Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του «Ιωάννης Παπαδόπουλος (βουλευτής Πειραιώς)»

Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
καμία σύνοψη επεξεργασίας
Γεννήθηκε στο [[Αίγιο]] και πέθανε στον [[Πειραιάς|Πειραιά]] αλλά θεωρούσε ως πατρίδα του τον [[Πόρος|Πόρο]], νησί του Αργοσαρωνικού.
 
Ασχολήθηκε με το εμπόριο και απέκτησε δική του αλευροβιομηχανία στην οδό Γούναρη στον Πειραιά. Το 1903 αγόρασε από αγγλικά ναυπηγεία το ατμόπλοιο «ΠΟΡΟΣ» <ref name="nautilia">[[http://www.nautilia.gr/forum/showthread.php?t=76437] Ιστορία των πλοίων της Ελληνικής και Ξένης ΑκτοπλοίαςΑκτοπλοΐας - Προπολεμικά πλοία]</ref>. Το πλοίο αυτό,εκτός από εμπορικές μεταφορές, εκτελούσε και δρομολόγια στη γραμμή Πειραιάς - Αίγινα - Μέθανα - Πόρος μέχρι το 1916.
 
Το 1907 παντρεύτηκε τη Χρυσώ Πεζά από οικογένεια εμπόρων βάμβακος της Καρύστου και απέκτησε δύο κόρες, την Αντιγόνη, σύζυγο [[Χαράλαμπος Παναγιωτόπουλος|Χαραλάμπους Παναγιωτοπούλου]], Συμβούλου Επικρατείας και Υπουργού και την Ισμήνη, σύζυγο [[Φειδία Κώνστα]], ιατρού φυματιολόγου.
 
Εξελέγη βουλευτής Πειραιώς και Τροιζηνίας το 1932, 1933 και 1935 με το Λαϊκό Κόμμα.<ref name="hellenicparliament">[http://www.hellenicparliament.gr/Vouli-ton-Ellinon/To-Politevma/Ekloges/Eklogika-apotelesmata-New/], Ιστοσελίδα της Βουλής των Ελλήνων</ref> Από το 1915 μέχρι το 1936, ήταν πρόεδρος του Συνδέσμου «Aδελφότης των εν Πειραιεί Τροιζηνίων».
 
Το 1927 εδώρισεδώρισε στο νησί του Πόρου το ιστορικό ρολόι, ιταλικής κατασκευής, που σήμερα είναι το σήμα αναγνώρισης του νησιού. Επίσης, με δαπάνες του ανηγέρθηαναγέρθηκε στη κεντρική πλατεία το Ηρώον Πεσόντων, και το κτήριο της Κοινότητας. Το Κοινοτικό Συμβούλιο Πόρου με την από 24.5.1931 απόφασή του ονόμασε την παραλιακή οδό του νησιού σε "Λεωφόρο Ιω. Παπαδόπουλου" όπου βρίσκεται η οικία του, που σώζεται μέχρι και σήμερα.
 
==Αναφορές==
{{παραπομπές|1}}
 
 
== Πηγές ==

Μενού πλοήγησης