Κρατικός Αερολιμένας Λάρισας «Θεσσαλία»: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
μ Ρομπότ: Διόρθωση ανακατευθύνσεων
μ Υπερσύνδεσμοι, γενικές διορθώσεις
Γραμμή 61: Γραμμή 61:
</tr>
</tr>
</table>
</table>
Το '''αεροδρόμιο Λάρισας''' ('''Κρατικός Αερολιμένας Λάρισας Θεσσαλία''') είναι το αρχαιότερο Ελληνικό αεροδρόμιο. Στο αεροδρόμιο Λάρισας προσγειώθηκε το πρώτο Ελληνικό αεροσκάφος το 1912. Ήταν το εμπορικό αεροδρόμιο της Λάρισας μέχρι το 1997 όπου μετατράπηκε από πολιτικό σε στρατιωτικό αεροδρόμιο, μέχρι και σήμερα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από στρατιωτικά αεροσκάφη.
Το '''Aεροδρόμιο Λάρισας''' ('''Κρατικός Αερολιμένας Λάρισας "Θεσσαλία'''") είναι το αρχαιότερο Ελληνικό αεροδρόμιο. Στο αεροδρόμιο [[Λάρισα|Λάρισας]] προσγειώθηκε το πρώτο Ελληνικό [[αεροσκάφος]] το [[1912]]. Ήταν το εμπορικό αεροδρόμιο της Λάρισας μέχρι το [[1997]] όταν μετατράπηκε από πολιτικό σε στρατιωτικό αεροδρόμιο. Μέχρι και σήμερα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από στρατιωτικά αεροσκάφη. Στο αεροδρόμιο εδρεύει η [[110 Πτέρυγα Μάχης]] (110 ΠΜ) της [[Ελληνική Πολεμική Αεροπορία|Πολεμικής Αεροπορίας]]. Οι [[Διάδρομος αεροδρομίου|διάδρομοι]] δεν διαθέτουν [[ραδιοβοήθημα]] τύπυ [[ILS]].


==Τοποθεσία==
==Τοποθεσία==
Το αεροδρόμιο βρίσκεται πολύ κοντά στην πόλη (3 χλμ) και καταλαμβάνει μια τεράστια έκταση 11.000 στεμμάτων. Στο αεροδρόμιο της Λάρισας, επίσης, εδρεύει η 110 Πτέρυγα Μάχης, η οποία υπάγεται στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας (Α.Τ.Α.) με έδρα τη Λάρισα.
Το [[αεροδρόμιο]] βρίσκεται πολύ κοντά στην [[Λάρισα|πόλη]] (3 [[Χιλιόμετρο|χλμ]]) και καταλαμβάνει μια τεράστια έκταση 11.000 [[Στρέμμα|στρεμμάτων]].





Έκδοση από την 12:25, 6 Μαρτίου 2016

Κρατικός Αερολιμένας Λάρισας "Θεσσαλία"
Γενικά
IATA LRA ICAO LGLR
Τύπος Αεροδρομίου Στρατιωτικό
Χειριστής Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας
Εξυπηρετεί Λάρισα
Γεωγραφικές Συντεταγμένες 39°38′56.76″N

22°27′55.63″E

Διάδρομοι
Κατεύθυνση Μήκος Επιφάνεια
Πόδια Μέτρα
08R/26L 9711 2.960 Άσφαλτος

Το Aεροδρόμιο Λάρισας (Κρατικός Αερολιμένας Λάρισας "Θεσσαλία") είναι το αρχαιότερο Ελληνικό αεροδρόμιο. Στο αεροδρόμιο Λάρισας προσγειώθηκε το πρώτο Ελληνικό αεροσκάφος το 1912. Ήταν το εμπορικό αεροδρόμιο της Λάρισας μέχρι το 1997 όταν μετατράπηκε από πολιτικό σε στρατιωτικό αεροδρόμιο. Μέχρι και σήμερα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από στρατιωτικά αεροσκάφη. Στο αεροδρόμιο εδρεύει η 110 Πτέρυγα Μάχης (110 ΠΜ) της Πολεμικής Αεροπορίας. Οι διάδρομοι δεν διαθέτουν ραδιοβοήθημα τύπυ ILS.

Τοποθεσία

Το αεροδρόμιο βρίσκεται πολύ κοντά στην πόλη (3 χλμ) και καταλαμβάνει μια τεράστια έκταση 11.000 στρεμμάτων.