Ποδηλασία: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Στην Ελλάδα, η ποδηλασία ξεκίνησε στα τέλη του 19ου αιώνα. Μάλιστα, στους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες (1896), η Ελλάδα κατέκτησε μεταξύ άλλων χρυσό μετάλλιο στην Ποδηλασία Δρόμου, με τον [[Αριστείδης Κωνσταντινίδης|Αριστείδη Κωνσταντινίδη]].
 
Σημαντικότερος, σύγχρονος έλληνας ποδηλάτης είναι ο [[Κανέλλος Κανελλόπουλος]]. Επίσης άλλος μεγάλος ποδηλάτης ο οποίος υπήρξε και αναμορφωτής του αθλήματος στην Ελλάδα ήταν ο [[Ηλίας Κελεσίδης]]. Στην σύγχρονη εποχή οι σημαντικότεροι Έλληνες αθλητές της Ποδηλασίας είναι οι [[Χρήστος Βολικάκης]], [[Γιάννης Ταμουρίδης]] και [[Περικλής Ηλίας]] αμφότεροι με μετάλλια σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα.
 
Στην Ελλάδα,υπεύθυνη για την οργάνωση και διάδοση του αθλήματος είναι η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας (Ε.Ο.Π.) Ιδρύθηκε το 1973 και έχει ως έμβλημα ποδηλάτη με ποδήλατο δρόμου, με φόντο την [[Ελληνική Σημαία]]. Έδρα της είναι το [[Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο]], που περιλαμβάνεται στο αθλητικό συγκρότημα του [[Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών "Σπύρος Λούης"|Ο.Α.Κ.Α.]]
Ανώνυμος χρήστης

Μενού πλοήγησης