Συριακή Ορθόδοξη Εκκλησία: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
[[Αρχείο:Syriac orthodox COA.svg|thumb|Έμβλημα της Εκκλησιάς]]
[[Αρχείο:Syriac orthodox COA.svg|thumb|Έμβλημα της Εκκλησιάς]]
Η '''Συριακή Ορθόδοξη Εκκλησία της Αντιοχείας''' ([[Συριακή γλώσσα|κλασικά συριακά]]: ܥܕܬܐ ܣܘܪܝܝܬܐ ܬܪܝܨܬ ܫܘܒܚܐ), επίσης γνωστή ως συριακής Ορθόδοξη Εκκλησία της Αντιοχείας, είναι μια [[Αυτοκεφαλία|αυτοκέφαλη]] [[Προχαλκηδόνιες Εκκλησίες|Ανατολική Ορθόδοξη]] εκκλησία που βρίσκεται στην Ανατολική Μεσόγειο, με τα μέλη της διασκορπισμένα σε όλο τον κόσμο. Χρησιμοποιεί την παλαιότερη σωζόμενη Θεία Λειτουργία στον Χριστιανισμό, τη Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου Αποστόλου, και χρησιμοποιεί την συριακή ως επίσημη και λειτουργική της γλώσσα. Η εκκλησία καθοδηγείται από τον Σύριο Πατριάρχη Αντιοχείας. Η Συριακή Ορθόδοξη Εκκλησία έχει της ρίζες της ιστορίας της σε μία από τις πρώτες χριστιανικές κοινότητες στην Αντιόχεια, που περιγράφεται στις [[Πράξεις των Αποστόλων]] ([[Καινή Διαθήκη]], Πράξεις 11:26) και ιδρύθηκε από τον [[Απόστολος Πέτρος|Απόστολο Πέτρο]] το 37 μ.Χ.
Η '''Συριακή Ορθόδοξη Εκκλησία''' ([[Συριακή γλώσσα|κλασικά συριακά]]: ܥܕܬܐ ܣܘܪܝܝܬܐ ܬܪܝܨܬ ܫܘܒܚܐ), επίσης γνωστή ως '''Συριακής Ορθόδοξη Εκκλησία της Αντιοχείας''', είναι μια [[Αυτοκεφαλία|αυτοκέφαλη]] [[Προχαλκηδόνιες Εκκλησίες|Ανατολική Ορθόδοξη]] εκκλησία που βρίσκεται στην Ανατολική Μεσόγειο, με τα μέλη της διασκορπισμένα σε όλο τον κόσμο. Χρησιμοποιεί την παλαιότερη σωζόμενη Θεία Λειτουργία στον Χριστιανισμό, τη Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου Αποστόλου, και χρησιμοποιεί την συριακή ως επίσημη και λειτουργική της γλώσσα. Η εκκλησία καθοδηγείται από τον Σύριο Πατριάρχη Αντιοχείας. Η Συριακή Ορθόδοξη Εκκλησία έχει της ρίζες της ιστορίας της σε μία από τις πρώτες χριστιανικές κοινότητες στην Αντιόχεια, που περιγράφεται στις [[Πράξεις των Αποστόλων]] ([[Καινή Διαθήκη]], Πράξεις 11:26) και ιδρύθηκε από τον [[Απόστολος Πέτρος|Απόστολο Πέτρο]] το 37 μ.Χ.


== Εξωτερικοί σύνδεσμοι ==
== Εξωτερικοί σύνδεσμοι ==

Έκδοση από την 19:32, 9 Ιουλίου 2015

Έμβλημα της Εκκλησιάς

Η Συριακή Ορθόδοξη Εκκλησία (κλασικά συριακά: ܥܕܬܐ ܣܘܪܝܝܬܐ ܬܪܝܨܬ ܫܘܒܚܐ), επίσης γνωστή ως Συριακής Ορθόδοξη Εκκλησία της Αντιοχείας, είναι μια αυτοκέφαλη Ανατολική Ορθόδοξη εκκλησία που βρίσκεται στην Ανατολική Μεσόγειο, με τα μέλη της διασκορπισμένα σε όλο τον κόσμο. Χρησιμοποιεί την παλαιότερη σωζόμενη Θεία Λειτουργία στον Χριστιανισμό, τη Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου Αποστόλου, και χρησιμοποιεί την συριακή ως επίσημη και λειτουργική της γλώσσα. Η εκκλησία καθοδηγείται από τον Σύριο Πατριάρχη Αντιοχείας. Η Συριακή Ορθόδοξη Εκκλησία έχει της ρίζες της ιστορίας της σε μία από τις πρώτες χριστιανικές κοινότητες στην Αντιόχεια, που περιγράφεται στις Πράξεις των Αποστόλων (Καινή Διαθήκη, Πράξεις 11:26) και ιδρύθηκε από τον Απόστολο Πέτρο το 37 μ.Χ.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι

Επίσημη ιστοσελίδα