Πράσινη Θύελλα: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
μΧωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Φωτογραφία
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
[[Εικόνα:ΠΡΑΣΙΝΗ ΘΥΕΛΛΑ.jpg|thumb|right|200px|Η Πράσινη Θύελλα το 1939 λίγο πριν οι νεαροί παίκτες της αλλάξουν φανέλλα.]]
Η '''Πράσινη Θύελλα''' ήταν ποδοσφαιρικό σωματείο της Αθήνας στα χρόνια του μεσοπολέμου.
Η '''Πράσινη Θύελλα''' ήταν ποδοσφαιρικό σωματείο της Αθήνας στα χρόνια του μεσοπολέμου.



Έκδοση από την 15:29, 30 Μαΐου 2007

Αρχείο:ΠΡΑΣΙΝΗ ΘΥΕΛΛΑ.jpg
Η Πράσινη Θύελλα το 1939 λίγο πριν οι νεαροί παίκτες της αλλάξουν φανέλλα.

Η Πράσινη Θύελλα ήταν ποδοσφαιρικό σωματείο της Αθήνας στα χρόνια του μεσοπολέμου.

Ιστορία

Η Πράσινη Θύελλα δημιουργήθηκε στα χρόνια του μεσοπολέμου από ποδοσφαιρόφιλους νέους της περιοχής Αγ. Παντελεήμονα Ιλισσού. Ως έδρα χρησιμοποιούσε το γήπεδο της Λεύκας, το οποίο σήμερα δεν υπάρχει. Είχε χρώματα το πράσινο και το λευκό και οι φανέλλες της είχαν οριζόντιες λευκές και πράσινες ρίγες.

Από το 1930 στο δυναμικό της Πρ. Θύελλας άρχισαν να εντάσσονται ποδοσφαιριστές του Πανιωνίου, ο οποίος ακόμα δεν είχε γήπεδο και δεν μπορούσε να συγκροτήσει αξιόμαχη ομάδα. Η ποδοσφαιρική ομάδα του Πανιωνίου παρέπαιε στη Β΄ κατηγορία και τελικά γύρω στα 1932 διαλύθηκε.

Η Πράσινη Θύελλα ήταν αξιόμαχο συγκρότημα και συμμετείχε στο πρωτάθλημα της ΕΠΣΑ ως την περίοδο 1939-40. Σε φωτογραφία του 1939 εικονίζονται οι ποδοσφαιριστές: Βαζαίος, Μπουμπής, Λέκκας, Χριστάκης, Σκιαδάς, Ζαρκάδης, Βενετσάνος, Κωτσόβολος, Ηλιάδης, Χαροκόπος και Στάικος.

Το φθινόπωρο του 1940, οι παίκτες της Πρ. Θύελλας πήραν την απόφαση να ενταχθούν όλοι μαζί στον Πανιώνιο, από τον οποίο προέρχονταν οι περισσότεροι. Έτσι δημιουργήθηκε πάλι η ποδοσφαιρική ομάδα του Πανιωνίου, ο οποίος εν τω μεταξύ είχε εγκατασταθεί στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης.

Η συνέπεια της ομαδικής αυτής μετακίνησης ήταν να μισοδιαλυθεί η Πρ. Θύελλα, η οποία λόγω και της κατοχής που ακολούθησε δεν κατάφερε να δημιουργηθεί ξανά.

Πηγή

Π.Λινάρδου, "Η Σμύρνη του Πανιωνίου".