Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του «Χωρίον των Ποιμένων»

Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
της κατεχόμενης από το Ισραήλ Παλαιστίνης
μ (Bot: Migrating 14 langlinks, now provided by Wikidata on d:Q803990)
(της κατεχόμενης από το Ισραήλ Παλαιστίνης)
 
 
Το '''Χωρίον των Ποιμένων''' είναι μία τοποθεσία - οικισμός ανατολικά της [[Βηθλεέμ]] της Ιουδαίαςκατεχόμενης από το Ισραήλ Παλαιστίνης καθώς και της γύρω πεδινής έκτασης, γνωστός ως Beit Sahur αν και σήμερα έχει σχεδόν ενωθεί με την πόλη, παρότι αποτελεί ξεχωριστό δήμο. Κατοικείται αποκλειστικά από Παλαιστίνιους Άραβες χριστιανούς και μουσουλμάνους.
 
Η τοποθεσία αυτή είναι συνδεδεμένη τόσο με την [[Παλαιά Διαθήκη]], με αναφορά στη Ναομί, την πιστή και αφοσιωμένη Μωαβίτισσα νύφη της Ρουθ, που μάζευε τα στάχυα που έμεναν πίσω από τους θεριστές στους αγρούς του Βοόζ, προγόνου του Δαυίδ, όσο και στη [[Καινή Διαθήκη]] με αναφορά στους ποιμένες που ξαγρυπνούσαν φυλάγοντας τα ποίμνιά τους στους ίδιους αυτούς αγρούς, όταν Άγγελος τους ανήγγειλε τη Γέννηση του Θεανθρώπου. Από τους απλοϊκούς αυτούς ποιμένες πήρε το όνομα το μικρό αυτό χωριό, ο αγρός καθώς και η εκκλησία που κτίσθηκε αργότερα προς τιμή τους (Ερ-Ρααουάτ).
 
Αυτός ο αγρός έγινε τόπος προσκυνήματος για όσους μετέβαιναν στους Αγίους Τόπους και από τον 4ο αι. καθώς λέγεται τιμήθηκε από την Αυτοκράτειρα Αγία Ελένη με Ιερό Ναό που έκτισε εκεί προς τιμή της Θεοτόκου, του Ιωσήφ του μνήστορος και των τριών ποιμένων.
Ανώνυμος χρήστης

Μενού πλοήγησης