Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του «Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος (ταινία)»

Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
 
==Πλοκή==
[[Αρχείο:Harry-potter-and-the-philosophers-stoneXari.jpg|μικρογραφία|αριστερά|ΣκηνήΤο απόσημάδι τηνσε ταινίασχήμα ''Οαστραπής του Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος''.]]
Ο [[Χάρι Πότερ (χαρακτήρας)|Χάρι Πότερ]] φαίνεται σαν ένα συνηθισμένο 11χρονο αγόρι, που ζει με τους θείους του, τους Ντάρσλεϊ. Στα γενέθλιά του, ο Χάρι μαθαίνει από ένα μυστήριο άγνωστο άντρα, τον [[Ρούμπεους Χάγκριντ]], ότι είναι μάγος, διάσημος στον κόσμο της μαγείας επειδή επέζησε της επίθεσης από το σατανικό [[Λόρδος Βόλντεμορτ|Λόρδο Βόλντεμορτ]], όταν ο Χάρι ήταν ακόμα μωρό. Ο Βόλντεμορτ σκότωσε τους γονείς του Χάρι, ενώ όταν του επιτέθηκε, το ξόρκι εξοστρακίστηκε αφήνοντας του μόνο ένα σημάδι με σχήμα κεραυνό στο μέτωπό του και αποδυναμώνοντας το Βόλντεμορτ. Ο Χάγκριντ τον ενημερώνει ότι έχει προσκληθεί να φοιτήσει στο Χόγκουαρτς. Αφού αγοράσουν τις προμήθειες, ο Χάρι επιβιβάζεται στο τραίνο του Χόγκουαρτς.
 
Στο Χόγκουαρτς, ο Χάρι μαθαίνει μαγεία και επίσης ανακαλύπτει περισσότερα για το παρελθόν του και τους γονείς του. Θα πάρει μέρος στο Κουίντιτς, ένα σπορ του μαγικού κόσμου όπου οι αθλητές πετάνε με σκούπες. Μία νύχτα, αυτός, ο Ρον και η Ερμιόνη βρίσκουν ένα τεράστιο τρικέφαλο σκυλί στον απαγορευμένο όροφο της σχολής. Το σκυλί φυλάει τη '''Φιλοσοφική Λίθο''', ένα αντικείμενο που δίνει στον κάτοχό του αθανασία και μπορεί να μετατρέψει όλα τα μέταλλα σε χρυσό. Ο Χάρι φτάνει στο συμπέρασμα ότι ο καθηγητής φίλτρων, [[Σέβερους Σνέιπ]], προσπαθεί να πάρει τη Λίθο, για να δώσει στο Βόλντεμορτ την ανθρώπινη μορφή του πίσω.
 
[[Αρχείο:Harry-potter-and-the-philosophers-stone.jpg|μικρογραφία|αριστερά|Σκηνή από την ταινία ''Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος''.]]
Αφού μάθουν ότι ο Χάγκριτ έχει αποκαλύψει, άθελά του, σε έναν άγνωστο, ο οποίος του έδωσε για αντάλλαγμα ένα αυγό δράκου, πως ο σκύλος αυτός κοιμάται αν του παίξουν μουσική, οι τρεις φίλοι πιστεύουν πως αυτός ο άγνωστος είναι ο Σνειπ και αποφασίζουν να βρουν τη Λίθο πριν από αυτόν. Αντιμετωπίζουν μια σειρά από προκλήσεις που προστατεύουν τη λίθο. Ξεφεύγουν από ένα φονικό φυτό, πετούν μέσα από εκατοντάδες ιπτάμενα κλειδιά και παίζουν ζωντανό μαγικό σκάκι.
 
Αφού επιτύχουν σε όλες τις προκλήσεις, ο Χάρι ανακαλύπτει ότι δεν ήταν ο Σνέιπ αυτός που ήθελε τη λίθο, αλλά ο καθηγητής της Άμυνας Εναντίον των Σκοτεινών Τεχνών ο καθηγητής ΚουίρελΚούιρελ. Ο Κουίρελ βγάζει το τουρμπάνι του και αποκαλύπτει ότι στο πίσω μέρος του κεφαλιού του ζει ο Βόλντεμορτ. Ο Βόλντεμορτ προσπαθεί να πείσει το Χάρι να του δώσει τη λίθο (την οποία λίθο ο Χάρι βρίσκει ξαφνικά στην τσέπη του) και του υπόσχεται ότι θα αναστήσει τους γονείς του. Ο Χάρι όμως αρνείται και ο Κουίρελ επιχειρεί να τον σκοτώσει αλλά αποτυγχάνει αφού μετά το άγγιγμα του Χάρι γίνεται σκόνη και πεθαίνει. Τότε το πνεύμα του Βόλντεμορτ διαπερνά το Χάρι και τον αφήνει αναίσθητο.
 
Ο Χάρι συνέρχεται στο νοσοκομείο της σχολής, με τον καθηγητή [[Άλμπους Ντάμπλντορ|Ντάμπλντορ]] στο πλευρό του. Ο Ντάμπλντορ εξηγεί ότι η λίθος καταστράφηκε και ότι οι φίλοι του είναι μια χαρά. Ο λόγος που ο Κουίρελ κάηκε όταν τον άγγιξε ο Χάρι, είναι επειδή όταν πέθανε η μητέρα του για να τον σώσει, ο θάνατός της του έδωσε μια μαγική, με βάση την αγάπη, προστασία εναντίον του Βόλντεμορτ. Όταν φτάνει το τέλος των μαθημάτων, ο Χάρι συνειδητοποιεί ότι καθώς όλοι οι άλλοι μαθητές πηγαίνουν σπίτι, το Χόγκουαρτς στην πραγματικότητα είναι το δικό του σπίτι.
176

επεξεργασίες

Μενού πλοήγησης