Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του «Γύθειο»

Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
1.857 bytes προστέθηκαν ,  πριν από 4 έτη
→‎Λιμάνι Γυθείου: Περιγραφή του αβαθούς του λιμένος και της ανεπάρκειας του να φιλοξενίσει τουριστικά και εμπορικά σκάφη.
(→‎Λιμάνι Γυθείου: Περιγραφή του αβαθούς του λιμένος και της ανεπάρκειας του να φιλοξενίσει τουριστικά και εμπορικά σκάφη.)
Ο πραγματικός πληθυσμός της πόλης ανέρχεται στους 4.279 κατοίκους ([[απογραφή]] [[2011]]). Το [[2001]] ο πληθυσμός ήταν 4.876, το [[1991]] 4.572 και το [[1981]] ήταν 4.054 κάτοικοι.
 
== Λιμάνι Γυθείου ==
Το λιμάνι του Γυθείου, παρά το γεγονός ότι είναι ασφαλέστατο και βρισκόμενο σε πολύ εμπορικά πλεονεκτική θέση, είναι δυστυχώς αβαθές με αποτέλεσμα να μη μπορούν να προσδέσουν σε αυτό μεγαλύτερα εμπορικά ή τουριστικά πλοία. Τα περισσότερα πρόκειται για μικρά αλιευτικά σκάφη και κάποια ιδιωτικά ιστιοφόρα. Αυτός είναι ο λόγος που - παρά το γεγονός ότι η πόλη λόγω της θέσης της παρουσιάζει σημαντικό τουριστικό ενδιαφέρον - δύο τρία κρουαζερόπολοια με ξένους τουρίστες που επισκέπτονται το Γύθειο μία φορά την εβδομάδα το καλοκαίρι "δένουν" στα ανοικτά και οι τουρίστες μεταφέρονται με βάρκες.
 
Ωστόσο τα τρία τελευταία χρόνια (από το 2012) με κονδύλια από το ΕΣΠΑ έχουν ξεκινήσει εργασίες εκβάθυνσης στον ανατολικό λιμενοβραχίονα αλλά λόγω της οικονομικής κατάστασης, όπως συμβαίνει με πολλά άλλα δημόσια έργα, η πρόοδος αποπεράτωσης έχει βαλτώσει. Οι κάτοικοι του Γυθείου αλλά και των γύρω περιοχών πιστεύουν ότι εάν η πόλη τους αποκτήσει ένα κανονικό λιμάνι το Γύθειο θα γνωρίσει πολύ μεγάλη οικονομική ανάπτυξη.
 
== Βιβλιογραφία ==
Ανώνυμος χρήστης

Μενού πλοήγησης