Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του «Βλαντ Β΄ Ντράκουλ»

Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
μ
Ρομπότ: Διόρθωση ανακατευθύνσεων
μ (Αναστροφή της επεξεργασίας από τον Glorious 93 (συνεισφ.), επιστροφή στην τελευταία εκδοχή υπό [[Χρήστη...)
μ (Ρομπότ: Διόρθωση ανακατευθύνσεων)
[[Αρχείο:Vlad Dracul.jpg|thumb|right|Ο Βλαντ Β΄ Ντρακούλ]]Ο ''' Βλαντ Β΄ Ντρακούλ''' (1392 -1447) ήταν πρίγκιπας της [[Βλαχία|Βλαχίας]] από το 1436 έως το 1442, και πάλι από το 1443 έως το 1447. Ήταν παντρεμένος με την πριγκίπισσα '''Τσένια''' και απέκτησε τρεις γιούς , τον '''Μιρτσέα''', τον '''[[Ραντού ο όμορφος|Ραντού]]''' και τον [[Βλαντ Γ΄ Τσέπες|Βλαντ]].
 
Ήταν μέλος του πριγκιπικού οίκου των '''Βασάραβα''' (Basarab), και νόθος γιος του [[Μιρτσέα Β΄]] (Mircea) . Το 1431 έλαβε το επώνυμο Ντρακούλ (Dracul) αφού έγινε ιππότης του τάγματος του Δράκου.
 
Το 1435 με την βοήθεια του Σιγισμούδου της Βάρνας, εκδίωξε από τον θρόνο της Βλαχίας τον [[Ντανιέστι]] και ανακηρύχθηκε βασιλιάς. Η Βλαχία την εποχή εκείνη ήταν φόρου υποτελείς στην Οθωμανική αυτοκρατορία πληρώνοντας 10.000 δουκάτα τον χρόνο. Το 1442 ο [[Γιόνας Ουνιάδης]] (John Hunyadi) μάζεψε στρατό με σκοπό να εκδίωξη του Οθωμανούς από την Ρουμανία, ζητώντας και την βοήθεια του Βλαντ ο οποίος όμως αρνήθηκε αλλά δέχτηκε την πρόσκληση του [[Μουράτ Β΄]] για ακρόαση στην [[Καλλίπολη Θράκης|Καλλίπολη]]. Στην Καλλίπολη ο Βλαντ πήγε με τους δυο γιούς του Βλαντ και '''Ραντού''', εκεί σύναψε συμμαχία με την βία αφού αιχμαλωτίστηκε από τον Μουράτ και ο οποίος κράτησε τους δύο γιους του ομήρους για την διασφάλιση της συμμαχίας.
 
Εν τω μεταξύ ο Ουνιάδης συνέχιζε την πορεία του και μετά από πρόσκαιρες νίκες νικήθηκε από τον στρατό του Μουράτ και κατέφυγε στην Βλαχία. Στη Βλαχία ο Ουνιάδης Συνέλαβε και σκότωσε τον Βλαντ αλλά και όλα τα μέλη της βασιλικής οικογένειας , την γυναίκα του Τσένια και τον γιό του Μιρτσέα. Γλίτωσαν μόνο οι δυο γιοί του που ήταν όμηροι του σουλτάνου, ο Βλάντ μάλιστα έγινε επίσης βασιλιάς της Βλαχίας και εκδικήθηκε για τον θάνατο τους , ήταν ο περιβόητος '''Βλαντ Τσεπες''' .
3.524

επεξεργασίες

Μενού πλοήγησης