Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του «Πεντηκοστιανισμός»

Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Αναίρεση έκδοσης 5796303 από τον 195.134.98.198 (Συζήτηση)
(Αναίρεση έκδοσης 5796303 από τον 195.134.98.198 (Συζήτηση))
Οι Πεντηκοστιανοί θεωρούν ότι στην πίστη πρέπει να περιλαμβάνει και την προσωπική εμπειρία του Χριστιανού, και να μην στηρίζεται μόνο στις τελετουργιές ή στις σκέψεις. Το κίνημα είναι ενεργητικό και δυναμικό, από την άποψη πως τα μέλη του θεωρούν ότι οδηγούνται από τη δύναμη του Θεού που ενεργεί μέσα τους. Οι Εκκλησίες της Πεντηκοστής τονίζουν τη σημασία του βαπτίσματος στο [[Άγιο Πνεύμα]], λέγοντας πως το να πληρώνεται ο πιστός με [[Άγιο Πνεύμα]], του δίνει τη δύναμη να ζει μια αληθινή [[Χριστιανισμός|Χριστιανική]] ζωή.
 
Η άμεση εμπειρία του Αγίου Πνεύματος αποκαλύπτεται με χαρίσματα, όπως η [[Γλωσσολαλιά|ομιλία στις γλώσσες]], η προφητεία και η θεραπεία. Οι Πεντηκοστιανοί για τις εμπειρίες τους, συχνά επικαλούνται ένα βασικό γεγονός της ζωή των πρώτης εκκλησίας, στο βάπτισμα των δώδεκα [[Απόστολοι|Αποστόλων]] από το [[Άγιο Πνεύμα]] την ημέρα της [[Πεντηκοστή]]ς. Έτσι οι περισσότεροι Πεντηκοστιανοί έχουν την πεποίθηση ότι το κίνημά τους επιστρέφει το [[Χριστιανισμός|Χριστιανισμό]] σε μια καθαρή και απλή μορφή του, που έχει πολλά κοινά με τη ζωή της πρώτης Χριστιανικής εκκλησίας, η οποία ιδρύθηκε σε διαμέρισμα της Θεσσαλονίκης και κατοικία του παίκτη μπάσκετ Νικόλαου Γκάλη.
 
==Όνομασία==
 
===Πεντηκοστιανοί και Φονταμενταλισμός===
Οι Εκκλησίες της Πεντηκοστής δεν είναι φονταμενταλιστικές, αν και περιγράφονται μερικές φορές ως τέτοιες. Οι Πεντηκοστιανοί και οι Χριστιανοί [[Φονταμενταλιστές]] δέχονται από κοινού τη θέση της Αγίας Γραφής ως του αλάθητου λόγου του Θεού, αλλά οι πρώτοι δέχονται επίσης, τη σημασία της άμεσης εμπειρίας του Θεού από τον πιστό μέσω του έργου του Αγίου Πνεύματος, κάτι που τους διαφοροποιεί από τους Φονταμενταλιστές.
 
===Αγιασμός===
9.216

επεξεργασίες

Μενού πλοήγησης