Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του «Πάλη»

Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
498 bytes προστέθηκαν ,  πριν από 5 έτη
μ
Αναστροφή της επεξεργασίας από τον 2A02:582:10B9:9800:64A5:804A:6F85:8552 (συνεισφ.),...
μ (Αναστροφή της επεξεργασίας από τον 2A02:582:10B9:9800:64A5:804A:6F85:8552 (συνεισφ.),...)
Επίσης υπάρχει και το Pro-Wrestling (συντμ. για το Professional Wrestling), γνωστό στην Ελλάδα με το όνομα [[κατς]] ή επαγγελματική πάλη, το οποίο είναι ένα είδος πάλης με εντυπωσιακές κινήσεις μέσα σε [[ρινγκ]], όπου δυο ή και περισσότεροι άνδρες παλεύουν και νικητής αναδεικνύεται αυτός που θα κρατήσει τον άλλον με τους ώμους κάτω, μέχρι τρία χτυπήματα ή θα τον κάνει να υποταχθεί.
 
Το είδος αυτό έχει σενάριο και στην πραγματικότητα τα χτυπήματα είναι προσεγμένα ώστε να μην υπάρξουν τραυματισμοί και σχεδόν πάντα το αποτέλεσμα προαποφασισμένο. Βέβαια, οι περισσότερες κινήσεις προκαλούν τρομερό πόνο, ενώ το αίμα τις περισσότερες φορές είναι αληθινό, και προκαλείτεπροκαλείται επίτηδες από πολύξυράφι δυνατάπου χτυπήματαέχουν οι παλαιστές, ώστε να εντυπωσιαστεί το κοινό.
 
To Pro Wrestling έχει εκατομμύρια θαυμαστές σε όλο τον κόσμο. Στην Αμερική υπάρχουν πολλοί οργανισμοί επαγγελματικής πάλης με σκοπό να ψυχαγωγήσουν το κοινό. Από το 2001 μέχρι και σήμερα, η κυρίαρχη εταιρεία- ομοσπονδία Πάλης, είναι το '''[[World Wrestling Entertainment]]''', ενώ η δεύτερη εταιρεία με μεγάλη απήχηση είναι το '''[[TNA Wrestling]]'''.
 
Καμία σχέση δεν έχει το ολυμπιακό άθλημα της πάλης με το «κατς». Με τον καιρό, έχουν προστεθεί και άλλοι τρόποι, για να στεφθεί κάποιος νικητής. Από τη αρχή, σχεδόν, του συγκεκριμένου αγωνίσματος, κατς, ο κεντρικός σκοπός των παλαιστών και των διοργανωτών ήταν να διασκεδάσουν τον κόσμο.
77.063

επεξεργασίες

Μενού πλοήγησης