Νομπούο Ουεμάτσου: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
{{πηγές}}
{{πηγές}}
[[Εικόνα:Nobuo Uematsu.jpg|200px|right|thumb]]
[[Εικόνα:Nobuo Uematsu.jpg|200px|right|thumb]]
O '''Ουεμάτσου Νομπούο''' ( γεννήθηκε στις [[21 Μαρτίου]] [[1959]] ) είναι ένας [[Ιαπωνία|Ιάπωνας]] συνθέτης μουσικής ηλεκτρονικών παιχνιδιών, ένας από τους πιο γνωστούς, παραγωγικούς, και πολύπλευρους στο χώρο. Έχει συνθέσει μουσική για πολλά παιχνίδια της Square Co., Ltd.Squaresoft νυν Square Enix. Γνωστότερο έργο του είναι η μουσική του ''[[Final Fantasy]]'' μιας σειράς ηλεκτρονικών [[Παιχνίδι ρόλων|παιχνιδιών ρόλων]].
O '''''Νομπούο Ουεμάτσου''''' ( γεννήθηκε στις [[21 Μαρτίου]] [[1959]] ) είναι ένας [[Ιαπωνία|Ιάπωνας]] συνθέτης μουσικής ηλεκτρονικών παιχνιδιών, ένας από τους πιο γνωστούς, παραγωγικούς, και πολύπλευρους στο χώρο. Έχει συνθέσει μουσική για πολλά παιχνίδια της Square Co., Ltd.Squaresoft νυν Square Enix. Γνωστότερο έργο του είναι η μουσική της σειράς ηλεκτρονικών [[Παιχνίδι ρόλων|παιχνιδιών ρόλων]] [[Final Fantasy]].


== Βιογραφία ==


Γεννημένος στην επαρχία Κότσι, στην Ιαπωνία, ο Ουεμάτσου ξεκίνησε να παίζει μόνος το πιάνο όταν ήταν 12 χρονών. Το μεγαλύτερό του είδωλο στην παιδική του ηλικία, ήταν ο [[Έλτον Τζων]]. Μετά την αποφοίτηση του από το πανεπιστήμιο της Καναγκάουα (το μάστερ του δεν ήταν στη μουσική), σύνθεσε μουσική για διαφημιστικά σποτ πριν να εισέλθει το [[1986]] στην Square Co., Ltd., νυν Square Εnix, μετά από προτροπή ενός φίλου του που δούλευε εκεί. Έφτιαξε μουσική για πάνω από τριάντα τίτλους παιχνιδιών, συμπεριλαμβανομένης και της πολυβραβευμένης σειράς ''[[Final Fantasy]]''. Επιπλέον, ο Ουεμάτσου κλήθηκε να ολοκληρώσει τη μουσική του παιχνιδιού [[Chrono Trigger]], όταν ο φίλος του, Γιασουνόρι Μίτσουντα, εμφάνισε προβλήματα υγείας. Τον Οκτώβριο του [[2004]], ο Ουεμάτσου ίδρυσε την εταιρεία Smile Please Co., Ltd. και συνεχίζει να συνθέτει για την Square Enix αλλά και άλλες εταιρείες, όπως η Mistwalker.
=== Έργο ===


Αν και είναι γνωστός πιο πολύ για τη δουλειά του σε παιχνίδια, το ταλέντο του έχει διάφορες εκφάνσεις. Κάποιες από αυτές περιλαμβάνουν τη μουσική της [[anime]] ταινίας "Oh! My Goddess!". Επίσης φτιάχνει μουσική για κορυφαίους τραγουδιστές όπως η Εμίκο Σιρατόρι και η Ρίκκι.
Γεννημένος στην επαρχία Κότσι, στην Ιαπωνία, ο Ουεμάτσου ξεκίνησε να παίζει μόνος το πιάνο όταν ήταν 12 χρονών. Το μεγαλύτερό του είδωλο στην παιδική του ηλικία, ήταν ο [[Έλτον Τζων]]. Μετά την αποφοίτηση του από το πανεπιστήμιο της Καναγκάουα (το μάστερ του δεν ήταν στη μουσική), σύνθεσε μουσική για διαφημιστικά σποτ πριν να εισέλθει το [[1986]] στην Square Co., Ltd., νυν Square Εnix, μετά από προτροπή ενός φίλου του που δούλευε εκεί. Έφτιαξε μουσική για πάνω από τριάντα τίτλους παιχνιδιών, συμπεριλαμβανομένης και της πολυβραβευμένης σειράς ''[[Final Fantasy]]''. Επιπρόσθετα, ο Ουεμάτσου κλήθηκε να τελειώσει τη μουσική του παιχνιδιού Chrono Trigger, όταν ο φίλος του, ο Γιασουνόρι Μίτσουντα, εμφάνισε προβλήματα υγείας. Τον Οκτώβριο του [[2004]], ο Ουεμάτσου ίδρυσε την εταιρεία Smile Please Co., Ltd. και συνεχίζει να συνθέτει για την Square Enix αλλά και άλλες εταιρείες, όπως η Mistwalker.

Αν και είναι γνωστός πιο πολύ για τη δουλειά του σε παιχνίδια, το ταλέντο του έχει διάφορες εκφάνσεις. Κάποιες από αυτές περιλαμβάνουν τη μουσική της ταινίας ''Oh! My Goddess!'' που ανήκει στο είδος [[anime]]. Επίσης φτιάχνει μουσική για κορυφαίους τραγουδιστές όπως η Εμίκο Σιρατόρι και η Ρίκκι.


== Προσωπική ζωή ==
== Προσωπική ζωή ==


O Ουεμάτσου έγραφε για κάποια χρόνια και μια στήλη, με τίτλο ''"Nobuo Uematsu no Minna Sounano?"'', σε γνωστό περιοδικό στην Ιαπωνία, το Famitsu. Δύο συλλογές από αυτές τις στήλες έχουν δημοσιευτεί. Ο Ουεμάτσου ζει τώρα στην Ιαπωνία με τη σύζυγο του, Ρέικο, και τον σκύλο, του Πάο.
O Ουεμάτσου έγραφε για κάποια χρόνια στο Famitsu, γνωστό περιοδικό στην Ιαπωνία, τη στήλη με τίτλο ''"Nobuo Uematsu no Minna Sounano?"''. Δύο συλλογές από αυτές τις στήλες έχουν δημοσιευτεί. Ο Ουεμάτσου ζει τώρα στην Ιαπωνία με τη σύζυγο του, Ρέικο, και τον σκύλο, του Πάο.


[[Κατηγορία:Ιάπωνες συνθέτες|Ουεματσου Νομπουο]]
[[Κατηγορία:Ιάπωνες συνθέτες|Ουεματσου Νομπουο]]

Έκδοση από την 23:51, 21 Ιουνίου 2015

O Νομπούο Ουεμάτσου ( γεννήθηκε στις 21 Μαρτίου 1959 ) είναι ένας Ιάπωνας συνθέτης μουσικής ηλεκτρονικών παιχνιδιών, ένας από τους πιο γνωστούς, παραγωγικούς, και πολύπλευρους στο χώρο. Έχει συνθέσει μουσική για πολλά παιχνίδια της Square Co., Ltd.Squaresoft νυν Square Enix. Γνωστότερο έργο του είναι η μουσική της σειράς ηλεκτρονικών παιχνιδιών ρόλων Final Fantasy.

Βιογραφία

Γεννημένος στην επαρχία Κότσι, στην Ιαπωνία, ο Ουεμάτσου ξεκίνησε να παίζει μόνος το πιάνο όταν ήταν 12 χρονών. Το μεγαλύτερό του είδωλο στην παιδική του ηλικία, ήταν ο Έλτον Τζων. Μετά την αποφοίτηση του από το πανεπιστήμιο της Καναγκάουα (το μάστερ του δεν ήταν στη μουσική), σύνθεσε μουσική για διαφημιστικά σποτ πριν να εισέλθει το 1986 στην Square Co., Ltd., νυν Square Εnix, μετά από προτροπή ενός φίλου του που δούλευε εκεί. Έφτιαξε μουσική για πάνω από τριάντα τίτλους παιχνιδιών, συμπεριλαμβανομένης και της πολυβραβευμένης σειράς Final Fantasy. Επιπλέον, ο Ουεμάτσου κλήθηκε να ολοκληρώσει τη μουσική του παιχνιδιού Chrono Trigger, όταν ο φίλος του, Γιασουνόρι Μίτσουντα, εμφάνισε προβλήματα υγείας. Τον Οκτώβριο του 2004, ο Ουεμάτσου ίδρυσε την εταιρεία Smile Please Co., Ltd. και συνεχίζει να συνθέτει για την Square Enix αλλά και άλλες εταιρείες, όπως η Mistwalker.

Αν και είναι γνωστός πιο πολύ για τη δουλειά του σε παιχνίδια, το ταλέντο του έχει διάφορες εκφάνσεις. Κάποιες από αυτές περιλαμβάνουν τη μουσική της anime ταινίας "Oh! My Goddess!". Επίσης φτιάχνει μουσική για κορυφαίους τραγουδιστές όπως η Εμίκο Σιρατόρι και η Ρίκκι.

Προσωπική ζωή

O Ουεμάτσου έγραφε για κάποια χρόνια στο Famitsu, γνωστό περιοδικό στην Ιαπωνία, τη στήλη με τίτλο "Nobuo Uematsu no Minna Sounano?". Δύο συλλογές από αυτές τις στήλες έχουν δημοσιευτεί. Ο Ουεμάτσου ζει τώρα στην Ιαπωνία με τη σύζυγο του, Ρέικο, και τον σκύλο, του Πάο.