Πύλη:Βιολογία: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
μ αφαιρέθηκε η Κατηγορία:Βιολογία (με το HotCat)
Γραμμή 82: Γραμμή 82:


[[Κατηγορία:Πύλες που αφορούν την Επιστήμη|Βιολογια]]
[[Κατηγορία:Πύλες που αφορούν την Επιστήμη|Βιολογια]]
[[Κατηγορία:Βιολογία| Πύλη]]

Έκδοση από την 15:46, 22 Αυγούστου 2015


Η Πύλη της Βιολογίας

Καλώς ήλθατε στην πύλη της βιολογίας. Η Βιολογία, από την ελληνική λέξη βίος (ζωή) και την κατάληξη -λογία (μελέτη), είναι ένας κλάδος της επιστήμης που ασχολείται με τα χαρακτηριστικά και τις συμπεριφορές των οργανισμών, πως τα είδη και τα άτομα εμφανίζονται και τις αλληλεπιδράσεις που έχουν μεταξύ τους και με τα περιβάλλοντά τους. Η Βιολογία περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών πεδίων που συχνά θεωρούνται ως ανεξάρτητες ειδικεύσεις. Επίσης, μελετούν τη ζωή σε ένα ευρύ φάσμα κλιμάκων.

Το Μπλε έχει επιλεγεί ως χρώμα για αυτήν την πύλη για να δώσει έμφαση στο γεγονός ότι η Γη βασίζεται στην μοναδική χημεία του νερού. Μία φωτογραφία της Darlingtonia californica επιλέχθηκε ως το εικονίδιο της πύλης, λόγω της εξάρτησης του είδους αυτού από υγρό βιότοπο, καθώς απεικονίζει και την αυτοτροφία (σε αυτή την περίπτωση, την φωτοσύνθεση) και την σαρκοφαγία. Τέλος, επιφανειακά μοιάζει με νεαρούς βλαστούς, με τις άκρες καμπυλωμένες, πράγμα που συμβολίζει την ανάπτυξη, χαρακτηριστικό όλης της ζωής.

Επιλεγμένο λήμμα
Γάτα
Γάτα

Η γάτα (Felis catus) ανήκει στην οικογένεια των Αιλουριδών και είναι το πιο διαδεδομένο κατοικίδιο ζώο. Ζει στο περιβάλλον του ανθρώπου εδώ και τουλάχιστον 9.500 χρόνια.

Δεινός θηρευτής, η γάτα κυνηγά πάνω από 1.000 είδη ζώων για τροφή. Μπορεί να εκπαιδευτεί ώστε να υπακούει σε απλές διαταγές. Οι γάτες επίσης έχει διαπιστωθεί ότι μαθαίνουν να χειρίζονται απλούς μηχανισμούς, όπως πόμολα πόρτας. Τα ζώα χρησιμοποιούν μια ποικιλία φωνών και ένα είδος γλώσσας του σώματος που τους χρησιμεύει στη μεταξύ τους επικοινωνία. Τα νιαουρίσματα, τα γουργουρίσματα και τα μουγκρίσματα είναι από τους πιο γνωστούς τρόπους επικοινωνίας. Το 1906 ιδρύθηκε η Διεθνής Ένωση Φίλων της Γάτας (Cat Fancier's Association, αρκτικόλεξο CFA).

Περισσότερα...

Μείζονα θέματα

Κείμενο επικεφαλίδας

Επιλεγμένη εικόνα

Σκίουρος (Sciurus vulgaris)
Γνωρίζετε ότι...
Σχετικές πύλες
Σχετικές πύλες της Βικιεπιχείρησης
Πύλη:Ιατρική
Πύλη:Χημεία
Πύλη:Φυσική