Τζέιμς Σκούνι Πεν: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Γραμμή 18: Γραμμή 18:
[[Κατηγορία:Καλαθοσφαιριστές Βικτόρια Λιμπερτάς Πέζαρο]]
[[Κατηγορία:Καλαθοσφαιριστές Βικτόρια Λιμπερτάς Πέζαρο]]
[[Κατηγορία:Καλαθοσφαιριστές ΟΣΦΠ]]
[[Κατηγορία:Καλαθοσφαιριστές ΟΣΦΠ]]
[[Κατηγορία:Καλαθοσφαιριστές Εφές Πίλσεν]]
[[Κατηγορία:Καλαθοσφαιριστές Εφές Αναντόλου]]
[[Κατηγορία:Καλαθοσφαιριστές Βίρτους Μπολόνια]]
[[Κατηγορία:Καλαθοσφαιριστές Βίρτους Μπολόνια]]
[[Κατηγορία:Καλαθοσφαιριστές Κιέβου]]
[[Κατηγορία:Καλαθοσφαιριστές Κιέβου]]

Έκδοση από την 09:52, 18 Ιουνίου 2014

Τζέιμς «Σκούνι» Πεν

Ο Τζέιμς «Σκούνι» Ντόνελ Πεν, ή απλώς Σκούνι Πεν (γεννημένος στις 9 Ιανουαρίου του 1977) είναι Αμερικανός παλαίμαχος καλαθοσφαιριστής. Έχει ύψος 180 εκ. και αγωνιζόταν στη θέση του Πλέι μέικερ.

Καριέρα

Ο Σκούνι Πεν έκανε τα πρώτα του μπασκετικά βήματα παίζοντας στο Κολλεγιακό Πρωτάθλημα αρχικά με την ομάδα του Μπόστον Κόλετζ (1995-97) κι έπειτα με την ομάδα του Οχάιο Στέιτ (1998-2000). Επιλέχθηκε στο νούμερο 57 του ντραφτ του NBA, το 2000, από τους Ατλάντα Χοκς (Atlanta Hawks). Το 2000 άφησε την Αμερική και ταξίδεψε με προορισμό την Ευρώπη και την Ιταλία για λογαριασμό της Παλακανέστρο Τριέστε, με την οποία υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο.

Ένα χρόνο αργότερα, μεταπήδησε στην επίσης Ιταλική Παλακανέστρο Βίρτους Ρόμα, όμως προς το τέλος της σεζόν 2001-2002 επέστρεψε στην Αμερική για λογαριασμό των Τάλσα 66ερς. Το καλοκαίρι του 2002 επέστρεψε στην Ευρώπη παίρνοντας μεταγραφή στον Ερυθρό Αστέρα, στον οποίο παρέμεινε για ένα χρόνο. Την περίοδο 2003-2004 αγωνίστηκε αρχικά με την ΚΚ Τσιμπόνα Ζάγκρεμπ, ενώ στη συνέχεια μεταπήδησε στην Ελλάδα και τον Μακεδονικό. Το καλοκαίρι του 2004, ο Σκούνι Πεν υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την ιταλική Λιμπερτάς Πέζαρο, ενώ τον αμέσως επόμενο χρόνο επέστρεψε στη Σερβία και την ΚΚ Τσιμπόνα Ζάγκρεμπ.

Το 2006 επέστρεψε στην Ελλάδα αυτήν την φορά για λογαριασμό του Ολυμπιακού, στον οποίο παρέμεινε για μία σεζόν, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να κατακτήσει κάποιο τίτλο. Στον Ολυμπιακό επέστρεψε τον Ιανουάριο του 2010, αφού προηγουμένως είχε περάσει από την τουρκική Εφές Πίλσεν, την ουκρανική Κίεβο και την ιταλική Βίρτους Μπολόνια. Με την Ελληνική ομάδα κατάφερε να κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας του 2010. Τον Οκτώβριο του ίδιου έτους, ο Σκούνι Πεν επέστρεψε στην Ιταλία για λογαριασμό αυτήν τη φορά της Πρίμα Βερόλι, η οποία αποτέλεσε και την τελευταία ομάδα της καριέρας του.

Πηγές