Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του «Γεώργιος Τυπάλδος»

Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Νεότατος πήγε στο [[Ιόνιος Ακαδημία|Πανεπιστήμιο της Κέρκυρας]]. Σπούδασε νομική και αποφοίτησε με διδακτορικό πτυχίο. Εν συνεχεία πήγε στην Πίζα της Ιταλίας, όπου εκ νέου αναγορεύτηκε διδάκτωρ. Στο Παρίσι παρακολούθησε διάφορα μαθήματα νομικής και πολιτικής οικονομίας. Από εκεί επέστρεψε στην Κεφαλλονιά και ακολούθησε αρχικά το επάγγελμα του δικηγόρου.
 
Έλαβε μέρος στην [[Η εν Αθήναις Β' Εθνική των Ελλήνων Συνέλευσις|Β' Εθνική Συνέλευση της Αθήνας]] και έγινε βουλευτής των Επτανήσων και της Αθήνας. Εκλέχθηκε και στις [[Ελληνικές βουλευτικές εκλογές 1865|βουλευτικές εκλογές του 1865]] ως βουλευτής Κεφαλληνίας.
 
Ο Ιακωβάτος υπήρξε πρωτεργάτης της ιδέας μίας ελληνοτουρκικής συνομοσπονδίας καὶ γνωστός για τη δήλωσή του ότι από καταβολής κόσμου στην ἱστορία της Ανατολικής Μεσογείου "όπου ο Τούρκος βάζει το πόδι του, εκεί βρίσκεται η Ρωμηοσύνη".<ref>[[Δημήτρης Κιτσίκης]], ''Ἱστορία τῆς Ὀθωμανικῆς Αὐτοκρατορίας, 1280-1924'', Βιβλιοπωλείον της Εστίας, 4η έκδοση, 2003, σ.247 και [[Γεώργιος Μεταλληνός]],''Πολιτικὴ καὶ Θεολογία'', Κατερίνη, Τέρτιος, 1990, σ.263</ref>
95.521

επεξεργασίες

Μενού πλοήγησης