το 1978-79 και η ΑΕ Καβαλας εμφανιστηκε το 1980-81 (δεν υπηρχε ακομη τοτε η Δ΄) οπότε αν ισχυει αυτο με τη μετονομασια θα έγινε την περιοδο 1979-80 --[[Χρήστης:Drspiros|Drspiros]] ([[Συζήτηση χρήστη:Drspiros|συζήτηση]]) 16:04, 13 Ιουνίου 2016 (UTC)

:Από εκείνη την εποχή, φίλτατε [[Χρήστης:IM-yb|IM-yb]], μόνο σε αρχείο τύπου θα βρεις στοιχεία, εκτός από καμμιά σκόρπια πηγή, σαν [http://www.zygoskavalas.gr/%CE%AC%CF%81%CE%B7%CF%82-%CE%B6%CF%85%CE%B3%CE%BF%CF%8D/%CE%BD%CE%AD%CE%B1/1075-198protathlimavoyniozoukavala.html αυτήν (στην διοργάνωση που αναφέρεται εδώ είχα παίξει κι εγώ)], που βρήκα τυχαία και όπου υπάρχει η μετονομασία ως απλή αναφορά.
:Φυσικά η ΑΕΚ της Καβάλας έχει παλιό αριθμό μητρώου (ο αριθμός αυτός δεν είναι της Νεάπολης), αφού ιδρύθηκε από πρόσφυγες λίγο καιρό μετά την ΑΕΚ της Αθήνας (1928). Σου έγραψα ήδη ότι ήταν ένα από τα 3 ιδρυτικά σωματεία του ΑΟΚ, που ιδρύθηκε το 1965, άρα είναι φυσιολογικό να υπήρχε ακόμα ΑΕΚ Καβάλας το 1962. Η πηγή που προέρχεται από την Ορίτζιναλ Καβάλας περιέχει αρκετές ανακρίβειες, ενδεικτικά να αναφέρω ότι εμφανίζει σαν έτος ίδρυσης του ΑΟ Καβάλας το 1967. Στην σελίδα της ΑΕΚ Καβάλας μπορώ να σου πω απερίφραστα ότι αυτό που αναφέρει για συνέχιση ύπαρξης της ομάδας αποτελεί λάθος, τουλάχιστον για την ποδοσφαιρική - επιφυλάσσομαι ότι ίσως εννοεί το σωματείο γενικά. Σκοπεύω μάλιστα να επικοινωνήσω μαζί τους για να το αποσαφηνίσω.
:Για την Νεάπολη και την Γ' Εθνική που αναφέρεις [[Χρήστης:Drspiros|Drspiros]] δεν είναι απόλυτα ακριβές, όπως το γράφεις. Η μόνη χρονιά που ξέφυγε από τα τοπικά πρωταθλήματα της ΕΠΣ Καβάλας η Νεάπολη ήταν όντως το 1978-79, αλλά τότε δεν υπήρχε ούτε Γ' ούτε Δ' Εθνική. Βέβαια στην ουσία η Νεάπολη ανέβηκε στην τρίτη κατηγορία, η οποία τότε διεξαγόταν σε τέσσερις ομίλους ως περιφερειακό πρωτάθλημα, αλλά ονομάζόταν Εθνική Ερασιτεχνική Κατηγορία (ή απλά Εθνικό Ερασιτεχνικό). Ήταν η πρώτη κατηγορία πάνω από την Α' Κατηγορία της κάθε ΕΠΣ (πάνω από τα τοπικά δηλαδή).
:Έχεις δίκιο για τη χρονική περίοδο που ξαναφτιάχτηκε η ΑΕΚ Καβάλας. Ανατρέχοντας στη μνήμη μου κι ενθυμούμενος κάποια γεγονότα, η (επαν-)ίδρυση της ΑΕΚ δεν έγινε πριν τη σεζόν 1979-80, αλλά ούτε και μετά το 1982-83. --[[Χρήστης:MedMan|MedMan]] ([[Συζήτηση χρήστη:MedMan|συζήτηση]]) 17:24, 14 Ιουνίου 2016 (UTC)

Έκδοση από την 17:25, 14 Ιουνίου 2016

Άρθρο βικι Ποδόσφαιρο Αυτό το λήμμα βρίσκεται στο πλαίσιο ενδιαφέροντος της «Βικιεπιχείρησης Ποδόσφαιρο», μιας συνεργατικής προσπάθειας για την βελτίωση της κάλυψης του ποδοσφαίρου από την Βικιπαίδεια.
Για να συμμετάσχετε και εσείς στη Βικιεπιχείρηση, επισκεφτείτε τη σχετική σελίδα.
Λήμμα προς επέκταση Προς επέκταση Αυτό το λήμμα αποτιμήθηκε ως τάξης προς επέκταση κατά την κλίμακα ποιότητας.
Χαμηλή Αυτό το λήμμα έχει αποτιμηθεί ως λήμμα με χαμηλή σπουδαιότητα κατά την κλίμακα σπουδαιότητας.
Αντικείμενο της υποεπιχείρησης Ελληνικό ποδόσφαιρο.


Ιστορική ανακρίβεια στο άρθρο

Το άρθρο περιέχει μια σοβαρή ανακρίβεια. Ο σύλλογος μετά την συγχώνευση για τη δημιουργία του ΑΟΚ ανέστειλε το ποδοσφαιρικό του τμήμα και επί κοντά δύο δεκαετίες στο καβαλιώτικο ποδόσφαιρο ΔΕΝ υπήρχε ομάδα ΑΕΚ. Η ΑΕΚ Καβάλας ξαναδημιουργήθηκε (αν δεν με απατά η μνήμη μου για τη χρονική στιγμή) κάπου στα μέσα της δεκαετίας του ’80 από τη μετονομασία της ομάδας «Νεάπολη Καβάλας». Αποδείξεις αυτή τη στιγμή δεν έχω, αλλά όποιος ενδιαφέρεται, εύκολα ή δύσκολα θα βρει. Επειδή ξέρω την ιστορία άμεσα, είμαι 100% βέβαιος. Επιπλέον να επισημάνω, πως η πηγή που παρατίθεται στο άρθρο για να τεκμηριώσει υποτίθεται τη συνέχιση ύπαρξης της ΑΕΚ μετά το 1965, στην πραγματικότητα δεν αναφέρει τίποτε τέτοιο. --MedMan (συζήτηση) 14:43, 13 Ιουνίου 2016 (UTC)[απάντηση]

Η πηγή απλά αναφέρει τον αριθμό μητρώου ΕΠΟ της Α.Ε. Καβάλας, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της ΕΠΣΚ. Ο αριθμός μητρώου που αναφέρει η ΕΠΣΚ φανερώνει πως το ποδοσφαιρικό σωματείο υπήρχε από παλιά. Ακόμη, αναφέρει το σωματείο ως ΑΕ Καβάλας (10-12-1962). Όσον αφορά στο τι έγινε τότε, μόνο η επίσημη ιστοσελίδα της Α.Ε. Καβάλας αναφέρεται, στην οποία γράφει ότι η ομάδα συνέχισε τη λειτουργία της έπειτα από τη συγχώνευση. Επίσης, ούτε στην ιστοσελίδα των geodata της ΓΓΑ δεν αναφέρει κάποια μετονομασία στο σωματείο ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΒΑΛΑΣ. Αν όντως έγινε μετονομασία της Νεάπολης, τότε ο ΑΜ ΕΠΟ είναι της Νεάπολης. Απλά κάτι τέτοιο δεν αναφέρεται σε καμία από τις παραπάνω πηγές. --IM-yb (συζήτηση) 15:20, 13 Ιουνίου 2016 (UTC)[απάντηση]

Προστέθηκε και η πηγή της επίσημης ιστοσελίδας της ΑΕ Καβάλας για να καλύπτει την ύπαρξη της ΑΕΚ μετά το 1965. Αν υπάρξει κάποιο νεότερο στοιχείο όσον αφορά το θέμα, το συζητάμε. --IM-yb (συζήτηση) 15:33, 13 Ιουνίου 2016 (UTC)[απάντηση]

Η «Νεάπολη» (σύμφωνα με τα υπάρχοντα λήμματα για τη Γ Εθνική) επεσε απο Γ Εθνικη στα τοπικα το 1978-79 και η ΑΕ Καβαλας εμφανιστηκε το 1980-81 (δεν υπηρχε ακομη τοτε η Δ΄) οπότε αν ισχυει αυτο με τη μετονομασια θα έγινε την περιοδο 1979-80 --Drspiros (συζήτηση) 16:04, 13 Ιουνίου 2016 (UTC)[απάντηση]

Από εκείνη την εποχή, φίλτατε IM-yb, μόνο σε αρχείο τύπου θα βρεις στοιχεία, εκτός από καμμιά σκόρπια πηγή, σαν αυτήν (στην διοργάνωση που αναφέρεται εδώ είχα παίξει κι εγώ), που βρήκα τυχαία και όπου υπάρχει η μετονομασία ως απλή αναφορά.
Φυσικά η ΑΕΚ της Καβάλας έχει παλιό αριθμό μητρώου (ο αριθμός αυτός δεν είναι της Νεάπολης), αφού ιδρύθηκε από πρόσφυγες λίγο καιρό μετά την ΑΕΚ της Αθήνας (1928). Σου έγραψα ήδη ότι ήταν ένα από τα 3 ιδρυτικά σωματεία του ΑΟΚ, που ιδρύθηκε το 1965, άρα είναι φυσιολογικό να υπήρχε ακόμα ΑΕΚ Καβάλας το 1962. Η πηγή που προέρχεται από την Ορίτζιναλ Καβάλας περιέχει αρκετές ανακρίβειες, ενδεικτικά να αναφέρω ότι εμφανίζει σαν έτος ίδρυσης του ΑΟ Καβάλας το 1967. Στην σελίδα της ΑΕΚ Καβάλας μπορώ να σου πω απερίφραστα ότι αυτό που αναφέρει για συνέχιση ύπαρξης της ομάδας αποτελεί λάθος, τουλάχιστον για την ποδοσφαιρική - επιφυλάσσομαι ότι ίσως εννοεί το σωματείο γενικά. Σκοπεύω μάλιστα να επικοινωνήσω μαζί τους για να το αποσαφηνίσω.
Για την Νεάπολη και την Γ' Εθνική που αναφέρεις Drspiros δεν είναι απόλυτα ακριβές, όπως το γράφεις. Η μόνη χρονιά που ξέφυγε από τα τοπικά πρωταθλήματα της ΕΠΣ Καβάλας η Νεάπολη ήταν όντως το 1978-79, αλλά τότε δεν υπήρχε ούτε Γ' ούτε Δ' Εθνική. Βέβαια στην ουσία η Νεάπολη ανέβηκε στην τρίτη κατηγορία, η οποία τότε διεξαγόταν σε τέσσερις ομίλους ως περιφερειακό πρωτάθλημα, αλλά ονομάζόταν Εθνική Ερασιτεχνική Κατηγορία (ή απλά Εθνικό Ερασιτεχνικό). Ήταν η πρώτη κατηγορία πάνω από την Α' Κατηγορία της κάθε ΕΠΣ (πάνω από τα τοπικά δηλαδή).
Έχεις δίκιο για τη χρονική περίοδο που ξαναφτιάχτηκε η ΑΕΚ Καβάλας. Ανατρέχοντας στη μνήμη μου κι ενθυμούμενος κάποια γεγονότα, η (επαν-)ίδρυση της ΑΕΚ δεν έγινε πριν τη σεζόν 1979-80, αλλά ούτε και μετά το 1982-83. --MedMan (συζήτηση) 17:24, 14 Ιουνίου 2016 (UTC)[απάντηση]