Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του «Χρήστης:Skartsis»

Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
καμία σύνοψη επεξεργασίας
Στόχος μου είναι (κυρίως) η έρευνα και προβολή της ελληνικής βιομηχανικής ιστορίας. Δραστηριοποιούμαι περισσότερο στην Wikipedia (English).
 
== Επεμβάσεις σε άρθρα για ελληνικές βιομηχανίες οχημάτων ==
 
Εκτός από τη δημιουργία των όποιων νέων άρθρων, έκανα κάποιες παρεμβάσεις σε υφιστάμενα άρθρα, βάσει της παρακάτω λογικής.
Από το 2006 έχω "ανεβάσει" στην Αγγλική Wikipedia, μεταξύ πολλών άλλων, μέρη από τα βιβλία μου (εκδ. 1995 και 2003) για την ιστορία της ελληνικής βιομηχανίας οχημάτων, αεροσκαφών και μηχανικών κατασκευών, τα οποία μετέφρασα στα Αγγλικά. Στόχος μου ήταν η παροχή πρόσβασης στο διεθνές κοινό, σε στοιχεία για την ελληνική βιομηχανία (καθώς μέχρι τότε - και μέχρι την έκδοση του πιο πρόσφατου βιβλίου μου, του 2013 - δεν υπήρχε σχετικό υλικό στα Αγγλικά). Τα κείμενα αυτά σύντομα διαπίστωσα ότι, όπως συχνά συμβαίνει με υλικό από τη Wikipedia, κατέληξαν (με απλή μεταφορά) σε άπειρα blogs, συχνά χωρίς καν να γίνεται μνεία στη Wikipedia. Σε κάποιες δε περιπτώσεις κάποιοι έκαναν και αντίστροφη μετάφραση, στα Ελληνικά, με αρκετά όμως μικρολάθη. Αυτά, με τη σειρά τους, κατέληξαν στην ελληνική Βικιπαίδεια...
 
Από το 2006 έχω "ανεβάσει" στην Αγγλική Wikipedia, μεταξύ πολλών άλλων, μέρη από τα βιβλία μου (εκδ. 1995 και 2003) για την ιστορία της ελληνικής βιομηχανίας οχημάτων, αεροσκαφών και μηχανικών κατασκευών, τα οποία μετέφρασα στα Αγγλικά. Στόχος μου ήταν η παροχή πρόσβασης στο διεθνές κοινό, σε στοιχεία για την ελληνική βιομηχανία (καθώς μέχρι τότε - και μέχρι την έκδοση του πιο πρόσφατου βιβλίου μου, του 2013 - δεν υπήρχε σχετικό υλικό στα Αγγλικά). Τα κείμενα αυτά σύντομα διαπίστωσα ότι, όπως συχνά συμβαίνει με υλικό από τη Wikipedia, κατέληξαν (με απλή μεταφορά) σε άπειρα ελληνικά blogs, συχνά χωρίς καν να γίνεται μνεία στη Wikipedia. Σε κάποιες δε περιπτώσεις κάποιοι έκαναν και αντίστροφη μετάφραση, στα Ελληνικά, με αρκετά όμως μικρολάθη. Αυτά, με τη σειρά τους, κατέληξαν στην ελληνική Βικιπαίδεια...
Οι πρόσφατες επεμβάσεις μου σταέχουν σχετικά άρθρα της ελληνικής Βικιπαίδειας έχουνσυνεπώς γίνει με στόχο τη διόρθωση των πιο σημαντικών μικροσφαλμάτων.
 
 
103

επεξεργασίες

Μενού πλοήγησης