Κουτιά: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
μ Ρομπότ: Αφαιρώ 10 σύνδεσμους interwiki, που τώρα παρέχονται από τα Wikidata στο d:Q1794677
Γραμμή 2: Γραμμή 2:
{{πηγές|07|01|2012}}
{{πηγές|07|01|2012}}


Στην παλιά [[Ρωσία]] με τον όρο '''κουτιά''' χαρακτήριζαν το πιλάφι από [[σιτάρι]], [[μέλι]], και βρασμένα αποξηραμένα φρούτα που έτρωγαν την παραμονή των Χριστουγέννων. Μαζεύονταν πολλά άτομα σε ένα σπίτι έτρωγαν κουτιά και έπιναν [[βότκα]]. Συγχρόνως άκουγαν τα κάλαντα που έλεγαν οι νέοι κάτω από τα παράθυρα των σπιτιών. Τα κουτιά αναφέρονται από τους Ρώσους συγγραφείς. Κύριο παράδειγμα είναι το έργο ''Η νύχτα των Χριστουγέννων'' του Νικολάϊ Γκόγκολ που γράφει: "...ο κοζάκος Τσουμπ ήταν προσκεκλημένος του διάκου για κούτια..."
Στην παλιά [[Ρωσία]] με τον όρο '''κουτιά''' χαρακτήριζαν το [[πιλάφι]] από [[σιτάρι]], [[μέλι]], και βρασμένα αποξηραμένα φρούτα που έτρωγαν την παραμονή των Χριστουγέννων. Μαζεύονταν πολλά άτομα σε ένα σπίτι έτρωγαν κουτιά και έπιναν [[βότκα]]. Συγχρόνως άκουγαν τα κάλαντα που έλεγαν οι νέοι κάτω από τα παράθυρα των σπιτιών. Τα κουτιά αναφέρονται από τους Ρώσους συγγραφείς. Κύριο παράδειγμα είναι το έργο ''Η νύχτα των Χριστουγέννων'' του Νικολάϊ Γκόγκολ που γράφει: "...ο κοζάκος Τσουμπ ήταν προσκεκλημένος του διάκου για κούτια..."


[[Κατηγορία:Ρωσική κουζίνα]]
[[Κατηγορία:Ρωσική κουζίνα]]

Έκδοση από την 21:21, 1 Δεκεμβρίου 2015

Αυτό το λήμμα αφορά το γλυκό. Για το δοχείο αποθήκευσης, δείτε: κουτί.

Στην παλιά Ρωσία με τον όρο κουτιά χαρακτήριζαν το πιλάφι από σιτάρι, μέλι, και βρασμένα αποξηραμένα φρούτα που έτρωγαν την παραμονή των Χριστουγέννων. Μαζεύονταν πολλά άτομα σε ένα σπίτι έτρωγαν κουτιά και έπιναν βότκα. Συγχρόνως άκουγαν τα κάλαντα που έλεγαν οι νέοι κάτω από τα παράθυρα των σπιτιών. Τα κουτιά αναφέρονται από τους Ρώσους συγγραφείς. Κύριο παράδειγμα είναι το έργο Η νύχτα των Χριστουγέννων του Νικολάϊ Γκόγκολ που γράφει: "...ο κοζάκος Τσουμπ ήταν προσκεκλημένος του διάκου για κούτια..."