Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του «Συνέδριο της Βερόνας»

Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
καμία σύνοψη επεξεργασίας
Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου λήφθηκαν δυο σημαντικές αποφάσεις.
 
α) κατόπιν αιτήματος του βασιλέα της Γαλλίας [[Λουδοβίκος ΙΗ' της Γαλλίας|Λουδοβίκου ΙΗ']] παρασχέθηκε άδεια στη χώρα αυτή να παρέμβη στην ιβηρική χερσόνησο υπέρ του ισπανού μονάρχη [[Φερδινάνδος Ζ' της Ισπανίας|Φερδινάνδου Z']].
 
β) δεν πραγματοποιήθηκε αντίστοιχη επέμβαση στη λατινική αμερική, λόγω άρνησης της Αγγλίας να προσυπογράψει την άδεια.
γ) καταδικάστηκε η [[Ελληνική Επανάσταση του 1821|Ελληνική επανάσταση]]<ref>[http://www.ime.gr/chronos/12/gr/1821_1833/diethni/03.html Η στάση της Ρωσίας και η μεταστροφή της αγγλικής πολιτικής 1822-1825]</ref> αλλά δεν αποφασίστηκε επέμβαση, λόγω μη συμφωνίας του [[Αλέξανδρος Α΄ της Ρωσίας|τσάρου]] που επηρεαζόταν από τον [[Ιωάννης Καποδίστριας|Ι. Καποδίστρια]]
 
Σημειωτέον, πάντως, ότι στο Συνέδριοσυνέδριο απαγορεύτηκε η παρουσία εκπροσώπων των ελλήνων επαναστατών ([[Παλαιών Πατρών Γερμανός]], [[Γεώργιος Μαυρομιχάλης]], [[Ανδρέας Μεταξάς]]) που στάλθηκαν κατ' εντολή της προσωρινής ελληνικής κυβέρνησης, ώστε να παρουσιάσουν στους συνέδρους τα επιχειρήματα της ελληνικής πλευράς<ref>[http://www.tovima.gr/relatedarticles/article/?aid=154203 Oι μεγάλες συνθήκες]</ref>.
 
Το καταδικαστικό ανακοινωθέν σε βάρος της ελληνικής επανάστασης εκδόθηκε στις [[2 Δεκεμβρίου]] του 1822 και έχει ως εξής:
 
 
==Παραπομπές==
 
<references>
21.509

επεξεργασίες

Μενού πλοήγησης