Λεωφόρος Μαραθώνος: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Laalaalaaa (συζήτηση | συνεισφορές)
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Γραμμή 33: Γραμμή 33:


[[Κατηγορία:Λεωφόροι της Αθήνας|Μαραθωνος]]
[[Κατηγορία:Λεωφόροι της Αθήνας|Μαραθωνος]]
[[Κατηγορία:Λεωφόροι στην Ανατολική Αττική]]



{{αττική-επέκταση}}
{{αττική-επέκταση}}

Έκδοση από την 20:16, 13 Απριλίου 2015

Λεωφόρος Μαραθώνος
Η Λεωφόρος Μαραθώνος στον Γέρακα
Μήκος45,5 χιλιόμετρα
Διασταύρωση μεΛεωφόρος Σπατών, Αττική Οδός, Παλλήνης, Αγίου Δημητρίου, Αλεξάνδρου Φλέμινγκ, Μεγάλου Αλεξάνδρου, Επαρχιακή Οδός Εκάλης-Νέας Μάκρης, Δημοκρατίας, Αναπαύσεως, Χελμού, Ανοίξεως-Σταματάς, Λεωγόρος Ανοίξεως
ΠεριοχήΑγία Παρασκευή, Γέρακας, Παλλήνη, Πικέρμι, Ραφήνα, Νέος Βουτζάς, Νέα Μάκρη, Μαραθώνας, Βόθωνας, Άγιος Στέφανος, Άνοιξη, Δροσιά
ΕκκίνησηΠεριφερειακή Υμηττού & Λεωφόρος Λαυρίου, Αγία Παρασκευή
ΤέλοςΛεωφόρος Δροσιάς-Σταματάς, Άνοιξη/Δροσιά

Η λεωφόρος Μαραθώνος είναι οδός η οποία διατρέχει την Ανατολική Αττική. Ξεκινάει από τη λεωφόρο Μεσογείων, στον Σταυρό του Δήμου Αγίας Παρασκευής και καταλήγει στη Δροσιά Αττικής. Περνάει διαδοχικά από τον Γέρακα, την Παλλήνη, το Πικέρμι, την Ραφήνα, την Νέα Μάκρη, τον Μαραθώνα, τον Άγιο Στέφανο και την Άνοιξη.

Χαρακτηριστικά

Ο δρόμος από τον Σταυρό μέχρι την Νέα Μάκρη έχει δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας είναι χωρισμένα, ενώ στον Άγιο Στέφανο, στην Ανοιξη και στην Δροσιά έχει μία λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας είναι συνενωμένα. Δεν είναι κλειστός δρόμος, έχοντας πολλές εισόδους και εξόδους καταστημάτων και ισόπεδες διαβάσεις, με σηματοδότες και χωρίς. Τα όρια ταχύτητας στα τμήματα με δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση είναι 50 km/h στην δεξιά λωρίδα και 70 km/h στην αριστερή, εκτός από μέσα στις κατοικημένες περιοχές, όπου είναι 50 km/h. Στα τμήματα με μία λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση το όριο ταχύτητας είναι 50 km/h. Υπάρχουν κάμερες που καταγράφουν τις παραβάσεις των ορίων ταχύτητας.

Ιστορία

Ο τωρινός δρόμος (2010) ολοκληρώθηκε το 2004. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 εξυπηρετούσε τα σχετικά με αυτούς αυτοκίνητα, καθότι η μια λωρίδα του (γνωστή και ως «ολυμπιακή λωρίδα») ήταν σημασμένη για αποκλειστική χρήση από αυτά.

Πριν από την κατασκευή του καινούργιου δρόμου το 2004 η λεωφόρος ήταν δρόμος διπλής κυκλοφορίας, αποκλειστικά με μία λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση και με τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας μη χωριζόμενα. Σχεδόν όλες οι ισόπεδες διασταυρώσεις της ήταν μη σηματοδοτημένες. Δεν υπήρχαν κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας και τα ποσοστά ατυχημάτων και δυστυχημάτων ήταν υψηλά.