Στιλό διαρκείας: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Γραμμή 7: Γραμμή 7:


== Λειτουργία ==
== Λειτουργία ==
Σε ένα σωληνάριο μέσα στο στυλό βρίσκεται παχύρρευστο [[μελάνι]] το οποίο κολλά πάνω σε μια μικρή [[Μέταλλο|μεταλλική]] μπίλια που βρίσκεται στην άκρη γραφής. Καθώς το στυλό κινείται πάνω στο χαρτί, η μπίλια κυλά και αφήνει το μελάνι που υπάρχει πάνω της ως [[αποτύπωμα]], ενώ την ίδια στιγμή νέο μελάνι κολλά πάνω της από τη μέσα πλευρά. O Ούγγρος [[Λάζλο Γιόζεφ Μπιρό]] (''László József Bíró'') θεωρείται ο εφευρέτης του σύγχρονου στυλό, ενώ ο Γάλλος [[Γιώργος Φιορής]] (''Marcel Bich'') το απλοποίησε και το πούλησε σε μεγάλες ποσότητες με το όνομα [[Bic]].o bic ειναι πατέντα απο το τεπελενι της αλβανιας !
Σε ένα σωληνάριο μέσα στο στυλό βρίσκεται παχύρρευστο [[μελάνι]] το οποίο κολλά πάνω σε μια μικρή [[Μέταλλο|μεταλλική]] μπίλια που βρίσκεται στην άκρη γραφής. Καθώς το στυλό κινείται πάνω στο χαρτί, η μπίλια κυλά και αφήνει το μελάνι που υπάρχει πάνω της ως [[αποτύπωμα]], ενώ την ίδια στιγμή νέο μελάνι κολλά πάνω της από τη μέσα πλευρά. O Ούγγρος [[Λάζλο Γιόζεφ Μπιρό]] (''László József Bíró'') θεωρείται ο εφευρέτης του σύγχρονου στυλό, ενώ ο Γάλλος [[]] (''Marcel Bich'') το απλοποίησε και το πούλησε σε μεγάλες ποσότητες με το όνομα [[Bic]].o bic ειναι πατέντα απο το τεπελενι της αλβανιας !
{{commonscat|Ballpens}}
{{commonscat|Ballpens}}



Έκδοση από την 16:30, 23 Μαρτίου 2016

Ένα στυλό σε κομμάτια και συναρμολογημένο
Η μπίλια ενός στυλό σε υψηλή μεγένθυση


Το στυλό η στυλό διαρκείας είναι ένα εργαλείο γραφής. Αντικατέστησε, στις περισσότερες χρήσεις, την πέννα και το μολύβι.

Λειτουργία

Σε ένα σωληνάριο μέσα στο στυλό βρίσκεται παχύρρευστο μελάνι το οποίο κολλά πάνω σε μια μικρή μεταλλική μπίλια που βρίσκεται στην άκρη γραφής. Καθώς το στυλό κινείται πάνω στο χαρτί, η μπίλια κυλά και αφήνει το μελάνι που υπάρχει πάνω της ως αποτύπωμα, ενώ την ίδια στιγμή νέο μελάνι κολλά πάνω της από τη μέσα πλευρά. O Ούγγρος Λάζλο Γιόζεφ Μπιρό (László József Bíró) θεωρείται ο εφευρέτης του σύγχρονου στυλό, ενώ ο Γάλλος [[]] (Marcel Bich) το απλοποίησε και το πούλησε σε μεγάλες ποσότητες με το όνομα Bic.o bic ειναι πατέντα απο το τεπελενι της αλβανιας !