Αλ Τσαντίρι Νιουζ: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Γραμμή 31: Γραμμή 31:
==Καλεσμένοι==
==Καλεσμένοι==


Από την εκπομπή έχουν περάσει πολλοί καλλιτέχνες, όπως η Χρύσα Ρώπα, η Ελένη Γερασιμίδου, ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο Λευτέρης Ελευθερίου, ο Παύλος Χαϊκάλης, ο Τάκης Ζαχαράτος, ο Γιάννης Μποσταντζόγλου, ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, η Βίκυ Σταυροπούλου, ο Σωτήρης Καλυβάτσης, ο Θανάσης Τσαλταμπάσης, ο Γιάννης Τσιμιτσέλης, ο Σπύρος Παπαδόπουλος, ο Κώστας Κόκλας, ο Στάθης Ψάλτης, ο Χάρρυ Κλυνν, ο Τάσος Παλαντζίδης, ο Θύμιος Καρακατσάνης, ο Γιώργος Κωνσταντίνου, ο Βασίλης Τσιβιλίκας, ο Κώστας Βουτσάς, η Χάρις Αλεξίου, η Βάσια Τριφύλλη, ο Δημήτρης Σταρόβας, ο Αντώνης Καφετζόπουλος, η Ελένη Ράντου, ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης, ο Γιώργος Μητσικώστας, η Ελένη Μενεγάκη, ο Σάκης Μπουλάς, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, ο Μάκης Παπαδημητρίου, καθώς και πολλοί άλλοι.
Από την εκπομπή έχουν περάσει πολλοί καλλιτέχνες, όπως η [[Χρύσα Ρώπα]], η [[Ελένη Γερασιμίδου]], ο [[Βασίλης Χαραλαμπόπουλος]], ο [[Γιάννης Ζουγανέλης]], ο [[Λευτέρης Ελευθερίου]], ο [[Παύλος Χαϊκάλης]], ο [[Τάκης Ζαχαράτος]], ο [[Γιάννης Μποσταντζόγλου]], ο [[Χρήστος Χατζηπαναγιώτης]], η [[Βίκυ Σταυροπούλου]], ο [[Σωτήρης Καλυβάτσης]], ο [[Θανάσης Τσαλταμπάση]]ς, ο [[Γιάννης Τσιμιτσέλης]], ο [[Σπύρος Παπαδόπουλος]], ο [[Κώστας Κόκλας]], ο [[Στάθης Ψάλτης]], ο [[Χάρρυ Κλυνν]], ο [[Τάσος Παλαντζίδης]], ο [[Θύμιος Καρακατσάνης]], ο [[Γιώργος Κωνσταντίνου]], ο Βασίλης Τσιβιλίκας]], ο [[Κώστας Βουτσάς]], η [[Χάρις Αλεξίου]], η [[Βάσια Τριφύλλη]], ο Δημήτρης Σταρόβας]], ο [[Αντώνης Καφετζόπουλος]], η [[Ελένη Ράντου]], ο [[Βλαδίμηρος Κυριακίδης, ο [[Γιώργος Μητσικώστας]], η [[Ελένη Μενεγάκη]], ο [[Σάκης Μπουλάς]], ο [[Μιχάλης Χατζηγιάννης]], ο [[Μάκης Παπαδημητρίου]], καθώς και πολλοί άλλοι.


==Παραπομπές==
==Παραπομπές==

Έκδοση από την 17:11, 3 Σεπτεμβρίου 2015

Αλ Τσαντίρι Νιουζ
ΕίδοςΣατιρική εκπομπή
ΔημιουργοίΛάκης Λαζόπουλος
ΧώραΕλλάδα
Παραγωγή
ΠαραγωγήAlpha Tv
Διάρκεια100'-120' (ανά επεισόδιο)
Προβολή
Τηλεοπτικός σταθμόςAlpha
Αναλογία πλευρών4:3
Προβολή2004
Εξωτερικοί σύνδεσμοι
ΙστοσελίδαAlphatv.gr

Το Αλ Τσαντίρι Νιουζ είναι σατιρική εκπομπή του Alpha TV.

Η εκπομπή

Είναι σατιρικού και πολιτικού περιεχομένου πρόγραμμα, μέρος του οποίου αποτελεί η διακωμώδηση σύντομων βίντεο με τα ευτράπελα της ελληνικής τηλεόρασης. Έχει δεχτεί επαινετικές κριτικές, κυρίως γιατί κατάφερε να δώσει φωνή στις ανησυχίες του μέσου πολίτη[1], είχε κατά περιόδους ιδιαίτερα υψηλή θεαματικότητα (π.χ. 64,2% για την εκπομπή της Τρίτης 18 Δεκεμβρίου 2007[2]), αλλά έχει βρεθεί και στόχος κριτικής από φιγούρες του δημόσιου βίου που βρέθηκαν στο στόχαστρό της.[3][4] Κριτική όμως έχει δεχθεί και από τον τύπο, με συντάκτες να εκφράζουν την ανησυχία τους για την σύγχυση ρόλων μεταξύ καλλιτέχνη και ηγέτη (με δεδομένη την επιρροή στην κοινή γνώμη που έδωσε στον Λάκη Λαζόπουλο η επιτυχία της εκπομπής)[5], αλλά και για την ακρίβεια πληροφοριών που αναπαράγονταν μέσω της εκπομπής.[6] Κριτική δέχτηκε και ο τρόπος με τον οποιό παρουσιάζεται η εκπομπή, ενώ ο λόγος του Λάκη Λαζόπουλου κατηγορήθηκε ότι παραπέμπει σε λαικισμό, σύμφωνα με πολλές πηγές ενημέρωσης.[7]

Η ιστορία της εκπομπής

Η εκπομπή ξεκίνησε το 2004. Τα πρώτα 2 χρόνια η εκπομπή δεν ήταν αναγνωρίσιμη και έκανε χαμηλά νούμερα.[εκκρεμεί παραπομπή] Η εκπομπή προβαλλόταν σε εβδομαδιαία βάση μέχρι και τον Ιούνιο του 2008 όμως από τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς προβάλλεται έκτακτα. Ημέρα προβολής κάθε εκπομπής είναι η Τρίτη. Ο Λάκης Λαζόπουλος επιστρέφει στο εβδομαδιαίο ραντεβού του από το Μάρτιο του 2010 και το έτος 2011 κάθε Τρίτη στις 21:00.



Καλεσμένοι

Από την εκπομπή έχουν περάσει πολλοί καλλιτέχνες, όπως η Χρύσα Ρώπα, η Ελένη Γερασιμίδου, ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο Λευτέρης Ελευθερίου, ο Παύλος Χαϊκάλης, ο Τάκης Ζαχαράτος, ο Γιάννης Μποσταντζόγλου, ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, η Βίκυ Σταυροπούλου, ο Σωτήρης Καλυβάτσης, ο Θανάσης Τσαλταμπάσης, ο Γιάννης Τσιμιτσέλης, ο Σπύρος Παπαδόπουλος, ο Κώστας Κόκλας, ο Στάθης Ψάλτης, ο Χάρρυ Κλυνν, ο Τάσος Παλαντζίδης, ο Θύμιος Καρακατσάνης, ο Γιώργος Κωνσταντίνου, ο Βασίλης Τσιβιλίκας]], ο Κώστας Βουτσάς, η Χάρις Αλεξίου, η Βάσια Τριφύλλη, ο Δημήτρης Σταρόβας]], ο Αντώνης Καφετζόπουλος, η Ελένη Ράντου, ο [[Βλαδίμηρος Κυριακίδης, ο Γιώργος Μητσικώστας, η Ελένη Μενεγάκη, ο Σάκης Μπουλάς, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, ο Μάκης Παπαδημητρίου, καθώς και πολλοί άλλοι.

Παραπομπές

  1. Μαριάννα Τζιάντζη (18/12/2007). «Μεγάλες προσδοκίες». Πολιτισμός. Καθημερινή. Ανακτήθηκε στις 10/12/2008.  Ελέγξτε τις τιμές ημερομηνίας στο: |accessdate=, |date= (βοήθεια)
  2. Αρχείο τηλεθέασης AGB
  3. Η Μιμή Ντενίση αντεπιτίθεται... Το Παρόν της Κυριακής
  4. Κούγιας για διαζύγιο και… Λαζόπουλο
  5. Μαρία Κατσουνάκη (27/01/08). «Το κοινό, κοινό δεν έχει». Πολιτισμός. Καθημερινή. Ανακτήθηκε στις 10/12/2008.  Ελέγξτε τις τιμές ημερομηνίας στο: |accessdate=, |date= (βοήθεια)
  6. Πάσχος Μανδραβέλης (17/04/2008). «Κωμωδία του ποδαριού». Μόνιμες στήλες. Καθημερινή. Ανακτήθηκε στις 10/12/2008.  Ελέγξτε τις τιμές ημερομηνίας στο: |accessdate=, |date= (βοήθεια)
  7. http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=216790

Εξωτερικοί σύνδεσμοι