Ντεσπότοβατς: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Νέα σελίδα: μικρογραφία|Ορθόδοξη εκκλησία στη Δεσπότοβατς Η '''Δεσπότοβατς''' (''σερβι...
 
μΧωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
[[Αρχείο:Crkva u Despotovcu.JPG|μικρογραφία|Ορθόδοξη εκκλησία στη Δεσπότοβατς]]
[[Αρχείο:Crkva u Despotovcu.JPG|μικρογραφία|Ορθόδοξη εκκλησία στο Δεσπότοβατς]]
Η '''Δεσπότοβατς''' (''[[σερβικά]] : Деспотовац'') είναι πόλη της κεντρικής [[Σερβία]]ς, έδρα του [[Δήμος Δεσπότοβατς|Δήμου Δεσπότοβατς]] στην περιφέρεια Πομοράβσκι, 130 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του [[Βελιγράδι|Βελιγραδίου]]. Σύμφωνα με την απογραφή του 2002 έχει 4.363 κατοίκους. Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται το σπήλαιο Ρεσάβσκα και η ιερά μονή Μανασσή<ref>[http://www.srbija.ru/mat/kras/697-id Парачин, Деспотовац. Чарующий монастырь Стефана Лаз]</ref>. Στη Δεσπότοβατς διοργανώνονται κάθε χρόνο οι "Μέρες της σερβικής πνευματικής μεταμόρφωσης»<ref>[http://www.novosti.rs/vesti/kultura.71.html:449993-Poceli-21-quotDani-srpskog-duhovnog-preobrazenjaquot Почели 21. „Дани српског духовног преображења“ („Вечерње новости“, 20. август 2013)]</ref>.
Το '''Δεσπότοβατς''' (''[[σερβικά]] : Деспотовац'') είναι πόλη της κεντρικής [[Σερβία]]ς, έδρα του [[Δήμος Δεσπότοβατς|Δήμου Δεσπότοβατς]] στην περιφέρεια Πομοράβσκι, 130 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του [[Βελιγράδι|Βελιγραδίου]]. Σύμφωνα με την απογραφή του 2002 έχει 4.363 κατοίκους. Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται το σπήλαιο Ρεσάβσκα και η ιερά μονή Μανασσή<ref>[http://www.srbija.ru/mat/kras/697-id Парачин, Деспотовац. Чарующий монастырь Стефана Лаз]</ref>. Στο Δεσπότοβατς διοργανώνονται κάθε χρόνο οι "Μέρες της σερβικής πνευματικής μεταμόρφωσης»<ref>[http://www.novosti.rs/vesti/kultura.71.html:449993-Poceli-21-quotDani-srpskog-duhovnog-preobrazenjaquot Почели 21. „Дани српског духовног преображења“ („Вечерње новости“, 20. август 2013)]</ref>.


Το 1406 στην περιοχή έγινε η [[Μάχη της Δεσπότοβατς]] όπου οι Σέρβοι υπό την ηγεσία του [[Στεφάν Λαζάρεβιτς]] γνώρισαν την ήττα από τους Οθωμανούς του Μουσά Τσελεμπί.
Το 1406 στην περιοχή έγινε η [[Μάχη του Δεσπότοβατς]] όπου οι Σέρβοι υπό την ηγεσία του [[Στεφάν Λαζάρεβιτς]] γνώρισαν την ήττα από τους Οθωμανούς του Μουσά Τσελεμπί.


== Παραπομπές ==
== Παραπομπές ==

Έκδοση από την 10:32, 23 Μαρτίου 2014

Ορθόδοξη εκκλησία στο Δεσπότοβατς

Το Δεσπότοβατς (σερβικά : Деспотовац) είναι πόλη της κεντρικής Σερβίας, έδρα του Δήμου Δεσπότοβατς στην περιφέρεια Πομοράβσκι, 130 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Βελιγραδίου. Σύμφωνα με την απογραφή του 2002 έχει 4.363 κατοίκους. Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται το σπήλαιο Ρεσάβσκα και η ιερά μονή Μανασσή[1]. Στο Δεσπότοβατς διοργανώνονται κάθε χρόνο οι "Μέρες της σερβικής πνευματικής μεταμόρφωσης»[2].

Το 1406 στην περιοχή έγινε η Μάχη του Δεσπότοβατς όπου οι Σέρβοι υπό την ηγεσία του Στεφάν Λαζάρεβιτς γνώρισαν την ήττα από τους Οθωμανούς του Μουσά Τσελεμπί.

Παραπομπές

CC-BY-SA
Μετάφραση
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Деспотовац της Σερβικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 4.0. (ιστορικό/συντάκτες).