Μηχανή εσωτερικής καύσης: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
μ
Αναστροφή της επεξεργασίας από τον 178.59.68.147 (συνεισφ.), επιστροφή στην τελευταία εκδοχή υπό [[Χρή...
(μιχανεσ εσοτερικισ καφσισ)
μ (Αναστροφή της επεξεργασίας από τον 178.59.68.147 (συνεισφ.), επιστροφή στην τελευταία εκδοχή υπό [[Χρή...)
Σύμφωνα με ένα γενικό ορισμό, ο κινητήρας εσωτερικής καύσης είναι μια [[θερμική μηχανή]], στην οποία καίγεται ένα [[καύσιμο]] παρουσία αέρα μέσα σε ένα θάλαμο (θάλαμος καύσης) και από την [[εξώθερμη αντίδραση]] του καυσίμου με τον [[οξειδωτής|οξειδωτή]] (θερμική καύση ελεύθερης φλόγας σε αέρια κατάσταση), που είναι το οξυγόνο του αέρα, δημιουργώντας θερμά αέρια. Στον κινητήρα εσωτερικής καύσης η εκτόνωση της πίεσης των αερίων που παράγονται ασκεί δύναμη στο κινητό μέρος του κινητήρα, όπως στα έμβολα ή στα πτερύγια.
 
ερικήςΗ μηχανή εσωτερικής καύσης (ή ΜΕΚ) διαφοροποιείται με την [[μηχανή εξωτερικής καύσης]], όπως με ατμό ή κινητήρα Stirling, στις οποίες η ενέργεια μεταφέρεται από ένα υγρό το οποίο θερμαίνεται σε ένα λέβητα (ο οποίος βρίσκεται εκτός του κινητήρα) από ορυκτά καύσιμα ή καύση ξύλου, πυρηνική ενέργεια, ηλιακή κ.λ.π.
Η μηχανή εσωτ
 
ερικής καύσης (ή ΜΕΚ) διαφοροποιείται με την [[μηχανή εξωτερικής καύσης]], όπως με ατμό ή κινητήρα Stirling, στις οποίες η ενέργεια μεταφέρεται από ένα υγρό το οποίο θερμαίνεται σε ένα λέβητα (ο οποίος βρίσκεται εκτός του κινητήρα) από ορυκτά καύσιμα ή καύση ξύλου, πυρηνική ενέργεια, ηλιακή κ.λ.π.
 
Ένας μεγάλος αριθμός διαφορετικών σχεδίων για τις ΜΕΚ έχουν αναπτυχθεί και κατασκευαστεί, με ποικιλία διαφορετικών πλεονεκτημάτων και αδυναμιών. Αν και υπήρξαν και εξακολουθούν να είναι πολλές οι στατικές εφαρμογές, μεγάλη χρήση των κινητήρων εσωτερικής καύσης είναι σε εφαρμογές και κυριαρχούν στα [[αυτοκίνητο|αυτοκίνητα]], αεροσκάφη και πλοία, από το μικρότερο έως το μεγαλύτερο.

Μενού πλοήγησης