Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του «Υπερπλήρωση»

Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
1.751 bytes προστέθηκαν ,  πριν από 7 έτη
καμία σύνοψη επεξεργασίας
{{Πηγές|14|03|2010}}. Ε<br>
 
Η '''υπερπλήρωση''' κοινώς '''turbo''' ([[Αγγλικά|αγγλ]].''turbocharger'' superharging) είναι η εισαγωγή συμπιεσμένου αέρα στους κυλίνδρους του κινητήρα και έχειμε σκοπό την αύξηση της ισχύος του. ΓιαΟ έναναγγλικός κινητήραόρος μεsupercharger δεδομένακαλύπτει κυβισμόκανονικά καιτόσο υπόλοιπατους χαρακτηριστικά,μηχανικούς ηυπερπληρωτές υπερπλήρωση(αγγλ. είναιmechanical ο μόνος τρόπος αύξησης ισχύοςsupercharger), εφόσονόςο ούτεκαι οτους αριθμόςστροβιλοπληρωτές στροφώνκαυςαερίου ούτε η σχέση συμπίεσης μπορούν να αυξηθούν πάνω από κάποιο όριο(αγγλ.Εισάγοντας συμπιεσμένοexhaust αέραgas στον κύλινδροturbocharger), επιτυγχάνουμεγνωςτούς τηνκαι είσοδοως μεγαλύτερης μάζας αέρα στον συγκεκριμένο όγκο"turbo". ΕπομένωςΕίναι ηωςτόςο καύσησύνηθες γίνεταινα πολύχρηςιμοποιείται πιοο αποτελεσματικά,όρος αυξάνονταςsupercharger σημαντικάαποκλειςτικά τηγια μέγιστητους αποδιδόμενημηχανικούς ισχύυπερπληρωτές, του κινητήραμιας και τηο μέγιστηόρος ροπήturbocharger του.σαφώς Ταπεριγράφει συστήματατους που χρησιμοποιούνται για την υπερπλήρωση είναι:στροβιλοπληρωτές καυςαερίου.
 
Ο στροβιλοσυμπιεστής καυσαερίου (το γνωστό τούρμπο).Οι μηχανικοί συμπιεστές.
Για κινητήρα με δεδομένο κυβισμό και λοιπά χαρακτηριστικά, η υπερπλήρωση είναι ο μόνος τρόπος αύξησης ισχύος, εφόσον ούτε ο αριθμός στροφών ούτε η σχέση συμπίεσης μπορούν να αυξηθούν πάνω από κάποιο όριο. Εισάγοντας συμπιεσμένο αέρα στον κύλινδρο, επιτυγχάνεται η είσοδος μεγαλύτερης μάζας αέρα για δεδομένο όγκο, με αποτέλεςμα να καθύςταται δυνατή η καύςη μεγαλύτερης μάζας καυςίμου (για σταθερό λόγο μίγματος αέρα-καυςίμου), που οδηγεί σε αύξηςη της αποδιδόμενης ιςχύος και ροπής του κινητήρα.
 
Εναλλακτικά, η υπερπλήρωςη επιτρέπει την απόδοςη ίδιας ροπής και ιςχύος με μικρότερο όγκο εμβολιςμού, πρακτική που χρηςιμοποιείται σήμερα ευρύτατα κυρίως στην αυτοκινητοβιομηχανία, τόςο σε βενζινοκινητήρες, όςο και σε πετρελαιοκινητήρες. Η πρακτική αυτή, γνωςτή με τον αγγλικό όρο downsizing, έχει συμβάλει καταλυτικά στη μείωςη της κατανάλωςης καυςίμου και των εκπομπών καυςαερίων των μηχανών εςωτερικής καύςης, ιδιαίτερα μέςω του συνδυαςμού της με άλλες καινοτόμες τεχνολογίες, όπως η υψηλής πίεςης έγχυση καυσίμου και οι βαλβίδες πλήρως μεταβλητού χρονισμού.
 
Όπως προαναφέρθηκε, τα συστήματα που χρησιμοποιούνται για την υπερπλήρωση είναι:
Ο στροβιλοσυμπιεστής καυσαερίου (το γνωστό τούρμποturbocharger). Οι μηχανικοί συμπιεστές (mechanical supercharger).
 
== Στροβιλοσυμπιεστής καυσαερίου ==
Ανώνυμος χρήστης

Μενού πλοήγησης