Καστανάς: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
μΧωρίς σύνοψη επεξεργασίας
μΧωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
Καστανάς ονομάζεται ο υπαίθριος μικροπωλητής ο οποίος πουλάει ψητά [[κάστανο|κάστανα]]. Συχνάζει σε μέρη όπου περνά πολύς κόσμος, συνήθως σε κεντρικά σημεία πόλεων, για να πουλήσει τα κάστανά του. Μεταφέρει τα κάστανα σε καλάθι, τα σκίζει στο πλάι τους, τα ψήνει σε φουφού & τα πουλά κατευθείαν από εκεί ζεστά & φρεσκοψημένα. Ο καστανάς, όπως & ο [[κουλουρτζής]], είναι ένας από τους λίγους πλανόδιους που δεν έχουν εκλείψει σήμερα, όπως ο [[λούστρος]], ο [[στραγαλατζής]], ο [[παγοπώλης]], ο [[παγωτατζής]], ο [[εφημεριδοπώλης]] κλπ , που τείνουν να εκλείψουν αν ήδη δεν έχουν εκλείψει.
Καστανάς ονομάζεται ο υπαίθριος μικροπωλητής ο οποίος πουλάει ψητά [[κάστανο|κάστανα]]. Συχνάζει σε μέρη όπου περνά πολύς κόσμος, συνήθως σε κεντρικά σημεία πόλεων, για να πουλήσει τα κάστανά του. Μεταφέρει τα κάστανα σε καλάθι, τα σκίζει στο πλάι τους, τα ψήνει σε [[φουφού]] & τα πουλά κατευθείαν από εκεί ζεστά & φρεσκοψημένα. Ο καστανάς, όπως & ο [[κουλουρτζής]], είναι ένας από τους λίγους πλανόδιους που δεν έχουν εκλείψει σήμερα, όπως ο [[λούστρος]], ο [[στραγαλατζής]], ο [[παγοπώλης]], ο [[παγωτατζής]], ο [[εφημεριδοπώλης]] κλπ , που τείνουν να εκλείψουν αν ήδη δεν έχουν εκλείψει.

Έκδοση από την 19:34, 21 Σεπτεμβρίου 2015

Καστανάς ονομάζεται ο υπαίθριος μικροπωλητής ο οποίος πουλάει ψητά κάστανα. Συχνάζει σε μέρη όπου περνά πολύς κόσμος, συνήθως σε κεντρικά σημεία πόλεων, για να πουλήσει τα κάστανά του. Μεταφέρει τα κάστανα σε καλάθι, τα σκίζει στο πλάι τους, τα ψήνει σε φουφού & τα πουλά κατευθείαν από εκεί ζεστά & φρεσκοψημένα. Ο καστανάς, όπως & ο κουλουρτζής, είναι ένας από τους λίγους πλανόδιους που δεν έχουν εκλείψει σήμερα, όπως ο λούστρος, ο στραγαλατζής, ο παγοπώλης, ο παγωτατζής, ο εφημεριδοπώλης κλπ , που τείνουν να εκλείψουν αν ήδη δεν έχουν εκλείψει.