Α.Σ. Αετός Σκύδρας: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
IM-yb (συζήτηση | συνεισφορές)
μ Ο IM-yb μετακίνησε τη σελίδα Α.Σ. Αετός Σκύδρας στη Αετός Σκύδρας πάνω από την ανακατεύθυνση: ευρέως χρησιμοποιούμενη ονομασία
IM-yb (συζήτηση | συνεισφορές)
μΧωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Γραμμή 33: Γραμμή 33:
}}
}}


Ο '''Αετός Σκύδρας''' είναι αθλητικό ποδοσφαιρικό σωματείο στην πόλη της [[Σκύδρα]]ς του [[νομός Πέλλας|νομού Πέλλας]]. Ιδρύθηκε αρχικά το 1952, με πλούσια ιστορία με συμμετοχές στη Γ΄ και τη Δ΄ Εθνική κατηγορία.
Ο '''Αετός Σκύδρας''' είναι αθλητικό ποδοσφαιρικό σωματείο στην πόλη της [[Σκύδρα]]ς του [[νομός Πέλλας|νομού Πέλλας]]. Ιδρύθηκε αρχικά το 1952, με πλούσια ιστορία σε συμμετοχές στη Γ΄ και τη Δ΄ Εθνική κατηγορία.


Ο αρχικός σύλλογος δεν συμμετείχε σε κάποιο πρωτάθλημα την περίοδο 2013–14 και διέκοψε τη λειτουργία του. Την αμέσως επόμενη αγωνιστική περίοδο, 2014–15, ο σύλλογος επανασυστάθηκε, με την ομάδα να μετέχει στις τοπικές κατηγορίες της [[Ε.Π.Σ. Πέλλας]].
Ο αρχικός σύλλογος δεν συμμετείχε σε κάποιο πρωτάθλημα την περίοδο 2013–14 και διέκοψε τη λειτουργία του. Την αμέσως επόμενη αγωνιστική περίοδο, 2014–15, ο σύλλογος επανασυστάθηκε, με την ομάδα να μετέχει στις τοπικές κατηγορίες της [[Ε.Π.Σ. Πέλλας]].

Έκδοση από την 16:10, 9 Φεβρουαρίου 2016

Αετός Σκύδρας
Επίσημη ονομασίαΝέος Αετός Σκύδρας
Ίδρυση1952
2014 (επανασύσταση)
ΈδραΣκύδρα, Ελλάδα
ΣτάδιοΔημοτικό Γήπεδο Σκύδρας, Δήμος Σκύδρας
Πρώτη εμφάνιση

Ο Αετός Σκύδρας είναι αθλητικό ποδοσφαιρικό σωματείο στην πόλη της Σκύδρας του νομού Πέλλας. Ιδρύθηκε αρχικά το 1952, με πλούσια ιστορία σε συμμετοχές στη Γ΄ και τη Δ΄ Εθνική κατηγορία.

Ο αρχικός σύλλογος δεν συμμετείχε σε κάποιο πρωτάθλημα την περίοδο 2013–14 και διέκοψε τη λειτουργία του. Την αμέσως επόμενη αγωνιστική περίοδο, 2014–15, ο σύλλογος επανασυστάθηκε, με την ομάδα να μετέχει στις τοπικές κατηγορίες της Ε.Π.Σ. Πέλλας.

Ιστορία

Ιδρύθηκε αρχικά το 1952 ως Αθλητικός Σύλλογος Σκύδρας «Αετός». Από το 1996 ως το 2000 αγωνίστηκε στην Γ΄ Εθνική κατηγορία στο βόρειο όμιλο για να επιστρέψει ξανά το 2010.

Η άτυχη για την ομάδα περίοδος ήταν το 2011–12, όπου ο Αετός Σκύδρας τιμωρήθηκε από την διοργανώτρια αρχή με αφαίρεση 11 βαθμών[1] και υποβιβάστηκε στη Δ΄ Εθνική χωρίς να καταφέρει να διαγράψει τους 11 βαθμούς, τερματίζοντας στη 12η θέση, που είναι η τελευταία, με -4 βαθμούς.

Νέος Αετός Σκύδρας

Το καλοκαίρι του 2014 η ομάδα επανασυστάθηκε από φίλους και παλαιμάχους του ιστορικού σωματείου, με την επωνυμία «Νέος Αετός Σκύδρας».[2][3] Η ομάδα με έδρα και πάλι το Δημοτικό Γήπεδο Σκύδρας,[4] έλαβε μέρος στις τοπικές κατηγορίες της Ε.Π.Σ. Πέλλας.

Αξιομνημόνευτοι ποδοσφαιριστές

Ακολουθούν ορισμένοι αξιόλογοι ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν με τα χρώματα του συλλόγου.

Έμβλημα

Κύριο στοιχείο του εμβλήματος του συλλόγου αποτελεί ο αετός. Έπειτα από την επανασύσταση του συλλόγου, προστέθηκε το πρόθεμα «Νέος», ενώ επικαιροποιήθηκε και η ημερομηνία ίδρυσης.

Σημειώσεις

  1. Σήμα του αρχικού συλλόγου υπό την ονομασία «Αετός Σκύδρας»
  2. Σήμα του συλλόγου έπειτα από την επαναδραστηριοποίησή του ως «Νέος Αετός Σκύδρας»

Παραπομπές

Εξωτερικοί σύνδεσμοι