Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του «Βουλή των Λόρδων»

Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Καμία αλλαγή στο μέγεθος ,  πριν από 6 έτη
 
==Ορκωμοσία==
Η τελετή ορκωμοσίας ενός καινούργιου μέλους έχει ως εξής: Μίαμία πομπή εισέρχεται στην αίθουσα συνεδριάσεων., Κάθεκάθε ένας που φτάνει στον διάδρομο κάνει μια ελαφριά υπόκλιση. Η σειρά είναι: Φρούραρχοςφρούραρχος της Βουλής των Λόρδων, Κήρυκαςκήρυκας του Τάγματοςτάγματος της Περικνημίδαςπερικνημίδας, Κατώτεροςκατώτερος Υποστηρικτήςυποστηρικτής (ένα μέλος της Βουλής των Λόρδων, όχι επίσκοπος), Υποψήφιοςυποψήφιος, Ανώτεροςανώτερος Υποστηρικτήςυποστηρικτής (ένα Μέλοςμέλος της Βουλής των Λόρδων, όχι επίσκοπος, αρχαιότερο από τον Κατώτεροκατώτερο). Η πομπή κατευθύνεται προς το κέντρο της αίθουσας όπου στέκεται ο Κλητήραςκλητήρας της Βουλής σε ένα πόντιουμ με μικρόφωνο. Οι δύο Υποστηρικτέςυποστηρικτές στέκονται ο ένας από τη μια πλευρά και ο άλλος από την άλλη έτσι ώστε να έχουν το πόντιουμ ανάμεσα. Ο Υποψήφιοςυποψήφιος, ο οποίος όλη αυτή την ώρα κρατούσε τη διακήρυξη της Βασίλισσας, τη δίνει στον Κλητήρακλητήρα ο οποίος τη διαβάζει και μετά από αυτό ο Υποψήφιοςυποψήφιος, εάν είναι Αγγλικανός, ορκίζεται στη Βίβλοβίβλο, εάν όχι δηλώνει επίσημα υποταγή στη Βασίλισσα. Μετά υπογράφει ότι θα υπακούει στον κανονισμό. Όταν έχει τελειώσει η ορκωμοσία, οι Υποστηρικτέςυποστηρικτές και ο Υποψήφιοςυποψήφιος κατευθύνονται προς έναν πάγκο, επίσης στο κέντρο της αίθουσας και κάνουν μιαν ελαφριά υπόκλιση. Στη συνέχεια ξανασχηματίζουν πομπή και κατευθύνονται προς την έξοδο με τον Ανώτεροανώτερο Υποστηρικτήυποστηρικτή μπροστά, τον Υποψήφιουποψήφιο στη μέση και τον Κατώτεροκατώτερο Υποστηρικτήυποστηρικτή στο τέλος. Όταν περνούν μπροστά από το προεδρείο, ο Υποψήφιοςυποψήφιος σφίγγει το χέρι του Προέδρου της Βουλής και όλα τα παρόντα μέλη της Βουλής αναφωνούν "άξιος". Ακριβώς δίπλα στην έξοδο, ο Υποψήφιοςυποψήφιος σφίγγει το χέρι του Ηγέτηηγέτη της Συμπολίτευσηςσυμπολίτευσης στη Βουλή των Λόρδων και εξέρχεται με του Υποστηρικτέςυποστηρικτές του.
 
Με την ορκωμοσία των επισκόπων γίνεται ακριβώς η ίδια διαδικασία με τις διαφορές ότι οι Υποστηρικτέςυποστηρικτές είναι δύο άλλοι επίσκοποι και ότι στο τέλος, μετά τη χειραψία με τον Ηγέτηηγέτη της Συμπολίτευσηςσυμπολίτευσης, ο Υποψήφιοςυποψήφιος και οι Υποστηρικτέςυποστηρικτές αντί να εξέλθουν κάθονται στις θέσεις τους.
 
Στις ορκωμοσίες απλών Λόρδων, ο Υποψήφιοςυποψήφιος και οι Υποστηρικτέςυποστηρικτές φορούν την επίσημη ενδυμασία της Βουλής των Λόρδων η οποία σήμερα χρησιμοποιείται μόνο σε περιστάσεις σαν και αυτή. Στις ορκωμοσίες επισκόπων, Ο Υποψήφιοςυποψήφιος και οι Υποστηρικτέςυποστηρικτές φορούν την επίσημη ενδυμασία των Θρησκευτικώνθρησκευτικών Λόρδων η οποία, σε αντίθεση με τους απλούς Λόρδους χρησιμοποιείται σε καθημερινή βάση.
 
==Ιστορία==
Ανώνυμος χρήστης

Μενού πλοήγησης