Νέα Πεντέλη: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Vagrand (συζήτηση | συνεισφορές)
μ Αποσαφήνιση από Μελίσσια σε Μελίσσια Αττικής
Γραμμή 30: Γραμμή 30:
[[Image:Λεωφόρος Πεντέλης 56.jpg|280px|right|thumb|Λεωφόρος Πεντέλης]]
[[Image:Λεωφόρος Πεντέλης 56.jpg|280px|right|thumb|Λεωφόρος Πεντέλης]]


Η Νέα Πεντέλη είναι από τους λίγες περιοχές του λεκανοπεδίου που δεν αντιμετωπίζουν πολύ μεγάλα προβλήματα διαμπερούς κυκλοφορίας, καθώς βρίσκεται στο οικιστικό τέρμα της πόλεως πριν το [[πεντελικό όρος]]. Αντιθέτως επιβαρύνει τις γειτονικές περιοχές στη διέξοδο προς τη λεωφόρο Κηφισίας μέσω [[Μελίσσια|Μελισσίων]] και [[Βριλήσσια|Βριλησσίων]]. Μέχρι πρόσφατα επιβάρυνε και το [[Χαλάνδρι]] δημιουργώντας σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα στην ήδη προβληματική λεωφόρο Πεντέλης. Από το [[2004]] όμως με τη διέλευση της [[Αττική Οδός|Αττικής Οδού]] στα σύνορα Βριλησσίων-Χαλανδρίου αποσυμφορήθηκε το Χαλάνδρι αρκετά. Αντιθέτως, το κυκλοφοριακό βάρος μετατοπίστηκε στα Βριλήσσια και ξεκίνησε μετά τους [[Ολυμπιακοί Αγώνες|Ολυμπιακούς Αγώνες]] η διαπλάτυνση της λεωφόρου, έργο που συνεχίζεται σταδιακά μέχρι και σήμερα. Μέχρι τότε, οι μόνοι κοντινοί σταθμοί του συγκοινωνιακού δικτύου ήταν του [[Μαρούσι|Αμαρουσίου]] και της [[Κηφισιά|Κηφισίας]], η πρόσβαση στους οποίους ήταν εφικτή μέσω λεωφορειογραμμών. Το 2004 ανοίγει ο κομβικός σταθμός [[Μετρό]] και [[Προαστιακός Αθήνας|Προαστιακούς]] [[Σιδηροδρομικός Σταθμός Δουκίσσης Πλακεντίας|Δουκίσσης Πλακεντίας]], ενώ με τη συνένωση των λεωφόρων Αναπαύσεως και Ηρακλείτου-Πλακεντίας οι κάτοικοι του δήμου βρίσκουν διέξοδο στο σταθμό. Το [[2007]] τίθεται σε λειτουργία και ο πιο κοντινός σταθμός στο δήμο, ο [[Προαστιακός Πεντέλης]], στα σύνορα Βριλησσίων και Χαλανδρίου, στο ύψος της Αττικής Οδού, η πρόσβαση στον οποίο γίνεται μέσω της ομώνυμης λεωφόρου που πλέον έχει αναπλαστεί στο μεγαλύτερο τμήμα της.
Η Νέα Πεντέλη είναι από τους λίγες περιοχές του λεκανοπεδίου που δεν αντιμετωπίζουν πολύ μεγάλα προβλήματα διαμπερούς κυκλοφορίας, καθώς βρίσκεται στο οικιστικό τέρμα της πόλεως πριν το [[πεντελικό όρος]]. Αντιθέτως επιβαρύνει τις γειτονικές περιοχές στη διέξοδο προς τη λεωφόρο Κηφισίας μέσω [[Μελίσσια Αττικής|Μελισσίων]] και [[Βριλήσσια|Βριλησσίων]]. Μέχρι πρόσφατα επιβάρυνε και το [[Χαλάνδρι]] δημιουργώντας σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα στην ήδη προβληματική λεωφόρο Πεντέλης. Από το [[2004]] όμως με τη διέλευση της [[Αττική Οδός|Αττικής Οδού]] στα σύνορα Βριλησσίων-Χαλανδρίου αποσυμφορήθηκε το Χαλάνδρι αρκετά. Αντιθέτως, το κυκλοφοριακό βάρος μετατοπίστηκε στα Βριλήσσια και ξεκίνησε μετά τους [[Ολυμπιακοί Αγώνες|Ολυμπιακούς Αγώνες]] η διαπλάτυνση της λεωφόρου, έργο που συνεχίζεται σταδιακά μέχρι και σήμερα. Μέχρι τότε, οι μόνοι κοντινοί σταθμοί του συγκοινωνιακού δικτύου ήταν του [[Μαρούσι|Αμαρουσίου]] και της [[Κηφισιά|Κηφισίας]], η πρόσβαση στους οποίους ήταν εφικτή μέσω λεωφορειογραμμών. Το 2004 ανοίγει ο κομβικός σταθμός [[Μετρό]] και [[Προαστιακός Αθήνας|Προαστιακούς]] [[Σιδηροδρομικός Σταθμός Δουκίσσης Πλακεντίας|Δουκίσσης Πλακεντίας]], ενώ με τη συνένωση των λεωφόρων Αναπαύσεως και Ηρακλείτου-Πλακεντίας οι κάτοικοι του δήμου βρίσκουν διέξοδο στο σταθμό. Το [[2007]] τίθεται σε λειτουργία και ο πιο κοντινός σταθμός στο δήμο, ο [[Προαστιακός Πεντέλης]], στα σύνορα Βριλησσίων και Χαλανδρίου, στο ύψος της Αττικής Οδού, η πρόσβαση στον οποίο γίνεται μέσω της ομώνυμης λεωφόρου που πλέον έχει αναπλαστεί στο μεγαλύτερο τμήμα της.


== Φυσικό τοπίο==
== Φυσικό τοπίο==

Έκδοση από την 10:18, 9 Οκτωβρίου 2014

Πλατεία Νέας Πεντέλης

Η Νέα Πεντέλη είναι δημοτική κοινότητα του Δήμου Πεντέλης ο οποίος απαρτίζεται επίσης από την Πεντέλη και την έδρα του δήμου, τα Μελίσσια.

Στο κέντρο της περιοχής βρίσκεται ο λόφος του Προφήτη Ηλία, στην κορυφή του οποίου βρίσκεται το ομώνυμο εκκλησάκι (ζώνη δεξαμενής) με ιδιαίτερη θέα. Δίπλα από το εκκλησάκι, στους πρόποδες του λόφου, βρίσκεται και το δημοτικό γήπεδο ποδοσφαίρου του Νεοπεντελικού. Το γήπεδο κατασκευάστηκε σε αυτή την θέση κατά τις δεκαετίες 1970-1980 μετά από το μπάζωμα μιας μικρής λίμνης (Λίμνη Θάλωσσι ή Βουρλίδα) που υπήρχε στην θέση αυτή.

Σημαντικό ρόλο στην περιοχή έχει η φυσική κατάσταση της ρεματιάς του Χαλανδρίου. Ξεκινά από τα σύνορα με την Πεντέλη και διέρχεται από το μέσον περίπου του οικισμού της Νέας Πεντέλης. Η παραρεμάτια ζώνη της ρεματιάς αυτής προστατεύεται με βάση το Π.Δ. ΦΕΚ 659/Δ/1995. Καθοριστικό ρόλο στην τήρηση του φυσικού περιβάλλοντος της ρεματιάς έχει και ο σύλλογος προστασίας Περιβάλλοντος και Ρεματιάς Πεντέλης - Χαλανδρίου.

Πληθυσμιακή εξέλιξη

Η περιοχή άρχισε να κατοικείται παράλληλα με τη γειτονική Πεντέλη. Πιό συστηματικά άρχισαν να κατοικούν την Νέα Πεντέλη λατόμοι, που ήρθαν από τα νησιά του Αιγαίου (Πάρο, Νάξο, Σαντορίνη, Κάρπαθο κ.α.) για να δουλέψουν στα λατομεία μαρμάρου κατα τις δεκαετίες 1950 - 1960. Τα λατομεία της νότιας πλευράς του βουνού λειτούργησαν μέχρι το 1974 οπότε και ανεστάλει η λειτουργία τους για περιβαλλοντικούς - αισθητικούς λόγους δημιουργόντας σημαντικό πρόβλημα επιβίωσης σε αρκετούς κατοίκους. Λόγω του ότι η περιοχή βρίσκεται σε λίγο χαμηλότερο υψόμετρο οι κανόνες δόμησης επέτρεψαν την πιο πυκνή και εύκολη δόμηση και ευκολότερη ένταξη στο σχέδιο πόλεως σε αντίθεση με το σκεπτικισμό γύρω από τη δόμηση στη γειτονική περιοχή της Πεντέλης. Στον πίνακα που ακολουθεί διαφαίνεται η πληθυσμιακή εξέλιξη της Νέας Πεντέλης, σύμφωνα με τις απογραφές του 1981, 1991 και 2001 (ΕΣΥΕ) :

Χρονολογία Πληθυσμός Έκταση Δήμου Πυκνότητα Δόμησης Νέος Πληθυσμός Νέα Αύξηση Πληθυσμού Συνολική Αύξηση
1981 2.723 3,230 χμ2 843 κάτ./χμ2 2.723 - -
1991 4.332 3,230 χμ2 1.341 κάτ./χμ2 1.609 59,1% 59,1%
2001 6.156 3,230 χμ2 1.906 κάτ./χμ2 1.824 42,1% 101,2%

Συγκοινωνιακή σύνδεση

Λεωφόρος Πεντέλης

Η Νέα Πεντέλη είναι από τους λίγες περιοχές του λεκανοπεδίου που δεν αντιμετωπίζουν πολύ μεγάλα προβλήματα διαμπερούς κυκλοφορίας, καθώς βρίσκεται στο οικιστικό τέρμα της πόλεως πριν το πεντελικό όρος. Αντιθέτως επιβαρύνει τις γειτονικές περιοχές στη διέξοδο προς τη λεωφόρο Κηφισίας μέσω Μελισσίων και Βριλησσίων. Μέχρι πρόσφατα επιβάρυνε και το Χαλάνδρι δημιουργώντας σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα στην ήδη προβληματική λεωφόρο Πεντέλης. Από το 2004 όμως με τη διέλευση της Αττικής Οδού στα σύνορα Βριλησσίων-Χαλανδρίου αποσυμφορήθηκε το Χαλάνδρι αρκετά. Αντιθέτως, το κυκλοφοριακό βάρος μετατοπίστηκε στα Βριλήσσια και ξεκίνησε μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες η διαπλάτυνση της λεωφόρου, έργο που συνεχίζεται σταδιακά μέχρι και σήμερα. Μέχρι τότε, οι μόνοι κοντινοί σταθμοί του συγκοινωνιακού δικτύου ήταν του Αμαρουσίου και της Κηφισίας, η πρόσβαση στους οποίους ήταν εφικτή μέσω λεωφορειογραμμών. Το 2004 ανοίγει ο κομβικός σταθμός Μετρό και Προαστιακούς Δουκίσσης Πλακεντίας, ενώ με τη συνένωση των λεωφόρων Αναπαύσεως και Ηρακλείτου-Πλακεντίας οι κάτοικοι του δήμου βρίσκουν διέξοδο στο σταθμό. Το 2007 τίθεται σε λειτουργία και ο πιο κοντινός σταθμός στο δήμο, ο Προαστιακός Πεντέλης, στα σύνορα Βριλησσίων και Χαλανδρίου, στο ύψος της Αττικής Οδού, η πρόσβαση στον οποίο γίνεται μέσω της ομώνυμης λεωφόρου που πλέον έχει αναπλαστεί στο μεγαλύτερο τμήμα της.

Φυσικό τοπίο

Στο τμήμα της ρεματιάς που περνά δίπλα στο τέρμα της οδού Αριστείδου (κοντά στην πλατεία Κύπρου) υπάρχει ένα παλαιό τεχνητό φράγμα το οποίο δημιουργεί έναν μικρό καταρράχτη. Η περιοχή αυτή είναι από τις ομορφότερες παραρεμάτιες περιοχές του νομού Αττικής.

Στην βόρεια πλευρά της κεντρικής πλατείας της Νέας Πεντέλης (Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου) στεγάζεται το παράρτημα του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Πεντέλης (Πνευματικό Κέντρο Νέας Πεντέλης) όπου λειτουργεί μικρή βιβλιοθήκη και αίθουσα Η/Υ για εκμάθηση, των νέων κυρίως, με δυνατότητα δωρεάν πρόσβασης στο διαδίκτυο.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι

Φωτογραφικό υλικό