Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του «Χρήστης:Skartsis»

Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
καμία σύνοψη επεξεργασίας
Στόχος μου είναι (κυρίως) η έρευνα και προβολή της ελληνικής βιομηχανικής ιστορίας. Δραστηριοποιούμαι περισσότερο στην Wikipedia (English).
 
== Επεμβάσεις σε άρθρα για ελληνικές βιομηχανίες οχημάτων ==
 
Από το 2006 έχω "ανεβάσει" στην Αγγλική Wikipedia, μεταξύ πολλών άλλων, μεταφράσεις στα Αγγλικά μερών από τα βιβλία μου (εκδ. 1995 και 2003) για την ιστορία της ελληνικής βιομηχανίας οχημάτων. Στόχος μου ήταν η παροχή πρόσβασης στο διεθνές κοινό, σε στοιχεία για την ελληνική βιομηχανία (καθώς μέχρι τότε - και μέχρι την έκδοση του πιο πρόσφατου βιβλίου μου - δεν υπήρχε σχετικό υλικό στα Αγγλικά). Τα κείμενα αυτά σύντομα διαπίστωσα ότι, όπως συχνά συμβαίνει με υλικό από τη Wikipedia, κατέληξαν (με απλή μεταφορά) σε άπειρα blogs, συχνά χωρίς καν να γίνεται μνεία στη Wikipedia. Σε κάποιες δε περιπτώσεις κάποιοι έκαναν και αντίστροφη μετάφραση, στα Ελληνικά, με αρκετά όμως μικρολάθη. Αυτά, με τη σειρά τους, κατέληξαν στην ελληνική Βικιπαίδεια...
 
Οι πρόσφατες επεμβάσεις μου στα σχετικά άρθρα της ελληνικής Βικιπαίδειας έχουν γίνει με στόχο τη διόρθωση των πιο σημαντικών μικροσφαλμάτων.
 
 
Λάμπρος Σκαρτσής
102

επεξεργασίες

Μενού πλοήγησης