Τζέφρι Νταν: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Γραμμή 35: Γραμμή 35:
Το [[1989]], ο Νταν επέστρεψε στους [[Venom]], στους οποίους πλέον είχε απομείνει μόνο ο Μπρέι και μαζί με τον μπασίστα Τόνι Ντόλαν και τον κιθαρίστα Αλ Μπαρνς κυκλοφόρησαν τα άλμπουμ "''[[Prime Evil]]''" το [[1989]] και "''[[Temples of Ice]]''" το [[1991]], όπως και το EP "''[[Tear Your Soul Apart]]''". Το συγκρότημα διαλύθηκε το [[1992]], όταν η δισκογραφική τους εταιρεία, "Music for Nations", τους απέρριψε μετά τις χαμηλές πωλήσεις του άλμπουμ "''[[The Waste Lands]]''".
Το [[1989]], ο Νταν επέστρεψε στους [[Venom]], στους οποίους πλέον είχε απομείνει μόνο ο Μπρέι και μαζί με τον μπασίστα Τόνι Ντόλαν και τον κιθαρίστα Αλ Μπαρνς κυκλοφόρησαν τα άλμπουμ "''[[Prime Evil]]''" το [[1989]] και "''[[Temples of Ice]]''" το [[1991]], όπως και το EP "''[[Tear Your Soul Apart]]''". Το συγκρότημα διαλύθηκε το [[1992]], όταν η δισκογραφική τους εταιρεία, "Music for Nations", τους απέρριψε μετά τις χαμηλές πωλήσεις του άλμπουμ "''[[The Waste Lands]]''".


Τρία χρόνια αργότερα, οι Venom επανήλθαν στο προσκήνιο όταν η σύνθεση των Λαντ, Νταν και Μπρέι επανενώθηκε, κυκλοφορώντας το ΕΡ "''[[Venom '96]]''" με επανεκτελέσεις τεσσάρων παλιών κομματιών τους και ενός νέου με τίτλο "''The Evil One''". Ακολούθησε ο δίσκος "''[[Cast in Stone]]''" το [[1997]], πριν ο Μπρέι αποχωρήσει, ενώ ο Νταν αποχώρησε το [[2002]], μετά την κυκλοφορία ενός ακόμη άλμπουμ, του "''[[Resurrection (άλμπουμ)|Resurrection]]''".
Τρία χρόνια αργότερα, οι Venom επανήλθαν στο προσκήνιο όταν η σύνθεση των Λαντ, Νταν και Μπρέι επανενώθηκε, κυκλοφορώντας το ΕΡ "''[[Venom '96]]''" με επανεκτελέσεις τεσσάρων παλιών κομματιών τους και ενός νέου με τίτλο "''The Evil One''". Ακολούθησε ο δίσκος "''[[Cast in Stone]]''" το [[1997]], πριν ο Μπρέι αποχωρήσει, ενώ ο Νταν αποχώρησε το [[2002]], μετά την κυκλοφορία ενός ακόμη άλμπουμ, του "''[[Resurrection (άλμπουμ των Venom)|Resurrection]]''".


===Επιστροφή των Mantas και M-pire of Evil===
===Επιστροφή των Mantas και M-pire of Evil===
Γραμμή 55: Γραμμή 55:
* ''[[The Waste Lands]]'' (1992)
* ''[[The Waste Lands]]'' (1992)
* ''[[Cast in Stone]]'' (1997)
* ''[[Cast in Stone]]'' (1997)
* ''[[Resurrection (άλμπουμ)|Resurrection]]'' (2000)
* ''[[Resurrection (άλμπουμ των Venom)|Resurrection]]'' (2000)


===με τους Mantas===
===με τους Mantas===

Έκδοση από την 12:57, 27 Ιανουαρίου 2015

Τζέφρι Νταν
Ο Mantas το 2014
Πληροφορίες
Όνομα γέννησηςΤζέφρι Νταν (Jeffrey Dunn)
ΨευδώνυμοMantas
Γέννηση22  Απριλίου 1961
Νιούκασλ
ΚαταγωγήΝιούκασλ, Αγγλία
EίδοςHeavy Metal, Speed Metal, Thrash Metal, Black Metal. Death Metal, Industrial Metal
ΙδιότητεςΜουσικός, Συνθέτης
Μουσικά όργαναΚιθάρα, Μπάσο, Πλήκτρα
Παρουσία1979 - σήμερα
ΣυμμετοχέςVenom, M-pire of Evil, Mantas

O Τζέφρι Νταν, γνωστός με το παρωνύμιο Mantas, είναι Άγγλος κιθαρίστας και συνθέτης της χέβι μέταλ μουσικής, γνωστός ως πρώην μέλος του speed/thrash metal συγκροτήματος Venom. Πλέον, ηχογραφεί με τους M-pire of Evil.

Καριέρα

Venom

Κύριο λήμμα: Venom

Η καριέρα του Νταν ξεκίνησε το 1979, όταν έγινε μέλος των Guillotine. Την επόμενη χρονιά, το μπάσο του συγκροτήματος ανέλαβε ο Κόνραντ Λαντ, ενώ στα τύμπανα βρισκόταν ήδη ο Άντονι Μπρέι. Μετά την αλλαγή του ονόματος τους σε Venom και την αποχώρηση του τραγουδιστή Κλάιβ Άρτσερ, οι Venom ως τρίο με τον Λαντ στο μικρόφωνο, ηχογράφησαν το ντεμπούτο-άλμπουμ τους με τίτλο "Welcome to Hell". Το έντονα σατανικό ύφος στην εικόνα και τους στίχους του συγκροτήματος, παράλληλα με τον τραχύ ήχο τους, έδωσε στους Venom την απαραίτητη δημοτικότητα για να συνεχίσουν, παρά την έλλειψη της απαραίτητης τεχνικής κατάρτισης των μουσικών.

Το 1982, κυκλοφόρησαν το "Black Metal", έναν από τους πιο επιδραστικούς δίσκους για το επερχόμενο κίνημα του thrash metal, παρά τις αρνητικές κριτικές που έλαβαν από τα ΜΜΕ. Πολύ μεγάλα μετέπειτα συγκροτήματα, όπως οι Metallica και οι Slayer, έπαιζαν support στις περιοδείες των Venom, ενώ ο τρίτος τους δίσκος με τίτλο "At War with Satan", ήταν ο μοναδικός τους που κατάφερε να μπει στους καταλόγους επιτυχιών της Μεγάλης Βρετανίας. Ακολούθησε το "Possessed" του 1985 με μικρότερη επιτυχία και μετά την κυκλοφορία του ζωντανού άλμπουμ "Eine Kleine Nachtmusik", ο Νταν αποχώρησε δίνοντας την θέση του στους Μάικ Χίκι και Τζιμ Κλερ.

Mantas

Το 1986, σχημάτισε τους Mantas, ηχογραφώντας μαζί τους τον δίσκο "Winds of Change", με το ντράμερ Μαρκ Σάβατζ, τον κιθαρίστα Αλ Μπαρνς, τον κιμπορντίστα Κιθ Νίκολ και τον τραγουδιστή Πιτ Χάρισον να τον πλαισιώνουν.[1]

Επιστροφή στους Venom

Το 1989, ο Νταν επέστρεψε στους Venom, στους οποίους πλέον είχε απομείνει μόνο ο Μπρέι και μαζί με τον μπασίστα Τόνι Ντόλαν και τον κιθαρίστα Αλ Μπαρνς κυκλοφόρησαν τα άλμπουμ "Prime Evil" το 1989 και "Temples of Ice" το 1991, όπως και το EP "Tear Your Soul Apart". Το συγκρότημα διαλύθηκε το 1992, όταν η δισκογραφική τους εταιρεία, "Music for Nations", τους απέρριψε μετά τις χαμηλές πωλήσεις του άλμπουμ "The Waste Lands".

Τρία χρόνια αργότερα, οι Venom επανήλθαν στο προσκήνιο όταν η σύνθεση των Λαντ, Νταν και Μπρέι επανενώθηκε, κυκλοφορώντας το ΕΡ "Venom '96" με επανεκτελέσεις τεσσάρων παλιών κομματιών τους και ενός νέου με τίτλο "The Evil One". Ακολούθησε ο δίσκος "Cast in Stone" το 1997, πριν ο Μπρέι αποχωρήσει, ενώ ο Νταν αποχώρησε το 2002, μετά την κυκλοφορία ενός ακόμη άλμπουμ, του "Resurrection".

Επιστροφή των Mantas και M-pire of Evil

Το 2004, κυκλοφόρησε το δεύτερο άλμπουμ των Mantas, "Zero Tolerance", με τον πρώην μπασίστα των Venom, Τόνι Ντόλαν, την ντράμερ Τσερίς Οσέι, τον κιθαρίστα Άλιστερ Μπράακεν και τον τραγουδιστή Bry.[2] Δύο χρόνια αργότερα, ο Νταν περιόδευσε με το γερμανικό techno συγκρότημα Scooter και το 2007 συνεργάστηκε με τους Dryll.[3][4]

Το 2010, σχημάτισε τους M-pire of Evil, με τον αδελφό του Κόνραντ Λαντ, Άντονι, στα τύμπανα και τον Τόνι Ντόλαν στο μπάσο και τα φωνητικά.[5] Πρώτη τους κυκλοφορία ήταν το ΕΡ "Creatures of the Black", ενώ τον Μάρτιο του 2012 ακολούθησε το άλμπουμ "Hell to the Holy". Ο Άντονι Λαντ αποχώρησε, δίνοντας την θέση του στον Μαρκ Τζάκσον για τον δίσκο "Crucified", κατά την περιοδεία του οποίου ηχογραφήθηκε το "Live Forum Fest VI".[6]

Δισκογραφία

με τους Venom

με τους Mantas

  • Winds of Change (1988)
  • Zero Tolerance (2004)

με τους M-pire of Evil

  • Creatures of the Black (EP, 2011)
  • Hell to the Holy (2012)
  • Demone (EP, 2013)
  • Crucified (2013)
  • Live Forum Fest VI (Live, 2014)

Γκεστ συμμετοχές

  • Warfare - Noise, Filth and Fury E.P. (EP, 1984)
  • Warfare - Pure Filth (1984)
  • Warfare - A Conflict of Hatred (1988)
  • Last One Dying - The Hour of Lead (2009)
  • Axecuter - Raise the Axe (EP, 2014)

Παραπομπές

Πηγές

Εξωτερικές συνδέσεις