Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του «Smart Fortwo»

Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
4 bytes προστέθηκαν ,  πριν από 7 έτη
καμία σύνοψη επεξεργασίας
Παράλληλα, προστέθηκε η έκδοση Pure II με επιπλέον κλιματισμό και ισχύ 62 ίππων, ενώ οι δύο ανώτερες εκδόσεις, Pulse και Passion, άρχισαν προαιρετικά να προσφέρουν δύο «αυτιά» αλλαγής ταχυτήτων πάνω στην κολώνα του τιμονιού και ένδειξη εξωτερικής θερμοκρασίας. Λόγω της αύξησης του κυβισμού και, κατά συνέπεια, της κατανάλωσης, τοποθετήθηκε νέο ντεπόζιτο καυσίμων, μεγαλύτερο κατά 11 λίτρα, φτάνοντας έτσι σε χωρητικότητα τα 33 λίτρα.<ref>[http://library.techlink.gr/4t/article.asp?mag=1&issue=310&article=8407 Σύντομη δοκιμή του Smart City Coupe Pulse από το περιοδικό 4Τροχοί (Αύγουστος 2002)]</ref>
 
Στον τομέα της ασφάλειας, τοποθετήθηκε για πρώτη φορά Σύστημα Υποβοήθησης Φρεναρίσματος (Brake Assist), και μάλιστα ως στάνταρ. Επιπρόσθετα, όλα τα μοντέλα με τον κινητήρα των 698 cm³ απέκτησαν ένα πιο εξελιγμένο [[Ηλεκτρονικός έλεγχος ευστάθειας|Σύστημα Ηλεκτρονικής Ευστάθειας (ESP)]], που μπορούσε να επέμβει και να φρενάρει τον κάθε τροχό ξεχωριστά.
 
==Δεύτερη γενιά (2007 - σήμερα)==
}}
Η δεύτερη γενιά του Smart Fortwo (εσωτερικός κωδικός: '''BR451''') παρουσιάστηκε επίσημα στις 9 Νοεμβρίου [[2006]] στηνστη [[Στουτγκάρδη]] και λανσαρίστηκε τον Μάρτιο του [[2007]]. Σχεδόν όλη η τεχνολογία του είχε αναθεωρηθεί πλήρως, καθώς το 90% των εξαρτημάτων του ήταν εντελώς νέα, πλην όμως η τιμή του διατηρήθηκε σε παρόμοια επίπεδα με αυτά της πρώτης γενιάς.
 
===Εξαγωγές===
===Κινητήρες===
 
Στη δεύτερη γενιά τοποθετήθηκε ένας νέος βενζινοκινητήρας, εξ' ολοκλήρου από [[αλουμίνιο]], επίσης 3-κύλινδρος σε σειρά (I3), αλλά πλέον με κυβισμό 999 cm³, αντικαθιστώντας τον παλαιότερο των 698 cm³. Ο νέος κινητήρας είναι ο '''3B21''' από την Mitsubishi Motors και προσφέρεται σε ατμοσφαιρικές και turbo εκδοχές:
 
* Στην [[Ευρώπη]], η ατμοσφαιρική εκδοχή έχει σχέση συμπίεσης 11,4:1 και ισχύ 71 hp (53 kW).
Ανώνυμος χρήστης

Μενού πλοήγησης