Μουντιαλίτο 1980: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
μ WPCleaner v1.33b - Fixed using Βικιπαίδεια:WikiProject Check Wikipedia (Επικεφαλίδα που ξεκινάει με ένα "=")
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Γραμμή 104: Γραμμή 104:
** {{flagicon|Italy}} [[Κάρλο Αντσελότι]]
** {{flagicon|Italy}} [[Κάρλο Αντσελότι]]
** {{flagicon|Netherlands}} Γιαν Πέτερς
** {{flagicon|Netherlands}} Γιαν Πέτερς
*'''Αυτογκολ''':
*'''Αυτογκόλ''':
** {{flagicon|Germany}} Μάνφρεντ Καλτς
** {{flagicon|Germany}} Μάνφρεντ Καλτς



Έκδοση από την 16:20, 6 Ιουλίου 2015

Το Μουντιαλίτο 1980 (Μικρό Παγκόσμιο Κύπελλο) ή Χρυσό Κύπελλο των Πρωταθλητών Κόσμου (Copa de Oro de Campeones Mundiales), όπως ήταν η επίσημη ονομασία του, ήταν μια διεθνής ποδοσφαιρική διοργάνωση που διεξήχθη στην Ουρουγουάη με την ευκαιρία του εορτασμού των 50 ετών από το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου του 1930, το οποίο είχε διεξαχθεί στην Ουρουγουάη, η οποία ήταν και η πρώτη νικήτρια. Όλοι οι αγώνες έγιναν στο Μοντεβίδεο, στο Estadio Centenario, από τις 30 Δεκεμβρίου 1980 ως τις 10 Ιανουαρίου 1981 με τη συμμετοχή των έξι χωρών που είχαν κατακτήσει ως τότε το παγκόσμιο κύπελλο. Η διοργάνωση είχε την ανεπίσημη έγκριση της ΦΙΦΑ και νικήτρια αναδείχθηκε η Ουρουγουάη. Το Μουντιαλίτο, όπως και το Έπαθλο Αρτέμιο Φράνκι, θεωρούνται πρόδρομες διοργανώσεις του Κονφεντερέισον Καπ.

Συμμετοχές

Στη διοργάνωση προσκλήθηκαν οι έξι χώρες που είχαν κατακτήσει ως τότε το παγκόσμιο κύπελλο, αλλά μετά την άρνηση της Αγγλίας να λάβει μέρος λόγω έλλειψης κενών ημερομηνιών, τη θέση της πήρε η Ολλανδία ως φιναλίστ των δύο προηγούμενων παγκοσμίων κυπέλλων 1978 και 1974.

Αποτελέσματα-βαθμολογίες

Οι ομάδες χωρίστηκαν σε δύο ομίλους των τριών ομάδων και αγωνίστηκαν σε τουρνουά ενός γύρου (δύο αγώνες). Οι νικήτριες των ομίλων αγωνίστηκαν στον τελικό.

Tελικός

 Ουρουγουάη - Βραζιλία Βραζιλία : 2-1
10 Ιανουαρίου 1981, Μοντεβίδεο, Estadio Centenario.
Θεατές: 71.250.
Σκόρερς: 50΄ Χόρχε Μπάριος, 80΄ Βικτορίνο - 62΄ Σόκρατες (πέν.)
Διαιτητής: Έριχ Λινεμάγιερ.
 Ουρουγουάη : Ροδρίγκες - Ντιόγο, Ολιβέιρα, Ντε Λεόν, Μαρτίνες - Κρασούσκι, Ντε Λα Πέπα (36΄ Μπάριος), Πας - Ράμος, Βικτορίνο, Μοράλες.
Βραζιλία Βραζιλία : Λέιτε - Εντεβάλντο, Όσκαρ, Λουιζίνιο, Ζούνιορ - Μπατίστα, Τονίνιο Σερέζο, Πάουλο Ισιντόρο - Tίτα (51΄ Σερτζίνιο), Σόκρατες, Σε Σέρτζιο (81΄ Ιντέρ).

Σκόρερς

Eξωτερικές συνδέσεις

Δες επίσης

CC-BY-SA
Μετάφραση
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα 1980 Mundialito της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 4.0. (ιστορικό/συντάκτες).