Περσεφόνη Ι (τορπιλοβόλο): Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Yobot (συζήτηση | συνεισφορές)
μ Διόρθωση συντακτικού κώδικα με τη χρήση AWB (10454)
Γραμμή 27: Γραμμή 27:
}}
}}


Μετονομάστηκε σε τορπιλοβόλο : ‘3’.


Ναυπηγήθηκε στα Γαλλικά Ναυπηγεία ‘FORGES ET CHANTIERS’ το [[1881]] μετά από παραγγελία της Ελληνικής Κυβέρνησης. Ομοίου τύπου πλοία τα τορπιλοβόλα : ‘[[Φερενίκη (Τορπιλοβόλο)|Φερενίκη]]’, ‘[[Τερχιχόρη ΙΙ (Τορπιλοβόλο)|Τερχιχόρη ΙΙ]]’, ‘Περσεφόνη Ι’, ‘[[Τερψιθέα (Τορπιλοβόλο)|Τερψιθέα]]’, ‘[[Καλλιθέα (Τορπιλοβόλο)|Καλλιθέα]]’. Μετονομάστηκαν σε τορπιλοβόλα : ‘1’, ‘2’, ‘3’, ‘4’ και ‘5’. Ο οπλισμός του ήταν ατελή εκσφενδονιστικά μηχανήματα που στη πορεία βελτιώθηκαν στον Ναύσταθμο από τους υπεύθυνους της Σχολής Τορπιλών (ναυκλάστρων) και απετέλεσαν τορπιλοβόλα κατάλληλα για την άμυνα των ακτών. Το [[1897]] συμμετείχαν στον πόλεμο.
Μετονομάστηκε σε τορπιλοβόλο : ‘3’.

Ναυπηγήθηκε στα Γαλλικά Ναυπηγεία ‘FORGES ET CHANTIERS’ το [[1881]] μετά από παραγγελία της Ελληνικής Κυβέρνησης. Ομοίου τύπου πλοία τα τορπιλοβόλα : ‘[[Φερενίκη (Τορπιλοβόλο)|Φερενίκη]]’, ‘[[Τερχιχόρη ΙΙ (Τορπιλοβόλο)|Τερχιχόρη ΙΙ]]’, ‘[[Περσεφόνη Ι (Τορπιλοβόλο)|Περσεφόνη Ι]]’, ‘[[Τερψιθέα (Τορπιλοβόλο)|Τερψιθέα]]’, ‘[[Καλλιθέα (Τορπιλοβόλο)|Καλλιθέα]]’. Μετονομάστηκαν σε τορπιλοβόλα : ‘1’, ‘2’, ‘3’, ‘4’ και ‘5’. Ο οπλισμός του ήταν ατελή εκσφενδονιστικά μηχανήματα που στη πορεία βελτιώθηκαν στον Ναύσταθμο από τους υπεύθυνους της Σχολής Τορπιλών (ναυκλάστρων) και απετέλεσαν τορπιλοβόλα κατάλληλα για την άμυνα των ακτών. Το [[1897]] συμμετείχαν στον πόλεμο.



[[Κατηγορία:Ελληνικά Τορπιλοβόλα]]
[[Κατηγορία:Ελληνικά Τορπιλοβόλα]]

Έκδοση από την 15:05, 6 Σεπτεμβρίου 2014

Περσεφόνη Ι (Τορπιλοβόλο) / 3α

Περσεφόνη Ι (τορπιλοβόλο)
Πληροφορίες
Ναυπηγείο‘FORGES ET CHANTIERS’
Έναρξη ναυπήγησης1881
Δίδυμα σκάφηΦερενίκη’, ‘Τερχιχόρη ΙΙ’, ‘Τερψιθέα’, ‘Καλλιθέα
Χρήσητορπιλοβόλο

Μετονομάστηκε σε τορπιλοβόλο : ‘3’.

Ναυπηγήθηκε στα Γαλλικά Ναυπηγεία ‘FORGES ET CHANTIERS’ το 1881 μετά από παραγγελία της Ελληνικής Κυβέρνησης. Ομοίου τύπου πλοία τα τορπιλοβόλα : ‘Φερενίκη’, ‘Τερχιχόρη ΙΙ’, ‘Περσεφόνη Ι’, ‘Τερψιθέα’, ‘Καλλιθέα’. Μετονομάστηκαν σε τορπιλοβόλα : ‘1’, ‘2’, ‘3’, ‘4’ και ‘5’. Ο οπλισμός του ήταν ατελή εκσφενδονιστικά μηχανήματα που στη πορεία βελτιώθηκαν στον Ναύσταθμο από τους υπεύθυνους της Σχολής Τορπιλών (ναυκλάστρων) και απετέλεσαν τορπιλοβόλα κατάλληλα για την άμυνα των ακτών. Το 1897 συμμετείχαν στον πόλεμο.